1

Avantajele aduse de un acoperiș bine întreținut

Acoperișul este partea esențială a oricărei locuințe. Dacă acesta nu este într-o formă bună, are urme clare de degradare și nu oferă siguranța de care are nevoie orice persoană, trebuie neapărat să fie recondiționat și reparat. Pentru a ameliora această situație, proprietarul casei poate să apeleze la ajutorul unei echipe de reparații acoperișuri din București, formată din personal calificat în acest domeniu și care știe ce este de făcut, indiferent de situația pe care o întâmpină.

Un acoperiș bine întreținut poate să fie un factor important de decizie în momentul vânzării unei locuințe, fiind mai rezistent și mai plăcut din punct de vedere estetic, însă acesta nu este singurul motiv pentru care sistemul de învelitoare trebuie menținut într-o stare bună.

Importanța acoperișului în procesul de vânzare a locuinței

În cazul în care proprietarul alege să-și vândă locuința, șansele ca potențialii cumpărători să fie interesați de aspectul casei sunt foarte mari, pe lângă toate celelalte cerințe pe care le pot avea. Iar dacă acoperișul nu este în cea mai bună formă, prima impresie este stricată. Și, de multe ori, potențialii cumpărători se pot reorienta către alte opțiuni, către alte case care au un aspect plăcut sau, dacă aleg să rămână la opțiunea inițială, vor cere o reducere destul de mare din prețul cerut inițial.

În cazul cumpărătorului, lucrurile se simplifică sau se complică, depinde de situație. Acesta poate să aleagă să nu mai cumpere casa care nu are acoperișul bine pus la punct sau poate alege să se ocupe pe cont propriu de repararea acestuia. Procesul de reparare nu este dificil în contextul în care se apelează la o echipă de specialiști în repararea acoperișurilor. Cu alte cuvinte, banii economisiți la prețul de cumpărare a casei sunt reinvestiți în repararea acoperișului.

Durata de viață a acoperișului depinde de modul de întreținere

În funcție de materialul din care sunt realizate și în funcție de modul în care au fost întreținute, acoperișurile pot să reziste un timp îndelungat sau, din contră, o perioadă destul de scurtă.

Acoperișurile pot avea o durată de viață impresionantă dacă sunt întreținute corespunzător. Acoperișurile din lemn pot rezista în jur de 30 de ani, cele din metal pot avea o durată de viață între 40-70 de ani, cele realizate din țiglă de lut pot rezista între 50-100 de ani, iar cele realizate din țiglă de ardezie pot rezista între 75 și 200 de ani.

Construirea unui acoperiș nou poate să coste o sumă considerabilă de bani. Prelungirea duratei de viață a acoperișului actual este mult mai avantajoasă și mai ieftină, iar întreținerea sa poate fi realizată de profesioniști. Specialiștii în acest domeniu, cu ani de experiență în spate, stăpânesc toate tacticile și cunoștințele care-i ajută în repararea și întreținerea acoperișurilor. Prin urmare, o întreținere corespunzătoare a acoperișului îi poate extinde durata de viață și îi poate oferi un aspect plăcut pentru potențialii cumpărători, care să le atragă imediat atenția și sa-i determine să achiziționeze locuința respectivă.

One Comment

  1. Recomandarea producatorilor de invelitori este ca periodic sa se faca o verificare a invelitorii, prevenindu-se in acest fel aparitia infiltratiilor in structura acoperisului, si implicit deteriorarea acestuia.

    Ar trebui ca acest lucru sa se realizeze macar o data la 3-4 ani. Din pacate, nimeni nu apeleaza la specialisti, pentru verificarea starii invelitorii, de cat atunci cand apar problemele.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *