Atunci cand stai la casa ai nevoie si de un generator, mai ales acum cand s-a construit in disperare iar multe retele de energie mai pica, nimeni nu vrea o petrecere la gratar cu prietenii fara curent electric, nu de alta dar fara muzica este un pic cam trist.
Exista trei tipuri de generatoare, alea ce se folosesc extrem de des si care te alimenteaza la curent pana in 24h si se alimenteaza cu motorina, cele folosite ocazional ce pot duce pana la 10 ore ce se alimenteaza cu benzina sau cele mobile care ofera cateva ore de energie electrica si se alimenteaza cu gaz.
Tot trei tipuri de praguri de putere exista, cele intre 500W si 2200W si sunt specifice generatoarelor portabile, moderata intre 2200W si 5500W si cele mari sau industriale care pot ajunge si la 10000W. De obicei oamenii isi calculeaza consumul si in functie de consum si banii disponibili isi aleg ce este mai util. Ideea este ca majoritatea generatoarelor consuma ami mult in momentul pornirii automate decat in timpul alimentarii cu energie electrica si aici vorbim despre acele produse ce consuma precum frigiderul, masina de spalat, neoanele, aerul conditionat, pompa de apa, bormasina etc.
Un criteriu important cand te uiti dupa generatoare electrice este tensiunea oferita si aici sunt doua tipuri, cele monofazate si cele trifazate.
Electrocasnicele si aparatele de bricolaj functioneaza in regim monofazat mai pe romaneste, monofazat e canda limentezi aparate ce functioneaza pana la 230V. Daca vorbim de zone industriale, atunci clar va trebui un generator trifazat.
In functie de puterea fiecaruia difera si tipul de combustibil folosit, cele pe motorina sunt cele mai scumpe dar si cele mai puternice si sunt folosite de cele mai multe ori cand vorbim de industrii, cele pe benzina sunt medii si sunt mai zgomotoase dar cele mai folosite cand vine vorba de locuinte sau varianta cea mai ieftina cea pe gaz care sunt si portabile.
Cand vine vorba de pornire sunt trei tipuri, cele pe sfoara care sunt si cele mai folosite, la cheie si cele automate care sunt cele mai bune dar si cele mai scumpe.
Faza este ca daca vreti un generator bun eu va recomand sa intrati pe eGospodarul si tot de la ei aflati cateva chestii interesante si anume cele ami importante aspecte cand cautati un generator electric: pornire automata, prize, roti (asta daca vreti unul mobil), consola mobila, bateria si sistemul automat de detectare a defectiunilor.
Cand stai la casa pe pamant ai nevoie de un generator si asta pentru ca oricum curentul pica des si este cam aiurea sa fii prins fara fix atunci cand iti este lumea mai draga.