0

Descoperiti avantajele oferite de becuri LED de la electriceconstructii.ro pentru iluminatul in casa!

Sursa de lumina pe care o avem in locuinta noastra ne poate influenta intr-o mare masura starea de bine. Este demonstrat stiintific ca persoanele care beneficiaza de suficienta lumina in timp ce citesc, urmaresc un documentar sau, pur si simplu, se relaxeaza in compania altora, sunt mult mai relaxate si au un somn mai profund. Deci, alegerea sursei de lumina devine o misiune importanta pentru fiecare dintre noi. In interiorul caselor moderne vom gasi de cele mai multe ori becuri led, deoarece ofera atat lumina calda, cat si rece, insa intr-un format prietenos cu ochiul si spre deosebire de vechiile becuri, cele cu led nu polueaza. Cei care doresc sa achizitioneze becuri LED electriceconstructii.ro , o pot face pe portalul magazinului!

LED-urile reprezinta diode emitatoare de lumina. Produsele de iluminat cu LED produc o lumina cu pana la 90% mai eficienta decat becurile cu incandescenta.

Cum functioneaza? Curentul electric trece printr-un microcip, care lumineaza micile surse de lumina pe care le numim LED-uri si rezultatul este lumina vizibila. Pentru a preveni problemele de performanta, LED-urile de caldura produse sunt absorbite intr-un radiator.

Durata de viata utila a produselor de iluminat cu LED-uri este definita diferit de cea a altor surse de lumina, cum ar fi iluminarea cu incandescenta sau fluorescenta compacta (CFL). LED-urile de obicei nu se „ard” sau nu se defecteaza. In schimb, ei experimenteaza „deprecierea lumenului”, in care luminozitatea LED-ului scade lent in timp. Spre deosebire de becurile cu incandescenta, „durata de viata” a LED-ului este stabilita pe baza unei previziuni a momentului in care puterea de lumina scade cu 30%.

LED-urile sunt incorporate in becuri si corpuri de iluminat in sisteme generale de iluminat. De dimensiuni reduse, LED-urile ofera oportunitati unice de proiectare. Unele solutii ce au incorporante becuri LED pot semana fizic cu becurile pe care le stim cu totii si se potrivesc mai bine cu aspectul becurilor traditionale. Unele corpuri de iluminat cu LED pot avea LED-uri incorporate ca sursa de lumina permanenta. Exista, de asemenea, abordari hibride in care este utilizat un „bec” netraditional sau un format de sursa de lumina inlocuibil si special conceput pentru un dispozitiv unic. LED-urile ofera o oportunitate extraordinara pentru inovatie in ceea ce priveste factorii de forma de iluminare si se potrivesc cu o gama mai larga de aplicatii decat tehnologiile de iluminat traditionale.

LED-urile folosesc radiatoare pentru a absorbi caldura produsa de LED-uri si a o disipa in mediul inconjurator. Acest lucru impiedica supraincalzirea si arderea LED-urilor. Managementul termic este, in general, cel mai important factor in performanta de succes a unui LED de-a lungul duratei sale de viata. Cu cat temperatura la care functioneaza LED-urile este mai mare, cu atat lumina se va degrada mai repede si cu atat va fi mai scurta durata de viata utila.

Produsele cu LED utilizeaza o varietate de modele si configuratii unice de radiator pentru a gestiona caldura. Astazi, progresele in materie de materiale au permis producatorilor sa proiecteze becuri LED care sa corespunda formelor si dimensiunilor becurilor traditionale cu incandescenta. Indiferent de designul radiatorului, toate produsele cu LED-uri care au castigat permiul energy star si au fost testate pentru a se asigura ca gestioneaza corect caldura, astfel incat puterea de lumina sa fie mentinuta corespunzator pana la sfarsitul duratei sale de viata nominale.

Iluminarea cu LED difera de cea incandescenta si fluorescenta in mai multe moduri. Atunci cand este proiectat bine, iluminatul cu LED-uri este mai eficient, mai versatil si dureaza mai mult.

LED-urile sunt surse de lumina „directionale”, ceea ce inseamna ca emit lumina intr-o directie specifica, spre deosebire de incandescenta si CFL, care emit lumina si caldura in toate directiile. Asta inseamna ca LED-urile pot utiliza lumina si energia mai eficient intr-o multitudine de aplicatii. Cu toate acestea, inseamna, de asemenea, ca este necesara o inginerie sofisticata pentru a produce un bec cu LED care lumineaza lumina in toate directiile.

Culorile comune LED includ chihlimbar, rosu, verde si albastru. Pentru a produce lumina alba, diferite LED-uri color sunt combinate sau acoperite cu un material fosforic care transforma culoarea luminii intr-o lumina „alba” familiara utilizata in case. Fosforul este un material galbui care acopera unele LED-uri. LED-urile colorate sunt utilizate pe scara larga ca lumini de semnalizare si indicatoare, cum ar fi butonul de pornire de pe un computer.

Tehnologia LED emite lumina pentru doar 180 de grade. Orice alt tip de lumina emite lumina la 360 de grade in jurul sursei. Emisiile la 360 de grade necesita dispozitive accesorii pentru a reflecta si / sau redirectiona lumina. Acest lucru creste costurile pentru sistem in general si duce inevitabil la pierderi, ceea ce inseamna ca dispozitivul este in mod necesar mai putin eficient decat ar fi altfel. Luati in considerare o lumina care emite lumina in tavan – acesta este becul standard. Problema este ca incercati sa iluminati camera, nu tavanul. LED-urile rezolva complet aceasta problema si redau economiile in termeni de eficienta energetica generala a sistemului.

LED-urile pot functiona practic la orice procent din puterea lor nominala (0 pana la 100%). De remarcat, acestea necesita hardware specific tehnologiei LED pentru a estompa (ceea ce inseamna ca nu puteti utiliza echipamentul de estompare pentru un bec incandescent sau alta tehnologie traditionala de iluminare). Un aspect pozitiv al LED-urilor de functionare la o putere mai mica decat cea maxima este ca acestea devin mai eficiente pe masura ce puterea este redusa. Acest lucru creste, de asemenea, durata totala de viata a luminii in sine. Ambele avantaje sunt absente la tehnologii precum halogenurile metalice care de fapt devin mai putin eficiente la o putere mai mica si, in multe cazuri, nu pot fi deloc estompate. Investiti in becuri LED electriceconstructii.ro pentru o casa mai luminata!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *