Omenirea se afla la rascruce. Profesii foarte bine platite si cautate se afla acum intr-un con de penumbra si este foarte greu pentru cei care le-au profesat 10-15 ani, fiindca trebuie sa o ia de la capat intr-un alt domeniu de activitate.
La un restaurant, bucatarul ramane pe post, daca unitatea respectiva livreaza mancare la domiciliu, in caz contrar, din cei 3-4 bucatari ramane cel mai bun. Isi mai permit oare hotelurile si pensiunile zeci de angajati? La ultimul hotel in care ne-am cazat in pandemie personalul se redusese la jumatate, iar recetionera servea si micul dejun si facea si curat pe holuri si la piscina, din aceasta cauza nefiind deloc eficienta.
Sunt vremuri grele, iar oamenii nu se pot lipsi de locul de munca, fiindca acesta le asigura hrana zilnica. In cazul in care postul si firma la care au lucrat nu mai exista, trebuie sa gaseasca urgent o solutie.
Cursuri navigatie reprezinta un pas sigur catre reconversie profesionala. Gandeste-te ca daca stai intr-un sat inconjurat de ape, sa chemi o barca cu motor sa te duca unde ai nevoie, este ca si cum ai chema un taxi.
Tu poti fi cel care contra cost ajuta oamenii sa se deplaseze in delta, stiut fiind cat de greu este acest lucru in acele locuri.
Sa calatoresti cu barca inseamna sa vezi multe imagini frumoase si sa fii util celor din jur.
Un curs de navigatie iti permite sa devii pescar, mai ales in cazul in care pescuitul este pasiunea ta. Iti trebuie rabdare infinita sa pescuiesti si dibacie si le vei capata in timp.
Ca pescar le oferi oamenilor hrana sanatoasa si iti asiguri pestele, aliment indicat in meniul batranilor si copiilor.
Poti sa lucrezi pe cont propriu sau sa te angajezi la un patron. Stiu ca te gandesti ca nu stai in delta si ce poti face in Bucuresti cu acest curs de navigatie! Nu uita insa ca orasul este inconjurat de lacuri si in aceste ape tu ai sansa sa lucrezi si sa primesti bani frumosi in schimb.
Permisul de conducere a barcii poate fi o investitie profesionala, dar si una de divertisment. Poti sa faci un curs de navigatie pentru tine, dar si pentru potentialii clienti.
Intra urgent pe site-ul firmei care organizeaza astfel de cursuri si inscrie-te, fiindca pana pe 8 martie poti avea permisul in buzunar si ii poti oferi femeii din viata ta un cadou de vis: o excursie cu barca pe lac sau pe Dunare urmata de o cina romantica! Poti presara petale de trandafiri in ambarcatiune ca ziua aceea sa fie de vis.
Sa stii ca oricine a implinit 18 ani se poate inscrie la acest curs si daca mai gaseste doi coechipieri, toti trei vor plati cu 11% mai putin.
Cursurile debuteaza cu activitati teoretice de predare-invatare si sunt urmate de ore practice de condus pe Lacul Snagov. Cursurile serios structurate nu dureaza mai mult de o luna si reprezinta, in opinia mea, o investitie in viitor.
Echipa care te pregateste acorda o mare atentie pregatirii temeinice a testarii si iti ofera informatii complete privind:
-Capitaniile Autoritatii Navale care organizeaza testari. Acestea sunt: Capitania Giurgiu, Oficiu Mamaia, Capitania Galati si Capitania Tulcea.
Te poti inscrie la cea mai apropiata de domiciliul tau.
-dosarul de inscriere la obtinerea permisului de barca
-datele la care se organizeaza examenele
-metodologia de desfasurarea a testului
-barem de promovare
-model contestatie.
Pe site-ul organizatorului cursurilor de navigatie gasiti si fise model cu intrebari care se dau la testare. In functie de tipul de permis, intrebarile sunt puse din domeniile: marinarie, manevra, navigatie, plus intrebari de specialitate prin care se verifica temeinic cunoasterea ambarcatiunii respective.
Pentru a se usura munca persoanelor care se pregatesc de examen, raspunsurile corecte sunt scrise ingrosat.
Echipa care se ocupa de pregatirea cursantilor este cea mai buna din tara si este alcatuita din: Cristi Beu, profesorul care le preda teoria, Dan Savu, trainer practica si Alex Beu care se ocupa si de pregatirea practica, dar si teoretica a studentilor.
Am plecat de la reorientarea profesionala si am ajuns la satisfactia de a sti sa conduci o barca si de a petrece clipe de neuitat pe valurile marii sau pe cursul unor ape de munte.
Te simti atotputernic sa aluneci pe ape cu ambarcatiune cu tot si sa poti calatori unde doresti.
Consider ca orice curs de calificare este benefic, fiindca nu stii cand vei avea nevoie de abilitatile dobandite acolo. Imi amintesc de un sofer iresponsabil de microbuz, care a sarit din masina pe care a lasat-o mergand cu toate ca era plina de calatori, sa se bata cu un carutas ce mergea pe mijlocul drumului.
Daca nu ar fi fost cu noi un domn care avea permis de conducere si nu ar fi pus frana la timp, ne-am fi dus in apa cu totii.
Si marea este la fel de periculoasa ca o autostrada, fiindca, din pacate, sunt multi posesori de ambarcatiuni rapide iresponsabili, dar daca ai facut aceste cursuri, vei auzi la timp zgomotele si vei evita impactul.
Profesorii de la cursurile teoretice sau practice au in spate ani buni de navigatie pe marile si oceanele lumii si studii superioare de navigatie.
Marea inspira si pe pictor si pe sculptor, dar mai ales pe scriitor, de aceea nu evita acest taram de legende care iti pune de multe ori curajul si rabdarea la incercare!
Cursurile de navigatie te vor face sa te simti puternic asupra apelor si ambarcatiunilor.