Sunt mai mulți investitori, în România, în monede virtuale decât la bursă. Nu există date certe, însă există estimări: între 350.000 și 550.000 de români au conturi pe platformele crypto. Rulajele lor anuale sunt de peste 10-20 miliarde de dolari, via EuropaLiberă.
Însă se știe prea puțin despre factorii motivanți (sau inhibatori) a investitorilor în crypto. Acest aspect este important atât pentru companii și proiecte noi, ce urmează a se lansa, dar și pentru statul român (pentru a cunoaște mai bine fenomenul și pentru a pregăti legi sau bune practici în domeniu), dar mai ales pentru cei ce doresc să se avânte în acest iureș, pentru a ști la ce să fie atenți și cum să investească în funcție de profilul de risc acceptat.
Vlad Faraonel, student doctorand în ultimul an, la specializarea Marketing, la Școala Doctorală de Economie și Administrarea Afacerilor din Iași, aduce la cunoștința opiniei publice o inițiativă de cercetare personală privind determinanții intenției de a investi în criptomonede.
În cadrul tezei sale de doctorat, Vlad a demarat un proiect de cercetare menit să exploreze motivațiile și factorii care influențează decizia de a investi în criptomonede. A elaborat un chestionar online, iar răspunsurile primite vor fi utilizate exclusiv în scopuri statistice, asigurând confidențialitatea și anonimatul datelor.
Este apreciat în mod deosebit timpul acordat de către participanți în completarea chestionarului, estimând că procesul durează aproximativ 10-15 minute. Pentru a mulțumi participanților pentru contribuția lor, doctorandul oferă șansa de a câștiga 100 euro în Bitcoin prin tragere la sorți, din fonduri proprii.
Chiar dacă nu sunt familiarizați cu lumea criptomonedelor, Vlad încurajează și non-utilizatorii să participe la studiu, deoarece informațiile colectate vor contribui la o mai bună înțelegere a fenomenului.
Pentru a participa la studiu, accesați link-ul către chestionar.
Share the post "Studentul doctorand Vlad Faraonel aduce în atenția publicului o inițiativă de cercetare privind investițiile în criptomonede"