0

Cum alegi un costum barbati de nunta – 4 lucruri de care sa tii cont

Cand esti invitat la o nunta, primul lucru care iti vine in minte este iubirea a doi oameni care isi unesc destinele. Gandul imediat urmator, pentru femei, dar si barbati, se refera la imbracaminte: ce voi purta?

Alegerea unor costume barbati elegante este deseori o dilema, mai ales daca obisnuiesti sa te imbraci bine in fiecare zi si vrei sa faci o diferenta si la ocazii speciale. Indiferent de rolul pe care il ai la nunta respectiva – cavaler de onoare sau un simplu invitat, o nunta necesita un anumit nivel de imbracaminte care, totusi, respecta o regula de baza: nu fura imaginea mirelui.

Alegerea unui costum barbati pentru o nunta depinde de mai multi factori. In primul rand, avem cererea unui anumit cod vestimentar, o indicatie care, pe de o parte, ajuta foarte mult la alegere. Cu toate acestea, daca nu ai gasit nici o nota anume in invitatie, atunci exista mai multe lucruri de retinut. In plus, te poti baza oricand pe costume Trends Adina Buzatu, care se deosebesc prin rafinament si calitate.

De ce sa tii cont atunci cand alegi costumul?

  1. Data nuntii

Exista diferenta dintre o nunta care are loc iarna si una vara, iar tesatura din care este confectionat costumul conteaza aici foarte mult.

  • Toamna sau iarna: atunci cand alegi tinuta de iarna, este bine sa optezi pentru tesaturi grele precum lana 100% sau un amestec de lana si matase a carui greutate trebuie sa fie mai mare de 270 g / m.
  • Primavara sau vara: In anotimpurile mai calde tesatura preferata este intotdeauna lana, dar cu o greutate de aproximativ 260 g / m, care garanteaza o buna respirabilitate fara a afecta calitatea costumului. La unele nunti de vara este permis si inul, dar depinde de locatie.
  1. Ora de incepere

Costumele mai formale, de exemplu, nu se potrivesc in toate momentele zilei. Exista insa costume ce pot fi purate la orice ora.

  1. Locatia

Locatia este cea care influenteaza cel mai mult alegerea costumului pentru o nunta. Pentru o ceremonie in oras, alegerea unui costum traditional, in culori clasice precum gri si albastru, este cea mai buna alegere. Daca, pe de alta parte, ceremonia va avea loc pe plaja, atunci este permis un costum de in, deschis la culoare, perfect pentru a fi elegant si pentru a nu retine prea mult caldura. Atata timp cat nunta are loc vara, inul este acceptat si pentru nuntile din mediul rural ca alternativa la lana, dar numai daca ceremonia are loc in timpul zilei, altfel este bine sa pastram clasicul.

  1. Culoarea costumului

Albastrul este de departe cea mai buna alegere pe care o poti face, mai ales daca optezi pentru nuante de albastru inchis. Gri carbune este a doua cea mai buna alegere. Nici alte nuante de gri nu sunt gresite. Negrul, pe de alta parte, este o optiune care nu trebuie luata in considerare decat daca este ceruta in codul vestimentar.

Alege costume de brand daca vrei sa arati bine la o nunta, indiferent ca are loc vara sau in alt anotimp, plus ca poti purta dupa aceea costumul si la alte evenimente mai putin formale.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *