34

“La Placinte”- Iasi: Cum sa-ti bati joc de un business cu traditie

Tot timpul mi-au placut business-urile care au crescut prin calitatea si originalitatea serviciilor si din acest motiv am laudat “La Placinte” atunci cand am fost intr-o vizita de un weekend in Republica Moldova la Chisinau. Pe langa asta cand am aflat ca se deschide la Iasi am sustinut initiativa si am promovat gratuit o locatie noua in care aveam sperante, dar acum imi pare rau ca i-am ajutat, atat cat am putut eu. Intr-o saptamana, articolul scris de mine a depasit 2500 de vizualizari si a generat peste 250 de distribuiri pe facebook.com, o reclama ce putea costa bani, dar am preferat sa laud initiativa gratuit despre care aveam o parere foarte buna si ceea ce m-a bucurat cel mai mult este ca studentii veniti in Iasi la facultate din Republica Moldova au sustinut si promovat afacerea din tara lor.

Restaurantul “La Placinte” din Iasi arata foarte bine, muzica populara, nu se fumeaza, multa vegetatie, miroase bine si tot felul de obiecte decorative traditionale. Dar cand 80% dintre cei prezenti in local, reproseaza ca nu le-a ajuns mancarea, tacamurile si se gresesc comenzile, atunci clar este o problema grava. Astazi am calcat pragul noului restaurant impreuna cu mai multi prieteni, dupa un weekend plin de distractii, am crezut ca alegerea de a merge la ei ar putea fi cea mai buna decizie de duminica, dar s-a dovedit a fi cea mai proasta.

Nu stiu cine se ocupa de imaginea lor, dar odata ce ai deschis si ai rasfoit meniul iti este foarte greu sa decizi ce vrei sa mananci, pentru ca mai toate variantele sunt extrem de tentante si atragatoare.

WP_20141026_13_00_48_Pro

Preturile sunt destul de decente, o placinta din care pot manca doua persoane este in jur de 16 Lei, o ciorba cam tot atata iar la felul doi cu 20 – 29 Lei mananci cam orice din meniu.

Am comandat gratar de porc cu ciuperci si cartofi, o alegere ce credeam ca va reprezenta deliciul culinar de duminica, dar care din nefericire a ajuns dupa 2 ore si 30 de minute de cand am dat comanda, iar pentru tacamuri a fost nevoie sa vorbim cu 3 ospatari diferiti, astfel incat dupa 30 de minute au ajuns si acestea doar ca nu pentru toata lumea binenteles. Ca orice cetatean civilizat am incercat sa indraznesc doar sa intreb cat mai dureaza pana vine mancarea iar raspunsul timp de doua ore si jumatate a fost doar imediat, ne cerem scuze. Uneori scuzele nu sunt suficiente pentru ca le accepti cand nu se repeta si a doua oara, a treia oara si asa mai departe. In loc de ce am comandat mi-a ajus limba de porc cu cartofi si ciuperci, ceea ce nu avea nici o legatura cu ce comandasem.

Dupa doua ore si jumatate mi-a ajuns mancarea ceruta dar avea cartofii arsi si reincalziti, dupa o selectie amanuntita asupra ce era in farfurie am reusit sa termin de mancat dar din pacate am rams in cap cu o foame nesatisfacuta. Un amic de la masa nu s-a putut bucura de mancare decat dupa jumatate de ora cand au ajuns tacamurile.

Uneori se mai intelege cand se aduc greu comenzile, dar sa astepti doua ore si jumatate pentru o ciorba chiar e deplasat, e de inteles ca este plin, toata lumea vrea sa-ti calce pragul si sa-ti lase bani, dar totusi cand apar probleme de genul asta este clar ca treaba nu-i buna deloc. La masa de langa noi, oamenii s-au ridicat si au plecat pentru ca unei doamne i-au adus de doua ori ciorba rece, desi specificase ca o vrea fierbinte, altii s-au trezit cu papanasi la masa desi nu-i comandasera nimeni.

Placintele au fost bune, asa greu cum au ajuns si incurcate, dar au fost delicioase, eu le-am incercat pe alea cu branza sarata si branza de vaca cu stafide. Pana si mancarea, asa cu acele probleme a fost buna, probabil dupa o perioada de cateva saptamani, atunci cand se termina nebunia asta de la deschidere lucrurile vor sta mai bine. Alt lucru bun, daca tot am intrat in zona asta este legat de spatiul de joaca pentru pusti, ca parinte e un lucru ce conteaza mult de tot.

Ieri am postat din nou pe Facebook.com ca s-a deschis “La Placinte” in Iasi, multi au dat like-uri, unii au spus ca abia asteapta sa mearga si cand un prieten mi-a spus “doar ca stai 1 ora minim sa cumperi ceva , lipsa totala de profesionalism”, am crezut ca e el pretentios si ca sigur nu e asa, dar ieri a fost la fel ca azi, oare si maine la fel isi vor trata clientii?

Oare cum e sa ceri nota si sa nu-ti ajunga inca ceea ce ai comandat? Oare cum e sa lasi si bacsis si sa petreci 4 ore intr-un restaurant alaturi de oameni cu aceleasi nemutumiri? Oare cum este sa te sune prietenii si sa te intrebe cum e acolo pentru ca vor si ei sa mearga? Oare cum iti poti bate joc de un business cu traditie care in decursul timpului a fost laudat dar cand a avut ocazia de a da ce-i mai bun, au dat cu bata in balta grav de tot?

Mi-ar fi placut mult de tot sa fi avut “La Placinte” Iasi ar fi fost istoria Moldovei si a lui Stefan cel Mare precum am vazut ca au in Chisinau dar si berea de peste Prut, Chisinau si Baltika.

Pacat.. pentru ca toti stim ca prima impresie conteaza cel mai mult!

34 Comments

  1. Same problem in Bucuresti .. mancarea rece ..proasta … si nicio legatura cu ce e in Rep.

  2. Merg si eu saptamana asta pe acolo. Din cate am inteles, se poate suna inainte de a ajunge acolo, tocmai pentru a nu te confrunta cu probleme de acest gen. Faci comanda si vii peste o ora sau doua. Sper sa am mai mult noroc 🙂

  3. Si mie imi parea rau ca am plecat din Iasi cand am vazut ca si acolo exista acum “La placinte”…chiar o sa merg in Bucuresti sa vad daca lucrurile sunt mai diferite

  4. Am fost si eu weekendul asta, am asteptat o ciorba de mi-a trecut si foamea si tot..

  5. Nu e chiar asa cum spuneti, intradevar a fost foarte aglomerat si nu au putut sa faca fata, dar sunt la inceput de drum in Iasi si daca ar fi lucrat moldoveni de la MOLDOVA si nu romani de la IASI ar fi fost mult mai bine.
    Mancarea este foarte buna este identica cu cea de la CHISINAU si va rog sa incercati toate produsele propuse si sa nu va lasati dusi in eroare de cateva persoane care critica prost restaurantul fiind ca am fost si eu in acest weekend si am asteptat putin ramanand foarte multumit de calitatea preparatelor si placintelor propuse.
    Cei care nu stiu durata medie de preparare a unei placinte se plang din cauza timpului dar cei care inteleg ce inseamna sa faci o placinta de calitate sunt multumiti(cazul meu) si chiar recomanda sa mergeti sa aveti rabdare sa mancati sanatos un preparat ca la bunica acasa.
    Multimesc pentru atentie sper sa nu mai apara probleme de servire a meselor daca insa apar intelegeti ca acum au deschis au si eu destule emotii.

  6. Astazi am fost din nou la ei si se pare ca atunci cand nu este aglomerat localul, chelnerii se misca mai bine la comenzile legate doar de placinte!

  7. Intamplator, azi am dat peste doua anunturi de angajare la “La Placinte” pe olx 🙂

  8. Normal ca mancarea e la fel ca la chisinau sau la bucuresti ca toata e semifabricata si vine congelata de la o fabrica din bucuresti care aprovizioneaza toate restaurantele la placinte. In bucatarie ce se face handmade sunt doar placintele , mai putin cele domnesti care vin congelate . Tot ce ce se gaseste in meniu vine congelat nu e nimic natural si asta va spun ca am fost si in bucataria din chisinau cat si in cea din bucuresti. E un fel de forneti sau mcdonalds

  9. Pana si ciorbele tot congelate vin . Dar asa-i romanu’ , mananca tot ce e nou nu conteaza ca e proast. Dar v-am zis cel mai tare e cand vezi mesaje ca mancarea are gust ca la chisinau sau bucuresti . E normal dc toata vine congelata de la acelasi producator

  10. Apoi, fratilor, nu are nicio legatura cu faptul ca afacerea e basarabeana, atata timp cat tot personalul e din Romania!!!

  11. Nu aveti dreptate,sunt nereusite dar cu siguranta se vor cizela, e problema de timp, produsele om bun sunt proapsete, iar placintele, cirobele,salatele,garnirurile etc se fac pe loc. Mincarea e gustoasa, le trebuie practica mai multa si totul va fi bine! Asa toate au fost cind s-au deschis! Lor le este mai greu ca sunt singuri si nu au filiale in oras sa le vina cite 4-5 bucatari de la inceput! Si eu sunt sigura ca va fi tot mai bine si mai bine! Bravo LaPlacinte noi va sustinem si asteptam al-doilea restaurant!

  12. decat sa stati sa comentati mai bine ati face lucruri utile pentru voi!restaurantul arata foarte bine , mancare EXCELENTA muzica frumoasa!!!restaurantul este foarte popular!!!fratilor e la deschidere asa e la orice gen de restaurant!!!!

  13. De cum le calci pragul rămâi uimit:totul e “nou”,miroase bine ,decoratiunile sunt fantastice(bravo designerului de interioare si arhitectului),echipamentul ospatarilor e ceva inedit pentru Iași … Atmosfera e absolut minunata!!!! Veți găsi preparate de nota 10+ ,totul e incantator! Cei ce au decis sa deschidă si la Iași un restaurant La Plăcinte au facut o alegere buna si sigur nu vor regreta acest lucru….iar in ceea ce privește “cârcotașii” nu au decât sa carcoteasca ,asa e si normal!!! Ar fi anormal sa nu facă asta! Începutul e greu in orice vrei sa întreprinzi ,indiferent de domeniu…capul sus La Plăcinte!!!! Nu va lăsați intimidați de astfel de “personalități” :)) … Eu întotdeauna voi reveni cu drag si recomand din tot sufletul La Plăcinte !!!!

  14. Un articol plin de rautate si frustrare! Romanii chiar trebuie sa gaseasca mereu nod in papura la orice, nimic nu ne convine, mereu avem ceva de comentat? Felicitari celor care au deschis restaurantul din Iasi, mancarea e excelenta, ambientul la fel! Tineti-o tot asa, iar daca mai sunt cateva stangacii ale personalului aflat la inceput de drum, incercati sa-i intelegeti si sa va bucurati de calitatea produselor, de varietate si de ambient; lasati rautatile acasa!

  15. Cel mai bun restaurant cu mancare autohtona, gatita, NU decongelata!!!
    Mancarea foarte buna, gust traditional, pe care nu il veti intalni in nici un alt restaurant. Atmosfera si faptul ca nu se fumeaza in interior, intrece de-a dreptul toate celelalte restaurante. Bravo La Placinte!
    Apropos, am servit masa La Placinte in Bucuresti, imediat dupa deschiderea primului restaurant. Da, se miscau mai incet la inceput. Dupa asta am mai mancat de 3 ori la ei, si s-a observat ca au mai prins antrenament.

  16. Sustin postarea autorului acestu blog. Mult prea nepregatiti si nesimtiti pentru notorietatea de care au parte. La nici un restaurant din iasi nu mi s-a servit ciorba dupa o ora si jumatate, ciorba rece, fara ardeiul iute solicitat. Dupa ce am terminat ciorba si am intrebat de ospatar daca va dura la fel de mult si felul 2, mi-a lasat impresia ca atunci si-a amintit cam am comandat si felul 2. Si nu m-am inselat. Drept dovada am primit mancare dupa inca o ora si, din pacate, carnea era cruda, nu in sange ci cruda. Achitat 140 lei pt 2 pers si am jurat ca nu vom reveni. Le doresc sa se duca naibii!

  17. Am fost acum aprox 1 luna la restaurantul de pe Nicolae Carmfil, unde ne-a fost luata comanda si adusa dupa 1 ora si jum, in conditiile in care restaurantul nu era full. Si apropo, dupa o ora ne-a fost adusa garnitura fara felul principal, apoi la rugamintea noastra ne-a luat-o ca sa ne aduca toata comanda. La sfarsit si-au cerut scuze ca au incurcat comenzile….mancarea nu a fost asa cum ne asteptam, se pare ca toate sunt congelate. Imi pare rau ca nu este exact cum ma asteptam. Designul este impresionant, dar mancarea….:(

  18. Am fost la Chisinau acum vreo 3 saptamini. Cu aproximativ 90 RON am mincat urmatoarele: doua ciorbe, o portie de mici, doua placinte, doua deserturi, o apa plata si o sticla de vin. In Chisinau o placinta e aproximativ 6 RON (astea care sint 16 la noi). Servirea foarte ok (am fost simbata si era aproape plin). Ca si problema pot semnala ca am cerut mustar la mici si mi s-a adus o mizerie de maioneza cu aroma foarte discreta de mustar, ceva de genul pui un borcan de mustar in o suta de kile de maioneza… dar am presupus ca doar asta au. Data viitoare o sa merg cu borcanul de mustar la mine. In Iasi nici nu calc la 16 RON placinta. Nu vreau sa ma gindesc cit o fi o sticla de vin sau un desert…

  19. Sunt din Chisinau si intr-adevar pot asigura ca in restaurant totul este proaspat, cel putin placintele 100%. Nu ma indoiesc de vorbele celor care spun ca au asteptat atata, e normal luand in vedere ca a fost recent deschis si toti invata. Unde ati mai mancat asa varietate si atat de gustoase placinte??? Ciorbele si muschiuletii le puteti manca si in alta parte, unde mancati placinte??? – “La Placinte” )

  20. Slabut rau de tot, este o alta afacere cu semipreparate/semifabricate de fapt e un fel de Fornetti mai scump.

  21. Azi am fost in acest local – parerea pozitiva, servirea rapida!
    Bravo lor!

  22. este adevarat am lucrat la placinte iasi si intradevar mancarea este toata congelata, dc de la domnesti , sarmale, ciorbe care sunt bucati de gheata , femeia de servici fc si ea mancare. Femeia de servici cand vine de la WC-uri din restaurant stoarce mopurile pline de mizerie , le miroase si se duce in bucatarie si ajuta pe bucatari. Galeata cu apa cu care se spala pe jos in bucatarie este foarte murdara , mopul la fel este jale cu el cu el se spala si pe hol . , ospatarii sunt foarte murdari patati de mancare , nu se dau haine de schimb , femeia de servici are niste haine patate de clor si mici sunt pantaloni, si asa se duce sa fc curat in restaurant. directoarea de la placinte pe nume olga nu stie sa vb cu angajatii , nu dau materiale ptr spalat vase , care sunt uleioase, s-a gasit si seringa in tacamuri asta vara , se un bol de ciorba si acela cu pasta si legume sunt crude. dc te trateaza ca niste animale. se lucreaza cate 17 -18 ore pe zi.dc pauza de masa nu ai , te urm,aresc pe camerele de la restaurant , daca stai doua min suna si iti spune dc stai jos. Anul trecut ma durut enorm de tare stomacul si femeia de servici o lesinat din cauza ca nu dadea mancare. totul trebuie sa cumperi de acolo , daca nu cumperi si te vede ca cumperi din alta parte iti fc panarama, vb foarte serios este totul adevarat am fost de cand s-a deschis restaurantul, s-a luat din salar la toti angajatii de la bucatarie si mie mi s-a luat 350 de roni. si mi s-a dat lichidare 650 de roni . dc astea nu sunt bani,Va doresc pofta buna sa aveti..A am uitat s-a gasit acu recent si bere expirata.

Leave a Reply to maria Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *