0

Cum poți proteja mediul înconjurător chiar de unul singur

Modul în care avem grijă de casa noastră se reflectă printr-o puternică stare de bine. Acea satisfacție de la finalul ordinii sau a curățeniei este tot ceea ce ne trebuie pentru a ne bucura de următoarele zile, conștienți fiind că am folosit timpul într-un mod prolific. Paradoxal, aceste sentimente sunt resimțite de fiecare dintre noi – și într-o măsură mult mai mare de persoanele care petrec mult mai mult timp curățând și aranjând lucruri. Cu toate acestea, este în natura umană să ne bucurăm de modul în care protejăm mediul în care trăim. Acestea fiind spuse, de ce ar fi ceva diferit în relația noastră cu mediul înconjurător? Descoperă în rândurile următoare câteva dintre lucrurile pe care le poți face, chiar de unul singur, în această direcție.

  1. Evită folosirea mașinii personale pentru drumurile în oraș

Pe cât de mult ajută un autovehicul personal, pe atât de nociv este pentru mediul înconjurător. Din acest motiv, cei mai mulți prieteni ai mediului înconjurător preferă să utilizeze mașina personală doar la drumuri lungi și doar atunci când este cazul. Pentru mersul înspre și de la birou, aceștia folosesc în mod frecvent mijloacele de transport în comun, de la autobuze la tramvaie, metrou, biciclete (clasice sau electrice) și chiar trotinete.

  1. Obișnuiește-te să reciclezi

Schimbarea obiceiurilor nu este o activitate tocmai ușoară. Potrivit unui studiu, putem numi un obicei o activitate pe care o derulăm zilnic, timp de 27 de zile. Acesta este intervalul de care creierul nostru are nevoie pentru a se obișnui cu noul program.

Reciclarea este unul dintre aceste obiceiuri. România reciclează doar 11% dintre deșeuri, ceea ce îi conferă țării noastre un loc deloc mulțumitor în topul țărilor din Uniunea Europeană. O simplă ofertă solicitată la colectare deseuri Bucuresti .Îți va oferi o imagine clară cu privire la avantajele pe care le poți obține. Reciclarea deșeurilor îți poate aduce un venit extra, cu atât mai mult cu cât gestionezi o afacere și ai un flux mare de materiale care se încadrează în rândul celor care pot fi reciclate.

  1. Utilizează pungi reutilizabile

Cu siguranță ai mai auzit de sintagma „pungă cu pungi”. Lăsând la o parte aspectul clișeic, este chiar indicat să existe o astfel de pungă într-o gospodărie, în condițiile în care acestea sunt utilizate frecvent de cei din gospodărie. În aceste situații, nu vei mai achiziționa pungi de fiecare dată când mergi la supermarket sau, dacă vei avea nevoie, vei putea folosi pungi de pânză sau unele realizate dintr-un plastic special, biodegradabil.

  1. Folosește mai puțină energie

Un alt pas pe care este indicat să îl faci cât mai curând este să te orientezi spre metode alternative de obținere a energiei. Acest lucru va fi benefic și vizibil inclusiv pe factura de electricitate de la finalul lunii.

Pentru asta, verifică dacă ai închis luminile înainte să pleci de acasă. Consumul de energie este frecvent în rândul gospodăriilor, în care acestea rămân aprinse atunci când locuitorii nu sunt acasă – din cauze diverse. O altă opțiune este să investești în becurile LED care, astăzi, au un preț mult mai accesibil. De altfel, acestea reduc consumul cu până la 10 ori valoarea inițială.

Mediul înconjurător este cel mai important spațiu pe care îl avem, capabil să ne influențeze atât în mod direct, cât și indirect. Asigură-te că iei atitudine la momentul oportun!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *