Se spune si e adevarat: acoperisurile din tabla faltuita dispun de un sistem de montaj simplu, rapid si mult mai eficient decat solutiile traditionale. Cu toate acestea, pentru a preveni orice riscuri, cum ar fi gradul scazut de termoizolatie sau aparitia ruginii, este foarte important sa se tina cont de anumite etape in procesul de implementare.
Nu doar montajul propriu-zis al tablei este esential, ci si pasii premergatori, cum ar fi: calculul suprafetelor, faltuirea foliilor de tabla, inspectarea suprafetelor, aplicarea foliei de anticondens si asa mai departe. Despre toate aceste etape, descopera mai multe in acest mini ghid util.
- Calculul suprafetelor si stabilirea necesarului de materiale
O prima etapa esentiala in realizarea acoperisului este calculul suprafetelor si realizarea necesarului de material. O companie cu experienta va stii sa faca aceste calcule cu o cat mai mare acuratete, iar tu vei putea profita de cat mai putine pierderi de materiale. Pe langa tabla, vei avea nevoie si de alte produse: folia anti-condens, jgheaburile si accesoriile pentru jgheaburi fiind pe lista celor esentiale. Expertii te pot sfatui in privinta optiunilor de materiale, ajutandu-te sa iti eficientizezi costurile, fara rabat de la calitate.
- Faltuirea foilor de tabla si inspectarea suprafetelor
In continuare, faltuirea foilor de tabla se face cu un echipament special, ce formeaza clipsuri pe margini. Poti opta si direct, pentru tabla pre-faltuita, ce te ajuta sa omiti cu totul aceasta etapa. Ulterior, se trece la efectuarea inspectiei acoperisului, astfel incat sa existe certitudinea faptului ca nu exista probleme sau elemente deteriorate. Companiile cu experienta acorda o prioritate maxima acestei etape, in timp ce firmele axate doar pe obtinerea profitului o omit cu desavarsire, caz in care proprietarul pierde bani.
- Aplicarea foliei anti-condens si implementarea cadrului de lemn
Folia anti-condens joaca un rol esential in procesul de implementare a unui acoperis. Daca echipa cu care vei colabora nu aminteste de aceasta, asigura-te ca ia masurile necesare pentru evitarea condensului. Folia despre care vorbim este special proiectata pentru a permite vaporilor sa iasa, prin una dintre fete. Cealalta fata trebuie sa fie impermeabila. Pentru ca umezeala din casa sa iasa si sa nu mai intre inapoi, aplicarea foliei este eentiala. Cadrul de lemn are rol de fixare si permite ventilarea mai buna a acoperisului.
- Montarea, propriu-zisa, a folilor de tabla
Dupa bifarea cu succes a tuturor etapelor de mai sus, ajungem – in final – la momentul montajului. Tabla se monteaza utilizand clips-urile care ii permit sa se dilate si sa se contracte in pas cu schimbarile meteo. Pentru implementarea corecta, iti recomandam sa cauti – cu maxima atentie – o companie experimentata, ce benficiaza de review-uri pozitive si multiple recomandari. Chiar daca pare un proces simplu si rapid, este nevoie de o indelungata experienta si o bogata expertiza, astfel incat sa nu risti nimic: decolorarea materialului (prin materie prima de slaba calitate), grad de protectie termica scazut (prin erori de montaj), pierderi de materiale si costurie extra (prin masuratori efectuate incorect) si alte neplaceri viitoare.
Vrei un acoperis cu tabla dublu faltuita pret bun? Alege compania Acopero.ro
Acopero.ro este o companie de top, care dispune de personal bine pregatit si experimentat in domeniul constructiilor. Este specializata – exclusiv – in implementarea de acoperisuri. Daca vrei un acoperis cu tabla dublu faltuita pret bun, este una dintre cele mai bune optiuni pe care le ai la dispozitie. Alege Acopero.ro!
Share the post "Cum se monteaza un acoperis din tabla faltuita? Cele mai importante etape"