0

Principalele tipuri de smartwatch de pe piata romaneasca

Un smartwatch reprezintă o veritabilă bijuterie tehnologică. Dincolo de aparența sa de accesoriu la modă, ceasul inteligent a reușit să cucerească un număr mare de utilizatori oferind funcționalități numeroase și diverse, spre bucuria sportivilor și a persoanelor preocupate de sănătate. Care sunt diferitele tipuri de smartwatch existente actualmente pe piață?

Ce este un smartwatch?

Un smartwatch este un ceas conectat la Internet care prezintă numeroase funcționalități spre deosebire de un ceas clasic și care oferă acces la numeroase date, nu doar la ora propriu-zisă. Este echipat cu o brățară și cu un ecran de afișare. Favorizează primirea diferitelor tipuri de notificări (apeluri, mesaje, email-uri) dar și accesul la diferite aplicații dedicate și la funcții multimedia. Se poate sincroniza de la distanță cu un smartphone sau cu o tabletă. Ceasul inteligent furnizează informații precum numărul de calorii arse, numărul de pași efectuați, performanțele sportive dar ne ajută în egală măsură să ne supraveghem somnul. Acest ceas este cel mai adesea conectat la Internet prin intermediul unui smartphone, însă unele modele posedă o cartelă SIM încorporată direct în ceas.

Principalale tipuri de smartwatch

Pe piață se disting în principal trei tipuri de ceasuri inteligente:

Ceasuri complementare unui smartphone. Sunt cele mai curente pe piață. Ceasurile complementare unui smartphone schimbă datele cu acesta din urmă datoriră tehnologiei fără fir Bluetooth. Facilitează accesul la o multitudine de informații și favorizează emisia și recepția de apeluri datorită difuzorului și microfonului integrate. Propun în egală măsură accesul la numeroase aplicații mobile.

Ceasuri inteligente complet autonome. Ceasurile inteligente complet autonome posedă propria lor cartelă SIM 3G sau 4G care le permite accesul la rețeaua Internet fără ajutorul unui smartphone. Acest tip de ceas inteligent emite și primește direct apelurile și notificările. Prezintă numeroase funcționalități precum un podometru, contabilizarea distanței parcurse, frecvența cardiacă, etc.

 Ceasuri mai clasice cu ac. Ceasurile clasice cu ac oferă aceleași caracteristici ca modelele complementare unui smartphone. Singura diferență este că acestea afișează un design mai clasic. Sunt echipate cu senzori care asigură funcția de ceas inteligent.

Cum alegem un smartwatch?

Există mai mulți parametri de care trebuie să ții cont atunci când vine vorba de achiziționarea unui smartwatch:

Design. Confortul și designul reprezintă criterii fundamentale care intervin în alegerea unui smartwatch, dat fiind faptul că este un aparat deosebit de practic și un accesoriu la modă totodată. Există modele rotunde, pătrate, dreptunghiulare, cu diferite mărimi de ecran și culori diferite.

Autonomie. Autonomia este direct atașată tipului de ecran și puterii procesorului. În medie, un ceas inteligent oferă o autonomie de o jumătate de zi, dar unele modele sunt furnizate cu o baterie reîncărcabilă și altele sunt dotate cu un ecran e paper care oferă o autonomie de până la o săptămână.

Compatibilitate. Compatibilitatea este un criteriu obligatoriu deoarece majoritatea modelelor funcționează doar cu smartphone-uri Android sau iPhone mentioneaza https://www.smartwatch.ro/. Există și ceasuri inteligente care nu funcționează decât cu telefoane de aceeași marcă ca și telefonul. Ceasurile inteligente care suportă toate OS sunt destul de rare pe piață.

Acum că știi cum să alegi un ceas inteligent și care sunt principalele tipuri cu siguranță sarcina ta a devenit mai ușoară.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *