0

Cât de importanta este dieta în tratamentul celulitei?

Celulita este o problemă foarte deranjanta. Nu are rost să ne mintim ca vezi domle cine ma iubește, ma iubește și cu celulita, sau ca important este sa te simți bine în pielea ta indiferent ca ai celulita sau 20 kilograme peste greutatea normala.

Este un lucru foarte bun sa fim optimiști, însă când optimismul înseamnă să ne complacem în mediocritate (sa nu zic mocirla), atunci este o problemă destul de mare asupra careia ar fi bine sa meditati și sa luați atitudine cât mai repede.

În acest articol mi-am propus sa discutam despre importanța dietei în tratamentul celulitei. Am ales acest subiect, doarece citind niște comentarii pe un blog despre celulita am avut (neplacuta) surpriza sa aflu foarte multe persoane nu au nici cea mai mica idee despre cum ar trebui sa functioneaze un tratament anti celulitic și dacă au început sa ia niște pastile pentru slăbit, sau vreun supliment anticelulitic au impresia ca tot ce trebuie sa facă de acum înainte este sa aștepte ca celulita sa dispară. Așa, ca prin minune, ca doar folosesc suplimente care promit marea cu sarea, nu?

Cum funcționează suplimentele pentru celulita?

Pentru câteva minute, încercați sa uitați tot ce ați citit pana acum pe paginile pastilelor și suplimentelor de slăbit pe care le-ați încercat sau ați vrut sa la încercați pana acum. Uitați de „20 kg pe luna garantat”, „scapa de celulita fără dieta”, „slabeste fără efort” etc.

Majoritatea suplimentelor pentru celulita și cele pentru slăbit, actioneaza în general astfel:

  • Suprima pofta de mâncare – acestea sunt perfecte pentru „mancasiosi” deoarece vor putea slabi fără a suferi de foame. Practic, aceste suplimente contin foarte multe fibre, iar odată ajunse în stomac, fibrele respective își vor mari volumul dând astfel o senzație de satietate sau „stomac plin”. Este foarte important ca suplimentele care suprima pofta de mâncare să fie consumate cu responsabilitate și sub nici o forma sa nu inlocuiasca mesele ci doar sa reducă din cantitatea lor.
  • Detoxifiaza organismul – este cunoscut faptul ca detoxifiere este un element cheie în curele de slăbit și în tratamentele anticelulitice. Așadar, pe piața, în acest moment exista zeci, sute chiar de suplimente pentru detoxifiere. Nu voi da nici un exemplu concret pentru a nu fi confundate cu vreo recomandare, însă dacă dați pe Google „suplimente pentru detoxifiere” sigur găsiți o grămada de rezultate.
  • Ard grasimile – acestea sunt numite și „arzatoare de grasimi”. Sunt foarte populare și sunt vândute chiar și de marile companii de suplimente nutritive pentru sportivi (vezi Weider, NutriTech etc). Problema cea mai mare cu aceste arzatoare de grăsimi este ca foarte puțini le înțeleg modul de acțiune. Producatorii afirma ca „vor arde grasimile” însă un specifica ca de fapt acea ardere a grasimilor înseamnă o accelerare a arderilor, pe care o generati făcând mișcare. Dacă stați 8 ore pe scaun la birou, iar când ajungeți acasă mai stați vreo 4 pe canapea la TV, puteți sa luați ce suplimente pentru arderea grasimilor și celulita vreți, ca nu o să aibă niciodată efectele promise de producători.

Care-i treaba cu dieta? De ce este importanța?

M-a amuzat foarte mult o chestie de pe blogul despre care va povesteam mai sus (StarGirl se numeste daca intereseaza pe cineva). Se discuta despre un supliment anticelulitic, un sirop dacă îmi aduc eu bine aminte și era o femeie, care parea sa aibă vreo 35 – 40 de ani și se plangea ca a folosit suplimentul respectiv și nu a obținut nici un rezultat, nu a scăpat de celulita, ba chiar mai mult s-a îngrășat vreo 2 kilograme.

Cineva o intrebase: „ati ținut vreo dieta?”, la care femeia deranjata a exclamat: „Pai ce dieta sa mai țin dacă am folosit produsul XXX? Care mai este rostul acestui supliment atunci?”.

Și cam acesta este răspunsul la o parte din îngrijorarile voastre cu privire la reclamatiile multora cu privire la pastilele de slăbit. Sa nu ma înțelegeți greșit, foarte multe suplimente de slăbit și pentru celulita, care se vând pe Internet sau chiar și prin farmacii sunt varza, însă nici cei care le folosesc nu prea știu cum ar trebui sa le folosească și cum funcționează acestea.

Revenind la importanța dietei în tratamentul celulitei și în curele de slabire, este foarte important, ca atunci când începeți o cura sa o începeți cu ideea ca problema voastră, se trateaza în primul rând în bucătărie. De cele mai multe ori nici nu este necesar sa țineți cine știe ce dieta stricta, este suficient doar sa mâncați mai sănătos, sa renuntati la produsele fast-food, sa înlocuiți sucurile carbo gazoase cu cele naturale, sa nu mai mâncați după ora 7 etc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *