0

Cum sa alegeti intr-un mod corect suplimentele pentru sarcina

Suplimentele de sarcina au devenit tot mai folosite in ultimii ani dupa ce oamenii de stiinta au aratat care sunt beneficiile aduse de acestea atat pentru viitoarele mamici, cat si pentru bebelusi. Acestea sunt special concepute pentru diferite momente ale sarcinii si se dovedesc a fi esentiale, astfel ca Femibion iti prezinta principalele avantaje aduse de propriile suplimente la care pot apela toate gravidele. De cele mai multe ori, acestea au in componenta acid folic, calciu sau fier, alaturi de diferite tipuri de vitamine si minerale si cu toate ca acestea pot fi obtinute si din alimentele consumate, nu se poate ajunge pana la valorile recomandate de catre specialisti.

Acidul folic

Poate ca cel mai important este acidul folic, care se recomanda a fi administrat incepand cu cateva luni inainte de conceptie, pentru ca organismul sa fie pregatit pentru modificarile care urmeaza a avea loc. Acesta ajuta fertilitatea prin diminuarea problemelor ovarelor, iar in primele saptamani de sarcina ajuta ca bebelusii sa se dezvolte in cele mai bune conditii. In plus, acidul folic este ideal si datorita faptului ca ajuta la prevenirea defectelor congenitale, ceea ce presupune ca cei mici vor avea toate sansele sa paseasca pe lume cu dreptul. Totodata, acesta ajuta la dezvoltarea creierului bebelusilor, ocazie cu care sunt prevenite mai multe afectiuni.

Calciul

O alta necesitate in perioada sarcinii si nu numai, este calciul care are stransa legatura cu dezvoltarea fizica a bebelusilor si cu pastrarea in cele mai bune conditii a muschilor si oaselor mamicii. De asemenea, calciul poate fi preluat cu usurinta din numeroase alimente, insa trebuie sa fie si bine asimilat de catre organism, motiv pentru care se recomanda administrarea a acestor suplimente sarcina. In acelasi timp, pe aceasta cale se pastreaza si ritmul cardiac obisnuit, ceea ce presupune ca gravidele sunt supuse mai putinor riscuri.

Fierul

Bineinteles, pe perioada sarcinii apar o multime de schimbari, iar viitoarele mamici trebuie sa fie pregatite in acest sens, in special pentru ca organismul consuma mai mult si impune alte nevoi. Asadar, fierul este unul dintre cele mai importante componente ale suplimentelor de sarcina, pentru ca asigura o multime de plusuri, atat la gravide, cat si la bebelusi. In primul rand, acesta ajuta hemoglobina, iar femeile insarcinate au nevoie de mai mult sange cu 50% in timpul sarcinii, fierul fiind cel care ajuta la generarea acestuia. Mai mult, anemia este prezenta in forme usoare din punct de vedere natural in cazul fiecarei femei, insa daca alimentatia nu este corespunzatoare situatia se poate inrautati si gravidele si bebelusii sunt expusi mai multor riscuri. Nu in ultimul rand, fierul ajuta sistemul imunitar, care va face fata tuturor incercarilor pe timpul sarcinii, fiind mai usor ca acestea sa se desfasoare in conditii optime.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *