2

Anul asta strang bani de Thailanda

Pentru multe persoane, luna martie este perioada a anului cea mai potrivita pentru a isi alege si planifica vacantele, desi, uimitor abia acum lucrurile incep sa se dezmorteasca usor usor, asa ca mai greu cu banii dar totusi oamenii se invart si fac cum fac si isi cumpara vacantele in locurile pe care si le doresc. Unii au reusit sa adune economii, altii ii au deja la orice ora, altii se imprumuta de pe la prieteni sau de pe la banci sau ultima categorie de oameni care nu cheltuie mai nimic in timpul anului, sunt foarte economi, isi petrec tot timpul liber acasa, dar au tot timpul bani pusi la saltea.

Cand mi-am facut actele pentru firma am ales o banca care imi oferea pe atunci multe beneficii pentru a lua un credit, doar ca nu m-am gandit niciodata sa il folosesc decat in situatii extreme, gen lucruri neprogramate ce necesita rezolvare urgenta, dar acum cu vacanta asta care se anunta pentru la vara ma gandesc din ce in ce mai mult sa aplic pentru un credit la Banca Transilvania.

Nu are sens sa intru in prea multe detalii, dar pentru un credit de consum cu dobanda fixa, ti se ofera pana la 20.000 Euro, echivalent in Lei, perioada maxima este de 5 ani si costurile pentru gestiune sunt egale cu zero, in plus, daca ai nevoie pana in cel mult 5.000 Euro, echivalent in Lei, nu iti trebuie decat o adeverinta de venit.

slide-1

Anul asta voi merge la o petrecere a burlacilor, 8 masculi suntem in echipa si ne vom echipa frumos, ne urcam in avion si plecam in Thailanda, incepem usor cu 3 nopti in capitala tarii, Bangkok si restul de 7 zile in Phuket, zona de distractie a lor, renumita pentru multe lucruri pe care probabil deja le stiti, nu trebuie sa mai intru in detalii.

Din cele citite pe internet si recomandarile prietenilor va trebui sa am mare grija de bani, pe langa faptul ca 60% din pretul vacantei reprezinta biletul de avion, care oricum, din Romania nu il cumperi sub 500 Euro niciodata, trebuie neaparat rezolvata treaba cu cazarea pentru ca multi au ramas dezamagiti din cauza diferentei dintre ceea ce au vazut pe booking.com si ce au intalnit la fata locului.

2a7141085118afeaf0e877e0c8039021_large

Dupa asta, pe langa banii de cheltuiala pregatiti de pe o zi pe alta, ma gandesc foarte serios sa am banii pe un card, cumparaturile din locurile civilizate sa fie prin card bancar, recomand cu incredere un card bun (vezi aici) care sa nu-ti creeze probleme, totusi vorbim de o zona indepartata si foarte diferita fata de Europa.

mgAvantajele unui astfel de card bun precum MasterCard Gold Debit de la Banca Transilvania este ca poti face cumparaturi oriunde in lume dar si pe internet, il poti folosi pentru ati primi salariul, acces online la banii din contul curent, poti plati facturi d ela bancomatele BT, poti desemna mai multe persoane care sa aiba acces la contul tau si fiecare va primi cate un MasterCard Gold si daca detii un card de debit MasterCard Gold, ai posibilitatea de a primi un credit de pana la 6 ori mai mare ca salariul tau, dar sa nu depaseasca valoarea creditului de maxim 5.000 de euro.

Pe langa asta, ceea ce mi se pare mie super tare este ca ai acces la Salonul Business Class – Aeroportul International “Henri Coanda” Bucuresti si la Saloanele Business ale Aeroportului International Cluj-Napoca, dar si asigurarea gratuita pentru toate cal;atoriile tale din strainatate. Daca tot din vara la Aeroportul International Iasi se da drumul la noul terminal, construit si amenajat la ultimele standarde Europene, poate si acolo vor exista beneficii interesant.

PBK_Landing_Leaderboard

Am mai inteles ca acolo se negociaza aproape orice, plus problemele legate de taxiuri, diferentele de pret intre alea de stat si cele private dar si diferente de pret atunci cand turistul pare sa aiba bani, asta intamplandu-se si in piete dar si in restaurante, dar lansand toate astea, destinatia este pentru distractie, plaje, femei si hangover maxim.

Am sa revin cu mai multe informatii dupa vacanta, poate totusi sfaturile pe care le-am primit si vi le impartasesc vor fi de folos, sa ne bucuram totusi de cel mai mare avantaj al zilelor noastre, accesul la informatie.

2 Comments

  1. Am inteles ca ultima fitza acum nu mai este Dubai sau Thailanda ci Cambodgia!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *