0

Yuniku- ochelari creați prin imprimare 3D

Nu stiu daca stiti dar de ceva vreme am devenit si eu ochelarist. Nu din cauza ca am probleme cu vederea ci mai degraba pentru faptul ca imi obosesc ochii repede si ma cam ia cu ameteli dupa ce ma ridic din fata computerului. Recunosc ca stau cam 10 ore pe zi in fata lui si de multe ori cand fac o pauza sa imi odihnesc ochii, nu imi e chiar ok.

Din pacate, recunosc ca nu m-am obisnuit cu purtarea ochelarilor nici dupa un an si jumatate, de multe ori uit sa ii pun la ochi si asta probabil pentru ca nu sunt obisnuit sa port ochelari. Dar dupa ceva timp am zis sa caut niste alternative si am dat peste ochelarii Yuniku.

Din ce m-am documentat singur am aflat ca Hoya este unul dintre cele mai mari branduri producatoare de lentile de vedere, din categoria premium, cu categorii de produse clar definite in piata si in categoriilor de consumatori carora se adreseaza. Yuniku este cuvantul japonez pentru „unic”.

Desi traim in epoca digitalului, ochelarii Yuniku de la Hoya sunt primii ochelari 3D din lume care pun vederea pe primul loc. Combinand tehnologia de scanare 3D cu algoritmi avansati, ochelarii Yuniku sunt proiectati tinand cont exclusiv de fizionomia si de vederea clientului. Dar dincolo de asta, cati dintre voi stiati ca ochelarii de vedere s-au inventat acum 700 de ani?

Detalii care mi-au starnit un pic curiozitatea si m-au facut sa caut mai multe detalii. De obicei cand ma intereseaza ceva scotocesc pe net pentru fiecare detaliu pentru a imi confirma nevoia sau decizia.

Am aflat ca dupa ce lentilele au fost pozitionate in mod optim in raport cu ochii, rama este apoi construita în jurul lor folosind imprimarea 3D. Prin integrarea lentilelor si a ramelor personalizate, se obtine cea mai inalta precizie optica, fara a compromite stilul si potrivirea.

Cum functioneaza ochelarii imprimati 3D
Fiind interesat si eu pentru mine, am aflat ca totul incepe cu evaluarea nevoilor de vedere si a trasaturilor faciale. Opticianul scaneaza fata, folosind un software pentru a calcula pozitia ideala a lentilelor in raport cu ochii. Treaba asta asigura nu numai cea mai buna potrivire a ramei pentru un confort de exceptie, ci si cel mai potrivit model pentru fizionomia fetei. De multe ori am vazut oameni care poarta niste rame care nu se potrivesc de niciun fel cu forma fetei.

Faza faina cu softul asta este ca fiecare are posibilitatea sa se vada pe ecran purtand modelul ales iar ochelarii pot fi imprimati 3D. Ei bine, rezultatul este o experienta vizuala incredibila si o potrivire personalizata si treaba asta mi se pare super cool. Nu cred ca sunt singurul care cand probez ceva si ma uit in oglinda si mi se pare ca arata intr-un fel si cand ajung sa port acele lucruri parca imi dau seama ca nu imi mai place asa mult. Ei bine aici poti vedea cum iti sta in diverse ipostaze. Treaba asta mie, personal, mi se pare super cool.

Material flexibil
Treaba asta cu imprimarea 3D e ceva super interesant, de exemplu ramele Yuniku sunt confectionate din poliamida 12, un material care are proprietatile ideale pentru producerea de ochelari premium. Este mai dur decat acetatul, mai usor decat titanul si mai flexibil decat TR90, un material utilizat in mod obisnuit in confectionarea altor tipuri de rame.

MAcheta presa Yuniku 200 x 260 mm

Pentru cei care doriti sa aflati mai multe informatii legate de aceasta noua tehnologie va invit sa mergeti la partenerul Hoya din Iasi, E Optica Lens Three, Bd-ul Independetei nr 6A.

Ei detin deja tehnologia si va ajuta sa deveniti unici cu Yuniku!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *