Cand mai mergeam prin vacanta sau cu jobul prin diverse destinatii si stateam la hotel, imi placea maxim ideea asta cu ventilatorul in baie, bine ca am aflat mai tarziu care era rolul lui dar eu aveam impresia tot timpul ca odata cu pornirea lui se facea cald in baie.
Acum ceva timp in urma am aflat totusi ca el e pentru aerisirea baii si scopul principal este de a proteja baia de mucegai, igrasie si inca cateva chestii. Acasa mi-as pune si eu pentru ca mor dupa baile facute in cada cu apa fierbinte si cand vad ca totul se abureste in jurul meu. Daca vrei sa stii de ce sa pui un ventilator in baie atunci trebuie sa stii ca un astfel de aparat se poate monta cu tubulatura dar si pe geamul baii, el facandu-si treaba destul de bine.
Ventilatoarele de baie pot fi amplasate fie pe perete, fie in locul ferestrei de aerisire dupa cum am spus mai sus, poti alege intre modele de ventilatoare axiale si ventilatoare centrifugale pentru tubulatura. In principiu, acest ultim tip de ventilatoare este folosit pentru sisteme mai complexe de ventilare, precum cele instalate in cladirile de birouri sau in hoteluri.
Unele aparate din astea au afisaj digital si senzor care face ca ventilatorul sa porneasca automat atunci cand el simte umezeala, dar aceste produse costa un pic mai mult si la urma urmei nu trebuie aruncat cu bani in produse sofisticate ci in produse utile si de calitate.
Exista multe caracteristici in alegerea unui produs de acest tip dar important este ca rezultatul unei investitii intr-un ventilator de baie sa duca protejarea de mucegai, igrasie, la abur redus si zgomot cat mai mic, eventual insesizabil daca s-ar putea, recomandabil ar fi ceva sub 40 db.
Cateva caracteristici ale ventilatorului de baie: clapeta antireturi care impiedica aerul sa intre in camera, protectie motor care sa opreasca ventilatorul automat atunci cand se incalzeste prea tare, numarul de viteze, telecomanda pentru a putea sa-l actionezi de la distanta.