Burtica si sanii care „cresc” nu sunt singurele schimbari evidente ale sarcinii: chiar si pielea poate suferi modificari importante. Vom afla, in acest articol, care sunt toate schimbarile principale care apar in timpul sarcinii.
Exista femei diferite si sarcini la fel de diferite. Unele viitoare mame iubesc aceasta perioada si, dupa o sarcina, abia asteapta sa mai aiba un al doilea copil. Exista insa alte femei care abia asteapta sa scape de burtica care le impiedica sa isi mai vada picioarele. Nu trebuie sa judecam in niciun fel reactia viitoarelor mame la modul in care starea lor se modifica. Oricare ar fi atitudinea, burta, sanii si soldurile care cresc (si buricul care la un moment dat devine proeminent) sunt principalele schimbari cu care se confrunta corpul unei femei insarcinate.
Modificari temporare
Cu putina atentie la dieta si miscare fizica dupa nastere, vei putea reveni „in forma” fara probleme deosebite. Dar intre timp, trebuie sa acceptam aceasta situatie si sa ne adaptam noii conditii cu imbracaminte adecvata: confortabila, fara a sacrifica stilul si eleganta, precum cea disponibila la https://www.mariestephanie.com.
Creatoarele de la mariestephanie.com nu promoveaza hainele si centurile prea stranse, care pot impiedica circulatia sangelui, aceasta fiind incetinita deja de sarcina. Hainele trebuie sa fie comode, sa aiba o anumita nota de lejeritate (fara a fi prea largi cu aspect de sac). De asemenea, hainelor de la mariestephanie.com li se acorda o deosebita atentie in ceea ce priveste tipul de tesatura. Deoarece in aceasta perioada pielea este foarte delicata, este mai bine sa alegi tesaturi respirabile si usor colorate. Bumbacul este ideal, mai ales pentru lenjerie pe corp. Pentru a urmari schimbarile din silueta poate fi o idee buna sa faci o fotografie a profilului in fiecare luna, lasand poate burta descoperita. Hainele de la mariestephanie.com sunt adaptabile si pot fi purtate pana in ultima luna de sarcina, dar si dupa. O femeie gravida nu trebuie sa se ascunda si sa renunte la eleganta si stil. Cu hainele de la acest magazin, va avea si un look modern, dar si confortul necesar unei femei gravide.
Pete pe fata: Melasma
Este unul dintre cele mai neplacute efecte secundare ale sarcinii, afectand aproximativ 15-50% dintre femeile insarcinate. Melasma (sau masca de gravida) este caracterizata prin aparitia unor pete intunecate pe pielea fetei, dispuse simetric pe frunte, nas, obraji si barbie. Cauza? Hiperproductia de melanina, pigmentul responsabil pentru bronzare, probabil din cauza modificarilor hormonale ale sarcinii, precum si aspectelor genetice. Expunerea la soare joaca, de asemenea, un rol fundamental, deoarece stimuleaza si mai mult acumularea de melanina. Nu este surprinzator faptul ca protectia impotriva soarelui – cu creme de protectie cu factor inalt, dar si cu palarii cu margini largi si ochelari intunecati – este strategia principala de prevenire. In multe cazuri, dupa nastere, petele tind sa dispara sau cel putin sa se estompeze. Daca acest lucru nu se intampla, poti contacta un dermatolog, care iti va recomanda cel mai adecvat tratament, cum ar fi acidul azelaic, acidul retinoic si cremele depigmentante pe baza de hidrochinona sau, daca nu functioneaza, peeling chimic, dermabraziune sau laser. Totusi, acestea din urma strategii nu sunt intotdeauna decisive si pot agrava uneori situatia.
Linea nigra
Pantecele se poate intuneca in sarcina, in special de-a lungul unei benzi care pleaca de la ombilic in jos, dar uneori se extinde si deasupra buricului. Se numeste linia nigra si, la fel ca melasma, este mai frecventa la femeile cu pielea intunecata. De obicei, incepe sa apara in al doilea trimestru si tinde sa dispara de la sine la cateva luni dupa nastere. Aceste schimbari in culoarea pielii se petrec ca urmare a hormonilor de estrogen si progesteron, pe care corpul tau ii produce in cantitati mari pentru a ajuta la dezvoltarea bebelusului. Estrogenul si progesteronul din placenta stimuleaza un grup de celule denumite melanocite din piele, determinandu-le sa produca mai multa melanina. Atunci cand productia de melanina creste in timpul sarcinii, aceasta linie se inchide la culoare si devine mai pregnanta, de unde si denumirea de linea nigra.
Vergeturile
Un alt mare inamic estetic al femeilor insarcinate sunt vergeturile, acele dungi mai intai roz sau violet, apoi albicioase, care tind sa apara pe sani, solduri si abdomen pe masura ce cresc. Sunt cicatrici care sunt produse in urma unei inflamatii a componentei elastice a dermului, unul dintre straturile pielii. Se formeaza atunci cand pielea sufera tensiuni importante si variatii hormonale. Factorii de risc includ: varsta (femeile mai tinere prezinta mai mult risc), excesul de greutate sau obezitatea, o greutate mare la nastere si faptul ca le-au avut deja in perioada pubertatii.
Prevenirea si tratamentul vergeturilor
Nu exista strategii de prevenire complet eficiente: acordarea atentiei la cresterea in greutate si urmarea unei diete sanatoase pot ajuta, dar acestea nu fac minuni. Acelasi lucru este valabil si pentru creme: aplicandu-le in mod constant, acestea pot ajuta, dar nu trebuie sa te astepti la cine stie ce. Apropo, nu este nevoie sa dai o avere pe creme: doar un produs bun, cu ingrediente active hidratante, cum ar fi vitamina E poate fi suficient. „Stergerea” vergeturilor nu este usoara: o poti incerca cu unele tratamente estetice, insa rezultatele nu sunt 100% sigure si exista riscul de a suporta costuri semnificative in fata beneficiilor slabe.
Trecand insa peste micile neplaceri si modificari, te poti bucura de faptul ca ai o burtica pe care o poti imbraca cu haine frumoase de la mariestephanie.com si in care se afla cel mai pretios lucru: copilul tau!
Share the post "Sarcina: cum se schimba corpul tau si de ce sunt utile hainele de pe mariestephanie.com"