2

Weekend la Cluj-Napoca

Weekendul ce a trecut am fost la Cluj-Napoca, un oras frumos ce se aseamana foarte mult cu Iasul. Desi exista o competitie intre cele doua, nu are sens sa ne batem in argumente pentrua demonstra care este cel mai tare. Catalin spunea dupa UNTOLD ca la moementul actual, Clujul este peste Iasi si ca este convins ca in vitorul apropiat vor exista schimbari care sa contrazica lucrul asta.

Ei bine, in weekendul ce tocmai a trecut m-am bucurat de o vreme senzationala la Cluj-Napoca, am luat la pas centrul istoric si mi-a placut ce am vazut, oameni tineri curiosi si dornici de distractie si viata, oameni nonconformisti, turisti, straini, cladiri vechi cu arhitectura senzationala din perioadele de mult apuse si asa mai departe. Desi m-am plimbat doua zile atat de mult incat picioarele mele au cedat, nu am simtit anumite chestii in Cluj care totusi definesc Iasul.

2015-09-20 01.26.44

Eu am stat la Hotel Belvedere, un hotel mai comunist de fel ce are trei stele care are conditii decente de cazare si un restaurant ce nu impresioneaza, in schimb daca vreti o panorama asupra orasului, atunci il recomand cu mare caldura pentru ca precum puteti vedea in poza cu rasaritul de mai jos ce o am pusa si pe contul meu de instagram, arata demential de bine indiferent de ora sau de momentul zilei. Am avut norocul de a sta la etajul 7 si de acolo am reusit sa prind acest rasarit absolut senzational.

Rasarit de #cluj ! #sunrise #romania #orasulpurcari

A photo posted by Bogdan Alupoaie (@ebogdan85) on

Locurile istorice sunt bine puse in valoare, iar strazile sunt foarte curate, nu ca la Iasi nu ar fi, deci gata.. fara comparatii, spun doar ce mi-a palcut si ce m-a facut sa-mi rup picioarele traversand orasul in lung si in lat. Capitala Culturala si Economica a Transilvaniei este unul din cele mai dezvoltate centre din Romania, orasul arata bine si isi pune in valoare intr-un mod foarte fain toate elementele istorice. Piata Muzeului este o zona boema din centru, plina de cafenele si restaurante, un loc unde se fac diverse evenimente, acolo se afla si Obeliscul Carolina ce comemoreaza vizita in oras a reginei Carolina. In Piata Unirii se gaseste Biserica Catolica Sf. Mihail si statuia lui Matei Corvin, unde am ramas uimit ca numele de pe statuie este trecut in limba maghiara si nu in romana, in fine.. biserica este una din cele mai impozante edificii gotice din Romania, prin apropierea Pietii Unirii se gasesc Palatul Banffy, cladirile in oglinda de pe strada Iuliu Maniu, cladirea vechii Primarii si cea a Bancii Nationale. 2015-09-19 15.24.32 Sunt foarte multe de vizitat, doua zile nu mi-au fost suficiente, dar doresc sa mai revin pentru ca sunt sigur ca si viata de noapte este interesanta, eu nu am reusit decat un singur club sa vizitez si lumea parea pe distractie iar muzica foarte buna.

No bine dar chiar e fain aici la #cluj ! #romania #clujcity #clujnapoca A photo posted by Bogdan Alupoaie (@ebogdan85) on

Daca este sa ma gandesc bine, Clujul nu are nimic in plus fata de Iasi, poate cateva cladiri istrice in plus si limba maghiara. Ce-i drept la ei oamenii sunt mai calmi, mai relaxati, pe cand la Iasi lumea este agitata, tot timpul grabita si asa mai departe, am putea spune ca incepem sa ne asemanam de Bucuresti.

P.S. 1: Am ramas uimit cand am intrebat un ajutor de ospatar ce urmeaza la felul doi la masa de pranz si mi-a spus ca nu stie cum se spune in limba romana;

P.S. 2: Am trecut si pe la bunii prieteni de la Teo’s Cafe din Cluj, un brand de coffee to go originar din Iasi;

P.S. 3: La Cluj este shaorma buna, am testat la Rosa, unde am ramas impresionat de cate sosuri disponibile exista.

P.S. 4: Sambata seara am fost la o petrecere privata pe Dealul Feleacului care este senzational, muzica impreuna cu privelistea faceau o echipa ce nu puteau sa te fixeze decat pe un vibe al naibii de bun.

Cand familia se aduna ! #rotaract #rotalove #iasi #cluj #cotnari #domeniilecotnari #feteascaalba #wizzair

A photo posted by Bogdan Alupoaie (@ebogdan85) on

Mai multe poze din Cluj-Napoca

Comments

comments

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *