0

Laptemagarita.ro – ce virtuti impresionante are laptele de magarita

Laptele, in general, este un element esential pentru dezvoltarea omului si a mamiferelor. Fara lapte, nu putem creste si nu ne putem dezvolta. Laptele este primul aliment pe care il consumam si tine si de foame, si de sete. Desigur, pentru oameni, laptele matern este o minune, insa mai exista un lapte la fel de bun si de indicat atat pentru copii, cat si pentru adulti. Este vorba despre laptele de magarita. Disponibil pe piata sub forma de lapte, produse cosmetice si suplimente alimentare, laptele de magarita este un produs ce nu ar trebui sa lipseasca nimanui. Site-ul laptemagarita.ro ofera suplimente din lapte de magarita pentru ameliorarea problemelor precum tusea sau alte afectiuni respiratorii. Nu este un medicament, insa este un adjuvant foarte bun. Tabletele sunt disponibile in formule pentru copii si adulti, iar preturile sunt foarte bune. Dar ce stim, mai pe larg, despre laptele de magarita?

Exploatarea laptelui de magarita a avut un loc de cinste in randul popoarelor antice. Grecii au considerat laptele de magarita un remediu excelent. Apoi, romanii au facut din el o bautura de lux. Hipocrat l-a recomandat pentru tot felul de afectiuni: intoxicatie si otravire, dureri articulare, vindecarea ranilor etc. Buffon sublinia in “Istoria naturala”: „Laptele de magarita este un remediu dovedit si specific pentru anumite boli, iar utilizarea acestui remediu a fost pastrata de la greci pana la noi …”

In secolul al XIX-lea si chiar la inceputul secolului XX, laptele de magarita era un remediu folosit de multe persoane. La vremea respectiva, mai ales in Paris, au fost infiintate multe locatii speciale unde femeile elegante veneau pentru a obtine pretioasa bautura. Cand aceasta tendinta s-a oprit, spitalele au apelat la productia de lapte destinata copiilor mici, pe care mamele lor nu ii puteau hrani. Asa se face ca Spitalul pentru Copii Asistati a intretinut mult timp o turma de magarite. Bebelusii erau adesea alaptati direct de la magarita. Studiile acelor timpuri aratau ca cei mici consumau zilnic intre un litru si un litru si jumatate de lapte de magarita.

Doctorul Parrot, care se ocupa de nou nascutii de la Spitalul pentru Copii Asistati, detalia ceremonialul (Buletinul Academiei de Medicina, 1882): „Grajdurile unde sunt pastrate magaritele, sanatoase, curate si bine ventilate, sunt in apropiere de caminele in care se alapteaza copiii. Tratata cu blandete, magarita se supune cu usurinta pentru a alapta copilul prezentat. Tetina ei este bine adaptata gurii copilului pentru a o prinde si a se alapta. Infirmiera sta pe un scaun in partea dreapta a animalului. Tine capul copilului cu mana stanga, genunchii sustinand restul corpului. Mana dreapta este deosebit de utila pentru ca actioneaza asupra ugerului, pe care il stoarce din cand in cand pentru a facilita curgerea laptelui, mai ales daca copilul este slab. Copiii sunt alaptati de cinci ori in timpul zilei si de doua ori noaptea.” Desi in lumea modernea aceste masuri pot parea exagerate, ele au dat rezultate remarcabile in timpuri cand alaptarea artificiale era mai mult decat dificila. Dupa cum putem vedea, laptele de magarita este cel mai apropiat de laptele matern, fiind fara lactoza si cu mici catitati de cazeina. Pentru a obtine o calitate identica a laptelui, magaritele sunt supuse unei diete stricte: li se ofera fan uscat sau lucerna uscata cu putin paie tocate si tarate pentru a creste principiile minerale. Cativa morcovi iarna, cateva manunchiuri de iarba verde primavara sunt ideale pentru magarite.

Utilizarea laptelui de magarita se intoarce mult in timp, deoarece medicii din Grecia Antica il recomandasera deja. Mai tarziu, regele Francois I, extrem de obosit si deprimat din cauza razboaielor la care participa, a adus un medic evreu din Constantinopol, care a prescris laptele de magarita ca unic remediu. Regimul a reusit atat de bine in cazul monarhului, incat curtenii s-au grabit sa-si imite suveranul.

Laptele de magarita este recomandat pacientilor care sufera de  epuizare din cauza exceselor, afectiuni pulmonare si bronsice, iritatii gastrointestinale etc. Lapte de magarita este ideal si pentru frumusetea pielii. Laptele de magarita, prin compozitia sa exceptionala (vitaminele A, B, C si acizii grasi), este un „tensor” ideal pentru piele si are puterea de a incetini imbatranirea prin regenerarea acestuia. Ne amintim de Cleopatra, regina Egiptului, care facea exclusiv bai de lapte de magarita. Poppéea, sotia lui Nero, a folosit in acest scop o turma de 500 de magarite.

Acest lapte, foarte bogat in minerale, oligoelemente si vitamine, contine foarte putine grasimi. Imunoglobulinele sale fac posibila intarirea mecanismelor imunitare ale organismului, iar fermentii acestuia fac posibila regenerarea florei intestinale. Are efecte benefice asupra diverselor probleme metabolice. Are o actiune deosebit de spectaculoasa in urmatoarele tulburari:

-Boli de piele, cum ar fi afectiunile alergice ale pielii, acneea, psoriazisul unde combina efectele depurative si restaurative.

-Probleme intestinale; regenereaza flora intestinala si combate constipatia. Promoveaza detoxifierea ficatului.

-Tuse rebela si bronsita cronica, precum si multe alte afectiuni ala aparatului respirator. Pentru astfel de afectiuni sunt recomandate tabletele de la laptemagarita.ro.

-Imunodeficienta in timpul chimioterapiei sau a bolilor pe termen lung.

-Oboseala (stres, examene, boala).

Laptele de magarita mai contine lizozima. Lisozima este o proteina cu proprietati foarte specifice care a atras atentia cercetatorilor. Aceasta enzima are capacitatea de a “taia” membranele bacteriilor. Prin urmare, va inhiba dezvoltarea bacteriana si va avea o actiune antimicrobiana si antibacterian. Se spune ca laptele de magarita este cel mai bogat cu aceasta proteina pretioasa. Dar daca proprietatile antimicrobiene ale lizozimei sunt recunoscute, efectele sale asupra oamenilor sunt inca studiate. Si chiar daca am confirma aceste virtuti medicale, acest produs ar avea sanse mici de a fi comercializat pe scara larga: prea scump, prea rar … Magarita produce in medie doar doi litri de lapte pe zi, de douazeci de ori mai putin decat o vaca.

Asadar, daca nu aveti posibilitatea de a consuma lapte de magarita, alegeti tabletele care pot fi de un real ajutor in preventie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *