De ce sa nu prelungesti sezonul de inot dincolo de zilele de vara si sa te bucuri de piscina inca din primele zile senine de primavara? Cu un sistem de incalzire a apei potrivit ai posibilitatea de a utiliza piscina si in perioadele in care apa nu mai poate fi incalzita suficient de la soare.
O alternativa excelenta la incalzitoarele electrice clasice cu consum mare de electricitate este pompa de caldura pentru piscina (pompa de caldura aer – apa). Pe langa reglarea temperaturii apei, pompa de caldura creste randamentul economic prin consumul de energie scazut si eficienta sporita.
Usor de instalat, silentioase in functionare, eco – friendly, durabile, econome si foarte eficiente, pompele de caldura contribuie la prelungirea perioadei de folosire a piscinelor, fiind ideale pentru incalzirea apei pe tot parcursul anului.
Cea mai buna metoda de a incalzi o piscina
Echipament util si cu un principiu de functionare usor de inteles, pompa de caldura are capacitatea de a transfera caldura, prelucrand-o prin intermediul agentilor frigorifici.
Acest sistem de incalzire a apei din piscina asigura eficienta si confort. Folosind pompe de caldura pentru incalzirea apei din piscina faci economii. Aceste dispozitive se folosesc de energia solara din aer pentru a produce energie termica necesara incalzirii apei.
Pompele de caldura pentru incalzirea apei din piscina pot fi cu pana la 80% mai econome fata de incalzitoarele traditionale, singura energie electrica folosita fiind aceea pentru motor.
Pe langa costurile minime de incalzire ale apei si, implicit, o investitie amortizata rapid, pompele de caldura pentru incalzirea apei din piscina ofera randament mare pe intreaga durata a anului, indiferent de conditiile de vreme.
Pompele de caldura aer – apa. Cum functioneaza
Procesul de functionare al unei pompe de caldura este unul simplu. Pompa de caldura absoarbe, completeaza si transfera caldura de la aerul exterior la apa din piscina.
Aceasta extrage caldura solara acumulata in aer, dupa care o cedeaza cu energia electrica, de care motorul pompei de caldura are nevoie pentru a functiona, sub forma de energie termica, circuitului de incalzire a apei.
Compresorul pompei comprima refrigerantul gazos in schimbatorul de caldura cu apa sau aer. Cand refrigerantii sunt comprimati, temperatura lor creste. Cand un refrigerant emite caldura spre exterior, el va face si trecerea in stare lichida, odata cu condensarea pe spatele schimbatorului.
Gazul generat de compresor impinge lichidul catre un orificiu in care presiunea scazuta va duce la vaporizarea refrigerantului, care va absorbi caldura din natura. Ulterior, el va deveni gaz din nou si va intra in compresor.
Pompele de caldura incalzesc apa din piscina cu aproximativ 2 grade Celsius pe zi. O pompa normala aduce apa piscinei la aproape 11 grade Celsius in 4 – 5 zile.
Dependente de temperaturile de afara
Din punct de vedere al raportului calitate – pret, pompele de caldura aer – apa sunt considerate ca fiind cea mai buna metoda de a incalzi o piscina.
Gratie proiectarii riguroase, ele sunt capabile sa aduca un aport termic de 5 unitati absorbite pentru fiecare unitate consumata. Astfel spus, pentru 1 kW electric consumat, pompele de caldura pot ceda catre apa din piscina chiar si 5 kW energie termica.
Mai mult decat atat, chiar si in zilele innourate, cand temperatura este de 10 grade Celsius, aceste sisteme de incalzire inteligente sunt capabile sa aduca un aport de 3 unitati absorbit pentru fiecare unitate consumata.
Pompele de caldura, eco – friendly
Avand in vedere faptul ca pompele de caldura folosesc drept materie prima caldura solara acumulata in aer, pe care o cedeaza apoi sub forma de energie electrica circuitului de incalzire al apei, le putem clasifica drept metode eco – friendly, de protejare a naturii.
Totodata, acestea consuma cu pana la de cinci ori mai putina energie decat produc, ceea ce te ajuta sa economisesti substantial cheltuielile pentru factura de electricitate. De asemenea, prin consumul redus de energie, contribui, implicit, la protejarea mediului inconjurator.
Mai multe detalii despre pompe de caldura gasiti pe https://www.totalpool.ro/