Primavara si vara sunt cele mai indicate anotimpuri pentru a gradinarii sau pentru a obtine o recolta bogata ina gricultura. Acum este momentul sa aplicam ingrasamant de calitate in sol pentru a obtine plante sanatoase si fructe delicioase. Magazinul Mesplant.ro este specializat in acest domeniu si ofera solutii ficiente cu produse de top pentru cei care doresc sa faca performante in domeniul agriculturii. Mesplant ofera ingrasamant de caltiate, pesticide si insecticide omologate dar si alte prodsue precum seminte si consumabile pentru gradina sia gricultura.
Diferite formule de ingrasaminte sunt facute pentru a satisface cerintele de nutrienti ale diferitelor culturi. Eficienta acestor ingrasaminte variaza in functie de soluri, culturi si conditii de aplicare. Alegerea ingrasamantului de utilizat depinde de mai multi factori, iar procesul decizional trebuie sa tina seama de conditiile specifice fiecarui caz.
Pentru a alege ingrasamantul cel mai potrivit culturii dvs., este necesar sa studiati urmatoarele elemente: bogatia solului, pretul unitatii de fertilizare, recolta, calendarul contributiei, fondul si aplicatii de acoperire.
Bogatia solului
O analiza a solului efectuata inainte de infiintarea culturii va permite sa cunoasteti cantitatile de nutrienti pe care sa le aduceti pentru a obtine randamentul asteptat. Daca solul este moderat bogat sau bogat in nutrienti, este suficient sa adaugati putin sau deloc. In ambele cazuri, alegerea trebuie sa se refere la un ingrasamant care contine putin sau deloc acest element.
Pretul unitatii de ingrasamant
Fertilizarea este o investitie care trebuie rationalizata. Ceea ce ne intereseaza in ingrasaminte este continutul de nutrienti. Costul unitatii de ingrasamant (N sau P2O5 sau K2O) este determinat prin impartirea pretului ingrasamantului prin continutul de nutrienti. Datorita fluctuatiilor mari ale preturilor la ingrasaminte pe piata internationala, comparatia preturilor trebuie facuta inainte de a cumpara orice ingrasamant.
Cultura (plantele care se cor cultiva)
Este esential sa se tina seama de efectul ingrasamintelor asupra salinitatii solului. Ingrasamintele cu indici de salinitate partiala redusa ar trebui sa fie alese daca salinitatea solului si cea a apei de irigatie sunt mari si / sau daca cultura este sensibila la salinitate.
Sincronizarea
Exista doua tipuri de aporturi de ingrasaminte. Ingrasamintele de jos sunt aduse inainte de semanat pentru culturile anuale si inainte de reluarea vegetatiei pentru culturile perene. Ingrasamintele care acopera, in general azotate, sunt aplicate in vegetatie completa intr-una sau mai multe aplicatii.
Contributii de finantare
Ingrasamintele fosfat se imobilizeaza rapid in sol dupa aplicare. Astfel, raspunsul culturii la un aport de fosfor si / sau potasiu inainte de semanat este mai bun in comparatie cu cel efectuat pe acoperire. Doar o parte din azot este furnizata in partea de jos.
Aplicatii de acoperire
Intrucat necesarul de azot variaza in functie de fenologia culturii si exista riscul de scurgere a azotului, este de preferat sa impartiti prizele pentru a coincide cu perioada de cea mai mare nevoie. Aceste intrari sunt realizate in general sub forma de ingrasaminte simple cu azot.
Cativa factori influenteaza decizia de a adauga ingrasaminte acoperite:
Textura solului: Dupa determinarea cantitatii de ingrasamant acoperit care trebuie aplicat, numarul de aplicatii si doza fiecarei aplicatii trebuie sa tina cont de textura solului. In solul usor, mai multe aplicatii de N sunt necesare pentru a reduce pierderile de azot prin levigare si pentru a maximiza randamentul. In solul greu, sunt de dorit mai putine aplicatii de N.
PH-ul solului: Volatizarea amoniacului este mai mare fata de sulfat de amoniu si uree in solul de baza si, in special, calcaros. Pentru a evita aceste pierderi, se recomanda sa irigati imediat dupa aport sau sa alegeti un ingrasamant cu azot pe baza de azotat, cum ar fi ammonitratul.
Ingrasamintele adaugate la sol au efecte asupra pH-ului solului. Ingrasamintele acidifiante trebuie evitate pe solurile acide, deoarece scaderea pH-ului in aceste soluri va duce la o concentratie excesiva de aluminiu, fier si mangan la niveluri toxice pentru plante. Pe de alta parte, aceste ingrasaminte imbunatatesc disponibilitatea anumitor nutrienti, cum ar fi fosforul, fierul, manganul, zincul si cuprul in solurile de baza, care reprezinta marea majoritate a solurilor marocane.
Clima: alegerea ingrasamantului acoperit este influentata si de precipitatii si temperatura. Inradacinarea azotului prin precipitatii abundente (sau irigare) necesita contributii frecvente de doze mici. In plus, temperaturile ridicate favorizeaza volatilizarea amoniuului (NH4 +) sub forma de amoniac (NH3).
Compostul este unul dintre cele mai bune ingrasaminte organice. Este produs din deseurile de gradina si / sau de bucatarie. Pentru a reusi, se are grija sa echilibreze materialele verzi si maro. Compostul ofera numeroase substante nutritive plantatiilor. De asemenea, actioneaza ca o modificare: imbunatateste proprietatile solului, ii confera structura. Odata hranit, solul usor retine mai bine apa si nutrientii. Solurile grele sunt aerisite si mai usor de lucrat.
De asemenea, cei care au avut bunici la tara isi vor amintii ca foloseau gunoi de grajd pe post de ingrasamant.
Gunoiul de grajd este un amestec de excremente si gunoi de animale (paie, rumegus etc.). Este atat un ingrasamant, cat si un balsam de sol: imbunatateste proprietatile biologice, fizice si chimice ale solului. Ca si compostul, gunoiul de gunoi redistribuie putin cate putin nutrientii. Bogatia sa depinde de originea sa (iepure, pasari de curte, carne de porc, vita, cal …). Inainte de a o folosi, amestecul trebuie sa fi inceput sa se descompuna, mai ales daca este ingropat.
Aceste sfaturi utile va pot ajuta sa determinati ce tip de ingrasamant aveti envoie de la Mesplant.ro pentru a obtine o cultura cat mai buna.
Specialistii aleg intotdeauna produsele de calitate!
Share the post "Solutii de gradinat profesionale oferite de catre amgaiznul Mesplant!"