LexFilm Sun Natural MB este un polimer multidimensional care formeaza o pelicula cu o rezistenta sporita la apa si la razele soarelui, superioara celei oferita de polimerii sintetici de varf. Aceasta ultima inovatie vine in intampinarea cererii consumatorilor de ingrediente naturale si ecologice, sprijinand in acelasi timp diverse branduri si produse cosmetice in procesul de dezvoltarea a produselor ecologice folosite in orice salon de cosmetica, inclusiv in Antica Studio – salon cosmetica Bucuresti.
Reglementarile pentru produsele cu protectie solara
La inceputul acestui an, Administratia SUA pentru Alimente si Medicamente a emis o regula care vizeaza imbunatatirea calitatii, sigurantei si eficientei protectiei solare. Propunerea actualizeaza cerintele de reglementare pentru majoritatea produselor de protectie solara din SUA, vizand siguranta ingredientelor active, formele de dozare, factorul de protectie solara (SPF) si cerintele cu spectru larg. De asemenea, se propun actualizari in ceea ce priveste etichetarea pentru a facilita consumatorilor identificarea informatiilor cheie despre produs.
SUA – cea mai mare piata de produse de protectie solara
Conform National Park Services, 14.000 de tone de produse de protectie solara sunt eliberate anual in zonele de recif de corali, in timp ce sunt spalate de apa oceanelor. Agentia a declarat ca, pana in prezent, se iau in consideratie doar doua dintre cele 16 ingrediente active comercializate si anume oxidul de zinc si dioxidul de titan, ele fiind recunoscute ca fiind sigure si eficiente pentru utilizarea in produsele de protectie solara. Deoarece SUA este in prezent cea mai mare piata de desfacere pentru produsele cosmetice cu protectie solara la nivel mondial atingand o cifra de 1.45 miliarde USD in 2017, se asteapta ca modificarile propuse sa aiba un impact semnificativ asupra industriei produselor cosmetice.
Impactul asupra ecosistemelor de recif de corali
Pe langa aspectele legate de sanatate si preventie, industria cosmetica destinata ingrijirii solare se confrunta cu schimbari majore, ca urmare a consideratiei crescute pe care consumatorii o acorda impactului asupra mediului a acestor produse. Studiile recente sustin ca filtrele UV organice utilizate in mod obisnuit in produsele cosmetice cu protectie solara, in special oxibenzona si octinoxatul, pot fi daunatoare speciilor de recif si contribuie la albirea pe scara larga a recifilor de corali. Conform National Park Services, 14.000 de tone de protectie solara sunt eliberate anual in zonele de recifi de corali, pe masura ce sunt spalate de apa oceanelor. In timp ce numerosi factori, inclusiv schimbarile climatice, poluarea, pescuitul excesiv si dezvoltarea vietii pe coasta au dus in mare parte la degradarea recifului, cercetarile initiale asupra oxibenzonei si octinoxatului au starnit controverse privind impactul pe termen lung pe care aceste substante chimice il au asupra ecosistemelor de recif. Aceste preocupari au determinat statul Hawaii sa adopte o lege care interzice din 2021 distribuirea cremelor solare care contin oxibenzona si octinox. Ulterior, orasul Key West, Florida si Republica Palau a implementat interdictii similare.
Oportunitati pentru formule noi pe baza de minerale naturale
Aceste restrictii sunt binevenite, ele deschizand oportunitati pentru inovarea formulelor de baza si trecerea la minerale naturale care sunt mai putin iritante si nu dauneaza nici recifului. Pentru a sprijini in continuare revendicarile produsului natural si ecologic, noile echipe de dezvolatori cauta ingrediente bio de baza care sunt si mai usor biodegradabile.
Acesta este doa un mic pas pe drumul obtinerii produselor cosmetice bio, in ambalaje biodegardabile, prietenoase cu organismul uman dar si cu mediul. Vestea buna este ca tot mai multe saloane cosmetica sunt interesate sa adopte noile game de produse bio, minimizand impactul asupra mediului.
Share the post "Produse cosmetice revolutionare de protectie naturala si biodegradabila impotriva soarelui"