În primele luni de viață, bebelușu trebuie să se simtă protejat și confortabil în hăinuțele pe care le poartă. Chiar dacă, de exemplu, o rochițică cu volănașe sau un costumaș de cavaler în miniatură arată foarte drăguț pe un pui de om, îmbrăcămintea pentru bebeluși trebuie să aibă în primul rând un rol practic.
Haine practice de interior pentru bebeluși
Acestea sunt hainele pe care le vei schimba cel mai des, deci este recomandat să te înarmezi cu câteva modele din fiecare, pentru a te asigură că nu rămâi fără schimburi pentru cel mic.
- Body-uri
- Salopete din bumbac cu fermoar sau capse
- Tricouri subțiri
- Pantalonași
Îmbrăcăminte pentru exterior
Combinezoanele pot fi purtate chiar până la vârsta de 2-3 ani și sunt niște articole de îmbrăcăminte foarte practice. În primul rând pentru că sunt călduroase, ideale pentru anotimpurile mai reci și în al doilea rând pentru că îți permite să îmbraci copilul mai lejer pe dedesubt, astfel încât micuțul să se simtă liber să se miște. Deci nu vei mai avea grija tricouașelor care ies din pantaloni sau a pantalonilor care se lasă atunci când când îți scoți copilul la o plimbare sau într-o călătorie mai lungă.
Ce tipuri de combinezoane pentru bebeluși poți găsi în magazine:
- Combinezoane complete, cu botoșei și mănuși, sau combinezoane cu orificii deschise pentru mâini și picioare
- În funcție de vârsta copilului, vei găsi combinezoane pentru bebelușii ce au mai puțin de trei luni, pentru 3-6 luni, 6-9 luni, 9-12 luni, 1-2 ani și 2-3 ani. Este foarte important să ții cont de etapa sa de creștere și dezvoltare atunci când alegi un combinezon și totodată, ai putea să-l iei ceva mai mare, având în vedere că bebelușii cresc nesimțitor de repede.
- Mai nou, multe companii au început să producă haine care nu au diferență de gen, însă mai poți găsi în continuare modele de combinezoane create special pentru fetițe sau pentru băieței. Bine, acestea nu diferă cu nimic din punct de vedere structural, ci doar din punct de vedere al culorii sau al modelului printat.
- Deși hainele care intră direct în contact cu pielea bebelușului trebuie să fie confecționate din materiale naturale, combinezoanele, pentru că au un rol diferit, sunt adesea confecționate din materiale sintetice, cel mai des întâlnit fiind fâșul sau blănița artificială. Oricum, majoritatea au interiorul confecționat din bumbac.
- Bebelușii sunt adorabili oricum, însă îl poți costuma într-un combinezon ce imită forma unui animal precum leu, cățel, pisică, etc. deoarece acestea se găsesc din belșug în magazinele specializate în haine nou-nascuti.
Share the post "Hainele bebelușului trebuie să fie în primul rând comode. Iată care sunt hainele de care vei avea cea mai mare nevoie pentru micuțul tău"