Coronavirusurile sunt o familie numeroasa de virusuri. Cele mai frecvente forme pot cauza boli usoare pana la moderate, in timp ce alte forme circula printre animale, inclusiv camile, pisicile si liliecii.
COVID-19 face parte din aceasta familie, fiind o boala respiratorie virala cauzata de un coronavirus care nu a mai fost gasit la oameni inainte.
Inca din decembrie anul trecut, o noua tulpina de coronavirus „COVID-19” a fost identificata pentru prima data in orasul Wuhan din China. Acest virus s-a raspandit acum si in alte tari si a creat destule probleme si panica, continuand si acum, cateva luni mai tarziu, la cresterea numarului de imbolnaviri si tot odata si la cresterea numarului deceselor.
COVID-19 nu este cauzat de acelasi coronavirus care a provocat sindromul respirator acut sever SARS cu care ne-am confruntat in anul 2003 ori de sindromul respirator din Orientul Mijlociu coronavirus MERS-CoV din 2012. Cu toate acestea, se afla in aceeasi familie de virusi.
Deoarece acesta este un virus nou, exista inca lucruri pe care nu le stim, cum ar fi cat de grava poate fi boala, cat de bine se transmite intre oameni si alte caracteristici ale virusului. Mai multe informatii vor fi furnizate atunci cand acestea vor fi disponibile.
Principalele simptome ce apar la persoanele infectate cu COVID-19, sunt similare cu cele aparute in caz de gripa sezoniera, adica:
- febra
- stranut si tuse
- ingreunarea sistemului respirator
Au existat insa si pacienti care au avut si alte simptome, inclusiv dureri musculare, cefalee, dureri in gat sau chiar diaree.
Pe baza a ceea ce a fost vazut anterior ca perioada de incubatie a altor coronavirusuri precum si pe baza a tot ceea ce s-a intamplat de cand a aparut COVID-19, simptomele pot aparea intr-o perioada de la o zi si pana la 14 zile de la expunere.
Totusi, este de mentionat faptul ca noul COVID-19 are cele mai multe „efecte” asupra persoanelor in varsta, in special daca este vorba despre persoane care deja sufera de alte afectiuni precum diabetul, cancerul, astm si alte afectiuni respiratorii si asa mai departe.
Simptomele sunt similare cu alte afectiuni respiratorii care circulă, cum ar fi gripa dupa cum am precizat anterior, astfel încat experimentarea acestor simptome singur nu inseamna neaparat ca trebuie sa fiti testat pentru COVID-19, insa se poate realiza testarea ca o masura de precautie in special daca ati intrat in contact cu persoane suspecte.
Astfel, veti putea fi testati daca aveti istoric de calatorii recente, mai exact in ultimele doua saptamani in zonele geografice afectate, zone ce pot fi usor identificate la o simpla cautare online. In plus, va vor fi recoltate probe pentru analize si daca ati avut un contact strans cu orice persoana care este un pacient confirmat in laborator in ultimele 14 zile de la debutul simptomelor si chiar si in cazul in care sunteti internat pentru diverse boli respiratorii acute sau pneumonie fara alta explicatie, precum in cazul gripei.
Foarte multe informatii despre ce reprezinta acest virus precum si sfaturi pe care trebuie sa le urmam pentru a ne putea mentine atat pe noi cat si pe cei dragi in siguranta, veti putea gasi si accesand site-ul celor de la CompaniaDDD.ro, firma care ofera servicii de cea mai buna caliate in ceea ce priveste procele de dezinfectie a spatiilor si suprafetelor.
Desi s-a dovedit ca noul coronavirus are o durata de viata extrem de mica pe suprafetele care au intrat in contact cu cei infectati, este totusi o masura de siguranta in plus care trebuie luata, astfel incat riscul raspandirii bolii sa poata fi diminuat la maximum.
Cu putina grija si atentie, ascultand sfaturile medicilor si alte autoritatilor, putem trece cu bine peste toata aceasta perioada grea, insa depinde de fiecare dintre noi in parte de cum alegem sa gestionam lucrurile.
Share the post "Ce este noul coronavirus si alte informatii extrem de importante despre acest virus!"