0

De ce am ales o gradinita privata pentru fiul meu

Nu mi-am dat seama cat de important este sa aleg gradinita fiului meu pana cand nu am fost pusa in fata acestui fapt. Atunci cand a venit vremea sa il inscriu pe cel mic la “gradi”, ma gandeam ca nu este mare lucru si ca orice gradinita este buna. Insa, discutand cu o alta mamica, mi-am dat seama ca nu este chiar asa de simplu. Aceasta mi-a spus ca fiica ei frecventeaza o gradinita de stat si este foarte nemultumita de felul in care este gestionata situatia. Desi era incantata de educatoare, faptul ca in clasa sunt foarte multi copii o nemultumea profund pentru ca educatoarelor le era imposibil sa se ocupe de fiecare copil asa cum trebuie. De aceea, se gandea sa isi reconsidere alegerea. Auzise ca exista o gradinita particulara sector 1 Teddybar, Bucuresti. Este o institutie privata ce ofera, pe langa gradinita, si cresa, scoala si after school.

Am decis, impreuna cu mamica cealalta, sa ne informam si iata ce am aflat despre o astfel de gradinita privata:

1. Atentia individuala. Majoritatea parintilor isi doresc ca cei mici sa primeasca cat mai multa atentie personala. Asta deoarece si tu, ca parinte, faci asta cu copilul tau. De aceea, consideram ca, in special in primii ani de integrare in astfel de grupuri, atentia acordata trebuie sa reprezinte una din prioritatile educatorilor sau profesorilor. Daca iti trimiti copilul la o scoala privata, vei avea avantajul de a-l inscrie intr-o clasa cu un numar mic de copii. De asemenea, trebuie sa iei in considerare si faptul ca disciplina nu este o problema in gradinitele si scolile private. Asta deoarece gradinitele si scolile private, desi sunt mult mai deschise si ofera mai multa liberate copiilor, au un cod de conduita exemplar pe care toata lumea il respecta.

2. Implicarea parintilor. Desi si in gradinitele si scolile de stat parintii se mai implica, in institutiile private acest lucru este incurajat mult mai mult si nu se rezuma la stransul banilor pentru materiale. De fapt, aici nici nu va fi vorba de asa ceva pentru ca in taxele platite copilul tau va avea toate materialele didactice necesare.

3. Materialele didactice. Pentru ca tot am adus vorba despre acestea la punctul de mai sus, trebuie sa stii ca aceste materiale didactice folosite de cei mici au o calitate net superioara fata de cele folosite in scolile si gradinitele de stat. Asta pentru ca finantarea este exclusiv privata si nu este nevoie sa se astepte fonduri de la stat, Chiar daca taxele sunt poate putin mai mari, ceea ce se ofera in schimb este nepretuit. Copiii vor avea la dispozitie, carti, fise si tehnologie la standarde ridicate, iar procesul de invatare va fi unul mult mai usor si mai eficient. Pentru cei mici, invatatul si insusirea cunostintelor va fi o placere.

4. Informatiile academice. Fata de insititutiile de invatamant de stat, institutiile private il vor invata pe cel mic cum sa gandeasca, fata de ce sa gandeasca. Acest lucru este un concept important pe care trebuie sa il intelegi. In gradinita privata cei mci vor invata sa gandeasca sanatos, sa analizeze bine orice si sa se exprime fara teama. Ideile lor vor fi incurajate si pretuite. De asemenea, o gradinita privata, ca si scoala, ii va invata pe copii sa comunice, sa aiba curajul sa isi expuna parerea. Nu se adopta un stil de invatare “profesorul dicteaza si elevul scrie”. Aici metodologia, desi respecta programa aprobata, este diferita. Practic in mare parte se pun aceleasi lucruri, insa in mod diferit astfel incat copilul sa priceapa notiunile si sa le aplice asa cum trebuie. De aceea si rezultatele academice din institutiile private sunt mult mai bune.

5. Programul echilibrat. Pe langa programa impusa, in gradinitele si scolile private se vor studia si alte lucruri folositoare precum limba engelza si germana si diferite cursuri ce ii vor putea ajuta pe copii in viitor. Programul va fi unul echilibrat si se va incerca dezvoltarea intelectuala, dar se va pune accent si pe miscare si sport.

Acestea sunt doar cateva dintre motivele pentru care cred ca alegerea unei gradinite sau scoli private este ideala. Astfel, nu am mai stat pe ganduri si l-am inscris pe fiul meu la Teddybar, gradinita care imi ofera speranta unei educatii de calitate.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *