A merge in vacanta cu cortul este extrem de frumos. Excursiile cu un cort camping fac parte din acele amintiri pe care nu le poti uita niciodata. Insa vacanta cu un cort presupune mult mai mult decat distractie si timp petrecut in aer liber. Pe langa cort trebuie sa te asiguri ca ai si un sac de dormit si alte accesorii. Si mai este si altceva. Vorbim despre montarea cortului si siguranta acestuia pe care nu trebuie sa o neglijezi.
Asamblarea unui astfel de cort, daca nu esti un expert se poate dovedi a fi o actiune destul de dificila. Din acest motiv, este foarte important sa iei in considerare cateva dintre sfaturile de mai jos:
-Chiar daca sistemul de asamblare este similar pentru aproape toate modelele, este bine sa te asiguri ca cortul are un manual de instructiuni clar si detaliat.
-Inainte de a monta cortul, este necesar sa alegi un loc adecvat, care trebuie sa fie plat si suficient de mare, precum si sa nu aiba gropi sau pietre, ceea ce ar putea face ca noaptea sa devina foarte enervanta. De asemenea, este recomandat sa nu se monteze prea aproape de un copac, mai ales daca este pin sau brad, pentru a evita murdarirea sau conurile de pin care cad pe el. In plus, pasarile, veveritele si alte animalute locuiesc in copaci si asta s-ar putea dovedi a fi o pacoste.
-Dupa ce ai ales locul cel mai potrivit, primul lucru de facut este sa intinzi folia acolo unde va fi pozitionat cortul. Daca nu exista niciun ambalaj in pachet, este recomandat sa il cumperi separat, pentru a impiedica patrunderea insectelor in interior, precum si pentru a delimita spatiul in care va fi montat cortul, usurand aceasta operatiune.
-Acum este momentul sa decidem unde va avea loc montarea cortului. In caz contrar, exista riscul de a nu avea suficient spatiu pentru a intra si iesi, si vei obsera asta doar dupa ce a fost deja montat. In acest moment este posibila montarea cortului incepand din centru si montarea straturilor exterioare treptat. In sfarsit, trebuie sa plantezi stalpii pentru a nu fi doborati de vant.
Dupa respectarea acestor reguli de montare, cortul va fi gata de locuit.
Siguranta maxima atmosferica
Impermeabilizarea este o caracteristica fundamentala a cortului, care nu ar trebui niciodata subestimata si care poate contribui semnificativ la costul corturilor. Evident, alegerea unui cort mai mult sau mai putin rezistent la apa depinde de unde si cand pleci in camping, insa achizitionarea unui cort impermeabil este recomandata in orice caz, deoarece in ultimul timp, clima noastra este caracterizata de tulburari si schimbari bruste si, prin urmare, ar putea ploua acolo si atunci cand nu te astepti.
Impermeabilizarea se masoara in coloane de apa pe milimetru. In cazul ploilor usoare, 1000 mm pe coloana de apa este suficient, in timp ce, daca are loc o furtuna, ar trebui sa ai un cort care sa garanteze impermeabilizarea de 4000 mm la baza si 2500 mm la varf. De asemenea, este posibil sa achizitionezi o foaie suplimentara impermeabila care sa fie suprapusa pe cort pentru a-l proteja in continuare.
In cele din urma, structura cortului trebuie sa fie flexibila, dar rezistenta. In acest caz, fibra de sticla este cel mai potrivit material, dar aluminiul este, de asemenea, foarte potrivit pentru structuri, doar ca este mai scump. Fibra de sticla si aluminiu sunt, de asemenea, doua materiale foarte usoare. Ideea este ca aceasta structura trebuie sa fie foarte robusta si este intotdeauna recomandabil sa mai cumperi bete de rezerva pentru a nu avea surprize in cazul in care cineva rupe unul in timp ce il infige in pamant.
Foarte bun articolul, multumesc pentru informatie!