0

Alege ce tractor ti se potriveste

Imagine Tractor 1

Un tractor agricol este un vehicul conceput sa livreze un efort de tractiune ridicat la viteze reduse. Acesta este folosit in principiu in agricultura, la prelucrarea pamantului, sau la alte activitati cum ar fi remorcare, incarcare.

Prin definitie un un cal-putere, prescurtat CP (foarte rar C.P.) este o unitate de masura pentru putere, presupusa a fi egala cu puterea mecanica pe care este capabil s-o furnizeze un cal. Calul putere se utilizeaza uneori pentru a specifica puterea motoarelor termice sau electrice. In contextul motoarelor termice, se utilizeaza ca unitate de masura pentru energie calul putere ora.

Capacitatea hidraulica – Serveste atat pentru actiunea mecanismului de suspendare a tractorului, cat si pentru actiunea motoarelor hidrostatice rotative sau liniare. Dupa constructie, instalatiile hidraulice se clasifica astfel:

  • cu elemente separate, unde toate partile sunt montate separat;
  • monobloc, toate partile sunt montate intr-un singur bloc;
  • semibloc, numai o parte din elementele componente sunt montate.

Indiferent de tipul instalatiei hidraulice, aceasta este alcatuita din urmatoarele parti principale: rezervorul de ulei, pompa hidraulica, distribuitorul hidraulic, conducta de legatura si consumatorii, adica motoarele hidraulice rotative sau liniare.

Priza de putere – serveste la actionarea, de catre tractor, a elementelor mobile, de obicei rotative, ale diferitelor masini agricole, atat in cazul deplasarii agregatului, cat si la stationare.

Dupa turatie, prizele de putere se impart astfel:

Cu turatie constanta (normale), cu turatie variabila (sincrone) si cu turatii mixte. Turatia constanta, (indiferent de viteza de deplasare a tractorului), de 540 rot/min, se foloseste la tractoarele cu putere de pana la 70 CP; la tractoarele cu putere de 70 – 100 CP se folosesc turatiile constante de 540 rot/min sau 1000 rot/min, ori ambele turatii la acelasi tractor; la tractoarele de peste 100 CP se utilizeaza turatia constanta de 1000 rot/min.

Turatia variabila (priza sincrona) este folosita pentru actionarea aparatelor de distributie de la unele masini de semanat, de plantat si de fertilizat, la care turatia acestor aparate trebuie sa fie proportionala cu viteza de deplasare, in vederea mentinerii constante a cantitatii de material la hectar. Priza sincrona se utilizeaza si la actionarea rotilor motrice ale unor remorci monoaxe.

Mecanismul de suspendare/ridicare – reprezinta un sistem de bare articulate care servesc pentru cuplarea la tractor a atasamentelor purtate. Asta deoarece atasamentele purtate plasate in spatele tractorului au cea mai larga utilizare. In prezent, toate tractoarele agricole sunt echipate cu mecanisme de suspendare montate in spate. Exista si constructii de tractoare cu mecanisme de suspendare montate in fata (mecanisme de suspendare frontale).

Desi exista multe tractoare care sunt asemanatoare unul cu celalalt, exista sute de producatori diferiti ai acestor tractoare. Acesti producatori construiesc numeroase modele de tractor pentru diferite cerinte ale pietei. Unii dintre producatorii de tractoare din intreaga lume sunt: Tractoare John Deere, Tractoare Massey Fergusson, Tractoare Case IH, Tractoare New Holland, Tractoare JCB Challenger, Tractoare Valtra, Tractoare Kubota, Tractoare Claas, Tractoare Deutz Fahr, Tractoare Fendt, Mahindra, Iseki, Lamborghini, McCormick Intl, Steyr, Tractoare Ursus, Ventrac, Zetor.

Tractoarele au o gama larga de activitati la care pot fi folosite, printre acestea se numara: prelucrarea pamantului, cultivare, recoltare, transport, hranirea animalelor si intretinerea spatiilor de locuit ale acestora, secerare, intretinerea spatiilor verzi, lucru cu lemnul, deszapezire, irigatii, erbicidare, distribuit ingrasaminte, manipularea materialelor.

Principalele accesorii care pot fi folosite la un tarctor sunt: pluguri, freze, rotosape, grape, combinatoare – cultivatoare, prasitoare, tocatoare furaj – resturi vegetale, cositori, masini de tuns iarba/gard viu, greble mecanice, prese baloti, semanatori, plantatoare, masini de recoltat, masini de incorporat in sol ingrasaminte, masini de imprastiat ingrasaminte, pulverizatoare, remorci agricole, cisterne -vidanje, scarificatoare, lame, pluguri,freze de zapada, sararite, perii de maturat, incarcatoare frontale, retroexcavatoare, retrostivuitoare, burghiu de sapat gropi, brat de ridicare, incarcatoare forestiere, cupe transport, lama de nivelare, despicator lemne, masini de sapat santuri.

Ar fi greu sa ne imaginam cum ar arata agricultura moderna fara ajutorul acestor utilaje. Tractoarele au devenit un standard la casa oricarui gospodar care doreste sa se ocupe de muncile pamantului, dar care vrea sa beneficieze si de un ajutor la muncile zilnice (ex. Carat lemne, baloti de fan, etc.).

Magazinul tractorsud.ro are o multime de piese John Deere, dar si multe alte accesorii care pot fi de folos proprietarilor de tractorare. De asemenea, de la acest magazin online puteti gasi si piese utilaje agricole la preturi fara concurenta!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *