0

3 cai de a scapa de mirosurile urate din semineu

Posibilitatea de a ne bucura de foc in caminul nostru poate fi o adevarata desfatare. Atunci cand vremea este neprielnica, caldura emanata de semineu si jocul focului poate sa ne faca zilele mai placute. Dar, exista si parti mai putin placute de care trebuie sa stim atunci cand detinem un semineu in locuinta. Una din aceste parti poate reprezentata de mirosurile urate ce vin dinspre semineu.

  • Ce genereaza aceste mirosuri neplacute?

Desi mirosul lemnului ce arde poate fi chiar placut, cenusa ce ramane in urma nu miroase tocmai placut. Daca este combinata cu un grad mai ridicat de umiditate, mirosul generat poate deveni chiar greu de suportat.

De asemenea, creozotul si funinginea rezultate din arderea lemnelor au un miros urat. Daca depunerile de creozot nu sunt indepartate din semineu si cosul de fum odata cu inchiderea sezonului rece, ele pot genera mirosuri foarte urate in sezonul cald, din cauza umiditatii ce patrunde pe cosul de fum datorita precipitatiilor. Atunci cand semineul nu este folosit, se creeaza un curent descendent ce va impinge mirosurile urate sa intre in locuinta, in loc sa iasa afara pe cos.

Mirosurile neplacute pot fi generate si de blocaje pe cosul de fum. Ceva ce obstructioneaza cosul de fum si nu permite evacuarea corespunzatoare a fumului si mirosurilor va duce la astfel de probleme. Aceste blocaje pot fi cauzate de acumularea unei cantitati mari de creozot, de reziduuri vegetale ajunge in cosul de fum, sau cuiburi de animale sau pasari.

  • Cum putem scapa de mirosuri neplacute generate de semineu? Iata 3 cai eficiente in acest sens

Fie ca vorbim de seminee pe lemne moderne sau seminee traditionale, fiecare semineu poate suferi de acest tip de probleme. Semineele trebuie verificate si intretinute periodic, pentru a evita aparitia problemelor de orice natura. Asadar, chiar daca aveti un semineu relativ nou, mirosurile urate pot aparea din cauza factorilor mentionati anterior. In cazul in care simtiti mirosuri neplacute venind dispre semineu, iata ce trebuie sa faceti.

  1. Indepartati cenusa de indata ce aceasta s-a racit

In cele mai multe cazuri, cenusa lasata in semineu este responsabila pentru producerea mirosurilor neplacute. Ele pot cauza acel miros de “inchis” in locuinta, iar aerisirea incaperii nu va oferi decat o solutie temporara in acest caz. Odata ce focul s-a stins in semineu, indepartati cenusa atunci cand aceasta s-a racit. Desi indepartarea cenusei se face in mod frecvent atunci cand utilizam semineul, o data pe saptamana este bine sa ne asiguram ca toata cenusa este scoasa din semineu. Asta inseamna sa folosim o perie pentru a indeparta si cenusa depusa pe peretii interiori ai semineului. Daca mirosul persista si dupa ce face acest lucru, putem imprastia bicarbonat de sodiu pe covoarele si carpetele din incapere. Lasa bicarbonatul sa actioneze circa o ora, dupa care curata suprafetele cu un aspirator. Aceasta operatiune va improspata covoarele si va indeparta eventualele mirosuri neplacute.

  1. Curata semineul si cosul de fum dupa ce incetezi sa le mai folosesti

Multi proprietari de seminee se confrunta cu mirosuri neplacute in special in sezonul cald. Depunerile de reziduuri rezultate pe timpul sezonului rece, atunci cand facem foc in semineu, vor mirosi foarte urat, in special cand umiditatea aerului este ridicata. De aceea este recomandat sa chemi o echipa de specialisti sa iti curete semineul si cosul de fum la inceputul sezonului cald.

  1. Indeparteaza blocajele existente in cosul de fum

Atat semineul cat si cosul de fum ar trebui inspectate periodic. In acest mod te asiguri ca nu exista nici un fel de probleme sau blocaje ce pot afecta functionalitatea celor doua. In cazul in care observi ca focul arde cu dificultate in semineu sau ca fumul se intoarce in locuinta, trebuie sa verifici cosul de fum. Un blocaj poate duce la astfel de probleme si va genera si mirosuri urate in locuinta, din cauza faptului ca nu permite aerisirea adecvata a semineului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *