0

Checklist pentru botezul micutului: de la fotograf botez pana la meniuri si tort

Planificarea unui botez, indiferent daca acesta este ortodox sau catolic, necesita o organizare reala si, daca nu am mai avut parte de o asemenea experienta, nu stim de unde sa incepem. Putem spune ca este imposibil de organizat un botez in cateva zile zile, asa ca este necesar sa faci asta cu cel putin 3 luni in avans pentru anumite aspecte. Sunt multi pasi de urmat pentru a face aceasta zi la fel de perfecta cum ti-ai imaginat!

Alege nasii: Acesta este unul dintre primele lucruri la care sa te gandesti, chiar inainte de a se naste copilul. De ce trebuie facut acest lucru din timp? In traditiile romanesti, nasii joaca un rol extrem de important in viata micutului. Vor fi parintii spirituali si ii vor fi alaturi pentru mult timp. De aceea, a te hotari din timp cine ii vor fi nasii este important. Acestia isi vor aduce o mare contributie la botez, deci, trebuia sa se pregateasca ei insisi din timp. Daca un cuplu pe care ti-l doreai ca nasi te refuza, va trebui sa te gandesti al alte persoane.

Vorbeste la biserica pentru a rezerva o data: Nu te mira de timpul necesar pentru a obtine o data. Fii constient ca, in majoritatea cazurilor, va fi nevoie de cel putin trei luni pentru a rezerva o data. In mod logic, biserica competenta este cea de domiciliu. Poti obtine totusi o derogare daca preotul considera ca motivul invocat este valid.

Alegerea temei de botez: aceasta alegere este un pas crucial care trebuie efectuat rapid. Intr-adevar, tema pe care ai ales-o va conditiona toate etapele urmatoare ale organizarii botezului, cum ar fi alegerea locului ceremoniei, decorarea completa, meniul, stilul invitatiilor, marturiile.

Alege locul in care va avea loc petrecerea de botez: iti sunt disponibile mai multe solutii. Intr-adevar, vei putea organiza receptia chiar si la domiciliu, daca ai suficient spatiu. De asemenea, este posibil sa inchiriezi o sala de restaurant sau terasa. In toate cazurile, acorda-ti timp sa te gandesti cu atentie, pentru a nu pierde detalii, cum ar fi luarea in considerarea numarului de invitati sau de buget. Aminteste-ti, de asemenea, ca vei petrece multe ore in acest loc care ar trebui, pe cat posibil, sa se potriveasca tuturor oaspetilor.

Lista de invitati: este vital sa faci o lista exhaustiva a oaspetilor pe care intentionezi sa ii chemi. Trebuie sa faci lista din timp pentru a nu omite pe nimeni, indiferent daca ii pui pe lista pe cei a caror prezenta este evidenta, cum ar fi familia apropiata sau prietenii, sau a caror prezenta este justificata de obligatiile familiale. Poti face apoi o selectie, in functie de buget, afinitati sau relatiile pe care le ai cu ei. De asemenea, retine ca unele dintre persoanele pe care intentionezi sa le inviti nu vor putea veni.

Alege furnizorii de servicii: Te sfatuim sa nu lasi pe ultima clipa alegerea profesionistilor pe care intentionezi sa ii implici, in special daca sunt profesionisti de renume. Acesti profesionisti includ decoratori, catering (daca nu achizitionezi meniul salii unde tii petrecerea de botez), pana la fotograf botez. Acesta din urma este foarte important pentru ca este cel care va imortaliza fiecare moment al celei zile. Fara fotograf, evenimentul va fi ca si cum nu s-ar fi petrecut. Trebuie sa vorbesti dinainte cu el, sa alegeti stilul fotografiilor, pachetul de servicii, durata si data pentru care doresti sa ii contractezi serviciile si asa mai departe. Un fotograf profesionist, precum Adrian Scintei, iti va oferi exact ce iti doresti, la preturi rezonabile si cu o calitate extraordinara. Pe site-ul sau vei vedea portofoliul care, sincer, te va impresiona. De asemenea, fii cosntient ca trebuie sa alegi si formatia sau DJ-ul care va intretine atmosfera. Aici se aplica aceeasi regula ca pentru alegerea fotografului.

Trimite invitatiile: In mod ideal, este recomandabil sa trimiti invitatiile cu cel putin o luna si jumatate inainte de data ceremoniei, care va oferi rudelor si prietenilor tai posibilitatea de a se organiza. Trebuie sa ai in vedere, de asemenea, sa le oferi un termen pentru a confirma daca acestia vor fi sau nu prezenti.

Alege meniul pentru: Meniu clasic, bufet rece, meniu pregatit de tine, de catre catering sau proprietarul restaurantului, masa de botez este un moment care nu trebuie trecut cu vederea. Meniul de botez va depinde de mai multi factori. Este evident ca meniul va varia in functie de data aleasa, fiecare sezon avand caracteristicile sale. Apoi, meniul este ales in functie de locatia receptiei. Posibilitatile sunt diferite in functie de locul unde alegi sa organizezi botezul. Numarul de invitati este, de asemenea, un factor de luat in considerare. In cele din urma, va depinde si de bugetul tau!

Alege desertul: Poti alege sa oferi desertul chiar de la restaurantul unde organizezi petrecerea sau poti alege un laborator diferit pentru prajituri si tort. Daca organizezi botezul la domiciliu, atunci poti chiar tu, alaturi de bunici si matusi, sa pregatesti prajiturile. Optiuni sunt foarte multe, dar trebui totul organizat din timp pentru a nu avea surprize cu desertul care este punctul culminant ale petrecerii.

Alegerea tinutelor de botez: Iti trebui timp sa alegi tinuta de botez potrivita pentru copil, dar si pentru tine. Culoarea comuna este evident alb, desi acum sunt la moda si alte culori, in general, pastel. Fiind un botez, ar fi bine sa nu imbraci culori inchise, precum negru sau chiar rosu. Incearca, de la tinuta, pana la meniuri, sa recreezi o atmosfera diafana, care sa se potriveasca cu evenimentul.

Acum, ca ai ales fotograful, locatia, biserica si toate celelate elemente, nu-ti mai ramane decat sa te distrezi si sa savurezi aceasta clipa unica din viata ta si a copilului tau.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *