Cuceva ani in urma am fost in Cluj si din pacate nu am reusit sa le vad pe toate, timpul scurt si activitatea pentru care am fost acolo m-au impiedicat sa ma bucur de frumusetile orasului de pe malul Somesului.
Dar citind pe Cluj.com, un ghid local de lifestyle am aflat care sunt lucrurile pe care sa nu le radezi daca ajungi in Cluj. Asa ca fi-ti un pic atenti la aceste propuneri ce trebuie sa le tineti minte.
In primul rand, trebuie sa stiti ca Clujul este supranumit si orasul evenimentelor din inima Transilvaniei, fiind oras multicultural si dincolo de asta este prin de diversitate si se spune, precum Centrului de Consultanta si Cercetare in Domeniul Culturii ca este si orasul cu cea mai mare vitalitate culturala urbana din Romania. Dincolo de asta este un oras ce vibreaza in orice zi a saptamanii datorita multitudinii de evenimente de diverse domenii.
Aici sunt festivalurile cunoscute de toata lumea ce au loc in fiecare an precum IFF, Untold, Electric Castle, Jazz in the Park, evenimente ce au primit recunostinta internationala si ce au devenit branduri ale orasului.
Daca alegeti sa veniti in Cluj in perioada in care nu au loc aceste festivaluri trebuie sa stiti ca daca o sa cautati cazare in Cluj nu o sa duceti lipse de variante cum nici de restaurante pentru toate gusturile. Mie nu mi-a fost greu sa gasesc locuri pe placul meu, dar o simpla cautare pe Cluj.com de restaurante in Cluj, o sa reusiti sa gasiti aproape toate localurile din oras cu recenzii, specificatii, fotografii, preturi si asa mai departe.
Ce se poate vizita in Cluj?
1. Piata Muzeului – care este cea mai veche piata a orasului, formata din cladiri ce au o arhitectura in stil gotic si baroc, precum si din situri arheologice romane care este transformata in zona pietonala.
Tot aici puteti vedea Biserica Franciscana si Manastirea Franciscana, Obeliscul Carolina, primul monument laic al orasului, Muzeul National de Istorie a Transilvaniei si Casa Matia Corvin, un alt monument emblematic pentru orasul Cluj.
2. Piata Unirii – ca si in cazul Pietei Muzeului, Piata Unirii se mandreste cu unele dintre cele mai importante ansambluri arhitectonice gotice, baroce si neo-baroce din Transilvania: Biserica Romano-Catolica Sf. Mihail, Muzeul de Arta, Muzeul Farmaciei, statuia lui Matia Corvin care este emblematica, Strada in oglinda si vechile palate nobiliare.
3. Gradina Botanica – A fost fondata in anul 1872 si este considerata in prezent ca fiind muzeu national, Gradina Botanica este una dintre primele, cele mai mari si cele mai complexe astfel de gradini din sud-estul Europei si se intinde pe o suprafata de 14 hectare.
4. Cetatuia – este un parc situat la o altitudine de 405 metri, de mici dimensiuni cu vedere superba asupra orasului Cluj. Daca ajungi in zona nu rata Ceainaria Samsara, credeti-ma ca merita pentru ca are o terasa ce arata intr-un mare fel.
5. Turnul Croitorilor – Turnul face parte din vechiul zid de aparare al orasului. In fata lui, se afla statuia lui Baba Novac, generalul lui Mihai Viteazul care a fost tras in teapa in anul 1601 si al carui trup a fost expus in apropierea bastionului.
6. Restaurante si terase
Aveti sute de variante disponibile pentru toate gusturile si buzunarele. Daca vrei sa mananci intr-un local cu traditie, poti merge la Varzarie, pe strada Eroilor langa Cinema Victoria, unde ciorbele si mancarea de varza sunt o specialitate aparte, apreciata de multi vizitatori ai orasului Cluj.
Daca va intereseaza mai multe despre orasul Cluj dincolo de festivalurile ce au facut acest loc asa de popular sa stiti ca gasiti variante de a va petrece timpul pentru toate tipurile de oameni. Incercati sa vizitati si marile orase din Romania pentru ca o sa ramaneti profund impresionati de ce oameni frumosi avem avem printre noi.