0

Cele mai bune portofele digitale din 2022

Portofelele digitale devin o alternativă din ce în ce mai populară la numerar sau la utilizarea unui card de debit sau de credit pentru a efectua plăți. Chiar și un simplu casino online Romania îți oferă acum posibilitatea de a efectua plăți folosind unele dintre cele mai populare portofele digitale din lume.

Dar care sunt cele mai bune portofele digitale și care este potrivit pentru tine? Pe măsură ce vă gândiți ce opțiune ar trebui să utilizați, este important să evaluați caracteristicile și tarifele celor mai populare portofele digitale de astăzi, astfel încât să puteți alege soluția care se potrivește cel mai bine nevoilor dvs.

Google Pay

Google Pay este un portofel digital și o platformă de plată creată și dezvoltată de conglomeratul Google. Aceasta permite utilizatorilor să folosească dispozitive Android pentru plăți contactless în magazine ce dețin acest tip de terminale, pe site-uri web acceptate, aplicații mobile și servicii Google.

Pentru a activa acest serviciu oferit de Google sau dispozitivul Android trebuie să conectați cardul de credit sau debit la sistemul Google Pay și, folosind serviciile browserului Google Chrome care, salvând datele cardului, va plăti automat produsele dorite sau cu ajutorul chip-ului NFC din interiorul dispozitivului pentru plăți la terminalele contactless.

Acest eWallet este unul dintre cele mai populare nu doar în România dar și în întreaga lume. După statisticile anului 2019, Google Pay a avut o sumă de tranzacții în jur de 119 miliarde de dolari. Acest rulaj extrem de mare se datorează nu numai securității de temut cu care se pot lăuda serverele Google dar și a confortului adus de această metodă de plată în viața fiecărei persoane ce o va încerca.

PayPal

PayPal, unul dintre cele mai populare și bine-cunoscute portofele digitale din lume. Fondat în anul 1998, PayPal a ajuns a fi cel mai bine cunoscut și apreciat sistem de plată online din lume și România în special.

Înainte de a folosi PayPal pentru plățile securizate și protejate în cadrul magazinelor participante, trebuie să conectați un card de debit sau credit. Un cont de PayPal poate suporta până la 12 carduri de credit sau debit de pe care poate retrage sau trimite fonduri. PayPal servește drept intermediar între banca și magazinul de la care vreți să procurați ceva.

Deși PayPal nu poate fi folosit la terminalele din magazinile fizice în calitate de sistem de plată, fiind valabil doar pentru plățile online în România, acesta are un avantaj enorm față de simplele carduri bancare. Nu există taxe la achitarea online la magazinele ce acceptă PayPal, doar o taxă de tranzacție străină. Aceasta înseamnă că, în dependență de valuta în care faci tranzacția, PayPal poate reține de la 3% până la 4%  pentru a efectua tranzacția.

Pe lângă achitarea de servicii și produse, PayPal mai poate fi folosit pentru transferarea banilor de la un membru PayPal la altul. Această caracteristică poate fi utilă din mi multe puncte de vedere. De la transferarea rapidă a resurselor financiare de la un om la altul până la simple cadouri, PayPal îți dă șansa de a uita complet de bani gheață.

Apple Pay

Apple Pay este un sistem de plată care vă permite să plătiți bunuri în magazine prin plasarea dispozitivului dvs. mobil Apple pe terminal. Sistemul funcționează pe protocolul NFC și doar pe terminalele care acceptă plăți contactless (trebuie să aibă etichetă PayPass sau PayWave). Sistemul este compatibil doar cu modele mai vechi decât iPhone 6, inclusiv iPhone SE și Apple Watch. În acest din urmă caz, sistemul poate fi configurat prin iPhone 5, 5s și 5c.

 

Pentru a plăti, trebuie să aduci gadgetul în terminal, să selectezi un card în aplicație și să pui degetul pe senzorul Touch ID. Pe Apple Watch, plata se lansează făcând dublu clic pe butonul de pornire și nu necesită autorizare specială. Nici Apple Pay, nici alte servicii de plată nu percep o taxă.

 

Beneficiile Apple Pay:

  • Metodă de plată simplă și convenabilă.
  • Cel mai înalt nivel de securitate.
  • Nu sunt necesare carduri sau numerar.
  • O modalitate ușoară de a confirma o tranzacție.
  • Funcționează pe multe dispozitive.

Apple Pay, datorită contractelor cu majoritatea furnizorilor de carduri debit și credit de pe piața mondială, inclusiv Visa, MasterCard și American Express, poate lucra cu toate acestea în majoritatea țărilor. Trebuie însă să utilizați o bancă participantă, dar majoritatea băncilor importante acceptă acum Apple Pay. Poți vedea lista băncilor aici.

După cum puteți observa, piața portofelelor digitale din România nu este super-dezvoltată. Doar jucătorii cei mai mari din această industrie își pot permite eliberarea acestor servicii în țara noastră. Există totuși speranța că, în viitorii ani, cu o mai mare digitalizare a țării noastre, vom putea observa o mai mare popularizare industriei portofelelor digitale.

Acum însă, numai Apple Pay și Google Pay îți permit cumpărarea produselor offline, PayPal fiind un instrument universal ce este acceptat în marea majoritate a magazinelor online.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *