Dragii noștri, a venit momentul ca voi, elevi fiind, împreună cu domnii profesori să vă pregătiți materialele necesare pentru un nou an școlar. Și cum noi, echipa Delfin, dorim să vă ajutăm, ne-am gândit să o luăm puțin înaintea voastră și să vă simplificăm munca. De aceea, ne-am documentat și ne-am ocupat, cu maximă seriozitate, de selecționarea celor mai bune și complexe manuale de biologie clasa 10. Ca urmare, pe pagina noastră, aflată doar la un click distanță de voi, găsiți, acum, instrumentele didactice pe care noi, foarte optimiști, vi le recomandăm cu drag. Aici găsiți următoarele:
- Viorica Milcu, Maria Moisiu, Microbiologia resurselor natural. Manual pentru clasa a X-a. Liceul Tehnologic. Profilul Resurse Naturale și Protecția Mediului, București, Oscar Print, 2016.
- Stelica Ene, Gheorghe Sandu, Gheorghe Gamaneci, Manual pentru clasa a X-a, Ploiești, LVS Crepuscul, 2005.
- Aurel Ardelean, Gheorghe Mohan, Manual pentru clasa a X-a, București, Corint, 2005.
- Elena Hutanu, Manual pentru clasa a IX-a și a X-a (pentru școlile de arte și meserii), București, Didactică și Pedagogică, 2004.
Manualele de biologie de clasa a X-a sunt realizate pe baza programei școlare și avizate de Ministerul Educației. Orice manual de biologie de pe site-ul nostru se bazează pe o amplă documentare științifică, înscriindu-se astfel în standardele de exigență ale școlii moderne.
Manualul cel mai recent pe care noi îl avem disponibil în librăria noastră online, Microbiologia resurselor natural, este cel realizat de autoarele Viorica Milcu și Maria Moisiu. Acesta a apărut în anul 2016 la editura Oscar Print, din București. Acesta este unul complex, recomandat pentru liceele cu specific tehnologic, mai exact, pentru profilul resurse umane și protecția mediului.
Cuprinsul este bine-structurat și nuanțează cele mai importante aspecte ce vor fi studiate: Importanța Microbiologiei/ Bacteriile / Drojdiile – levurile / Mucegaiuri/ Influența factorilor externi asupra dezvoltării microorganismelor / Răspândirea microorganismelor în natură/ Rolul microorganismelor în cadrul proceselor naturale și industriale.
Strategiile didactice utilizate vor orienta elevii spre activități de investigare a structurilor, a fenomenelor și proceselor desfășurate în natură, de explicare a modului de adaptare a organismelor la schimbările factorilor de mediu etc.. Fiecare lecție este însoțită de o prezentare succintă a informațiilor esențiale și a obiectivelor urmărite. De asemenea, în scopul familiarizării elevilor cu demersul investigaţiei ştiinţifice şi cu spiritul de cercetare, fiecare unitate este însoțită de aplicații sau activități diverse care să-i provoace pe elevi și să le consolideze cunoștințele, după cum urmează: experimente, dezbaterea, întrebări, eseuri, studii de caz, proiecte, referate etc.. Acestea contribuie semnificativ la dinamizarea orei, prin stârnirea interesului elevilor fata de biologie și la promovarea învățării prin descoperire.
Cu ajutorul acestor materiale, lecțiile de biologie le vor întări motivația elevilor de a se informa și de a se documenta, dezvoltând astfel curiozități și respect față de formele de viață. Scopul acestei discipline fiind de altfel acela ca elevii să dezvolte interes față de mediul înconjurător. Elevii sunt încurajați să devină grijulii și responsabili cu ei înșiși, cu cei din jurul lor, inclusiv cu plantele și animale, prin aplicarea unor reguli si procedee de protejare a sănătății.
Așadar, manualul de biologie destinat elevilor de clasa a X-a se prezintă ca un ghid necesar demersului didactic, întrucât contribuie la cercetarea și cunoașterea lumii vii și răspunde curiozităților elevilor legate de mediul înconjurător. Pentru a avea o idee și mai clară despre oricare dintre aceste manuale de biologie, vă rugăm să deschideți link-ul pe care vi l-am atașat, mai sus, în descriere. Din experiența noastră în domeniul Biologiei, vă recomandăm să alegeți unul dintre manualele regăsite la noi, fiind convinși că veți avea rezultate remarcabile cu ajutorul acestora.