Saltelele din ziua de azi nu mai au multe în comun cu recamierul bunicii, zgomotos și plin de arcuri incomode. În prezent tehnologia a evoluat mult, iar odată cu ea s-au dezvoltat noi moduri de fabricație pentru saltelele. Iată care sunt cele mai cunoscute tipuri de saltele Mattro pentru pat:
Salteaua cu arcuri
Este și cea mai cunoscută dintre toate. Cunoscută pentru scârțâitul specific, salteaua cu arcuri a evoluat foarte mult, până la stadiul în care arcurile sunt de diferite forme, materiale și dimensiuni și adesea sunt inserate sub formă de straturi în construcția saltelei. Așadar, deși reprezintă un concept aparent depășit, salteaua cu arcuri încă își găsește utilitatea pe piață. Mai mult, în ziua de azi, acest tip de saltea poate fi considerat cu mult mai confortabil și rezistent față de modelele din anii trecuți.
Salteaua din spumă
Saltelele cu spumă au reprezentat următoarea revelație după celebrele saltele cu arcuri. Principalul avantaj al acestora o reprezintă faptul că nu fac zgomot deoarece nu conțin arcuri. În funcție de materialul din care sunt fabricate, acestea pot fi din: Latex, spumă cu memorie, spumă supraelastică, spumă poliuretanică, etc.
Un alt mare avantaj al saltelelor din spumă este că pot fi construite sub formă de straturi multiple cu densități și calități diferite, nu se mișcă pe durata somnului, sunt mai igienice și nu în ultimul rând – distribuie greutatea corpului în mod egal și sunt ușor de curățat.
Salteaua cu două fețe
După cum îi spune și numele, salteaua cu două fețe poate fi întoarsă periodic, asigurând astfel un înalt grad de confort, igienă și durabilitate. Spre deosebire de saltelele cu o singură față, saltelele cu două fețe sunt mai groase și datorită posibilității de întoarcere – au o durată de viață mai lungă. Acest tip de saltea poate fi construit și în sistem iarnă-vară, în care fiecare dintre fețe deține proprietăți diferite.
Salteaua cu efect de răcorire
Pentru a putea duce o viață normală, cu toții avem nevoie de un somn odihnitor în nopțile caniculare de vară. Plecând de la această necesitate, salteaua cu efect Cooling (sau de răcorire) au apărut pe piață. Modul în care acest efect se manifestă diferă, dar rezultatul este același – un somn confortabil în condiții de temperaturi ridicate. Astfel, în construcția acestora poate fi folosită o spumă cu efect răcoritor sau construcția produsului permite circularea aerului, pe interior sau la suprafață.
Accesorii pentru saltele
Atunci când este vorba despre saltele pentru pat, principalul accesoriu este topperul, un fel de saltea de mică grosime care se aplică pe o altă suprafață de dormit, precum o saltea normală, un pat, o canapea, etc. Odată aplicat acest topper, experiența somnului devine cu totul alta, oferind astfel un grad superior de confort în raport cu o saltea fără topper. Mai mult, topperul poate fi folosit și pentru mers în excursii, la cort, în camping, pentru yoga sau în orice tip de activitate care necesită o mini saltea.
Pentru o gamă completă de saltele și toppere saltele, ne putem referi la saltele Mattro drept un etalon în domeniu.
Cum întreținem o saltea?
În primul rând, pentru a ne bucura de o saltea cât mai mulți ani, trebuie să o protejăm folosind o protecție de saltea. Nu costă mult și merită fiecare leu investit. Apoi, în primă instanță, o saltea poate fi aspirată. Odată finalizat acest proces, se va șterge cu o lavetă impregnată într-o soluție de curățare aleasă în funcție de specificul petei. Dacă dețineți o saltea cu două fețe, întoarceți-o periodic. Mai mult, orice saltea trebuie lăsată la aerisit periodic, așadar imediat după ce vă treziți, nu acoperiți salteaua ci lăsați-o să „respire” puțin. Nu uitați să citiți instrucțiunile și să respectați mereu specificațiile producătorului.
Share the post "Saltele pentru pat: cele mai populare tipuri, accesorii și întreținere"