Se apropia ziua fiicei mele si, ca in fiecare an, pregatirile au inceput cu o luna inainte. In primul rand trebuia sa ma ocup de cadou, deoarece fiica mea avea o lista lunga care se mai si schimba de la o zi la alta. Cand, in sfarsit, s-a hotarat, am rasuflat usurata, deoarece asta era cea mai dificila parte.
Dupa asta, trebuia sa stabilim locatia si decoratiunile. Cum anul trecut ne mutaseram la casa, curtea a fost locul ideal. Aveam suficient spatiu pentru a pune mesele si pentru ca cei mici sa se desfasoare. Tema petrecerii de acest an era legata de Micii Ponei, ca si anul trecut, ca si acum doi ani. Am angajat si un DJ specializat in petreceri pentru copii, cu intreaga sa trupa de animatori si magicieni. Mai ramanea meniul.
Desi, initial, ma gandisem sa gatesc acasa, sotul mi-a spus ca e prea multa munca si va trebui sa ne ocupam si de invitati. In plus, isi dorea sa ne bucuram si noi de spectacolul de magie si de DJ. Am intrebat-o pe fiica mea ce doreste in meniu. Raspunsul a fost cat se poate de ferm: tort si pizza! Oare de ce imi inchipuiam ca ar vrea altceva? Intr-un fel, m-am linistit pentru ca nu era nevoie sa mai muncesc. Trebuia doar sa gasesc o pizzerie care sa ne preia comanda si sa avem parte de produse calde, gustoase si proaspete, mai ales ca erau invitati copii.
Am intrat pe internet si, cu gandul la pizza delicioasa pe care o mancasem, cu ceva timp in urma, intr-o excursie in Italia, am cautat pizza napoletana. Prima pizzerie care mi-a aparut pe monitor a fost Il Pizzaiolo. Am inceput sa citesc recenziile si am constatat ca toata lumea avea doar cuvinte de lauda. Printre cei care scriau, am recunoscut profilul unei prietene. Am pus mana pe telefon si am sunat-o imediat ca sa o intreb.
Aceasta mi-a confirmat ca este alegerea excelenta. Il Pizzaiolo este localul infiintat de o familie de italieni, care au adus traditia culinara de langa Vezuviu, in Bucuresti. Gustul exceptional al pizzei se datoreaza experientei pizzarilor dar si ingredientelor specifice acelei zone. Tot ce se foloseste este ca in retetele de odinioara, sosul de rosii este ca la mama acasa, prosciuto este autentic si multe alte ingrediente sunt doar aici folosite.
Prietena mea mi-a spus ca, de cand a inceput sa manace pizza de la Il Pizzaiolo, nu a putut sa mai cumpere din alta parte pentru ca, pur si simplu, s-a indragostit de gustul preparatelor de aici. Pizza de la Il Pizzaiolo poate fi servita direct la restaurant dar se fac livrari de pizza sector 3 si in sector 2. M-am bucurat foarte mult, deoarece noi stateam chiar in sectorul 3 al Capitalei.
Cu o zi inainte am sunat pentru a plasa comanda. Era vorba de foarte multe produse si m-am gandit sa ii anunt din timp. Au fost extrem de amabili si m-au asigurat ca la ora pe care o stabilisem voi avea pizza calda pentru copii. Si chiar asa a fost. Copiii au fost incantati si nu a mai ramas nicio feliuta. Cu ajutorul restaurantului Il Pizzaiolo, petrecerea a fost un succes.