0

ELKO Romania anunta HPE Alletra 4000

Bucuresti, 07.03.2023 – ELKO Romania, companie membra a grupului ELKO, unul dintre cei mai mari distribuitori de produse, solutii IT si electronice de consum din regiune, anunta lansarea HPE Alletra 4000, noua generatie de servere destinate stocarii datelor. Prin introducerea HPE Alletra 4000, portofoliul HPE Alletra se bucura de o extindere in zona de servere pentru stocarea datelor in Cloud. Echipamentele sunt concepute pentru aplicatii de date, dispun de un design cu criptare end-to-end si asigura o experienta de Cloud intuitiva.

 

Proiectata pentru a accelera toate operatiunile bazate pe date, indiferent de complexitatea acestora si in conditii economice optime, familia  HPE Alletra 4000 reprezinta prima solutie pentru infrastructura de date in Cloud din portofoliul HPE Alletra.

Furnizate anterior sub marca HPE Apollo 4000, serverele pentru stocarea datelor din noua generatie HPE Alletra 4000 asigura o infrastructura de date moderna, conceputa special pentru a raspunde cerintelor intr-un mod caracterizat de siguranta, eficacitate economica si simplitate operationala. In acest fel, resursele umane si de capital pot fi mai bine utilizate in domeniul aplicatiilor bazate pe date.

Provocarea stocarii datelor

Logica spune ca o persoana care isi fixeaza un singur obiectiv are toate sansele sa il atinga, pe cand una care isi fixeaza mai multe obiective nu va reusi sa le atinga pe toate, ca urmare a compromisurilor facute. Aceasta axioma se aplica perfect in societatea actuala, bazata pe date, in cadrul careia companiile incearca sa exploateze la maximum datele, dar sunt nevoite sa faca o multitudine de compromisuri, ca urmare a utilizarii infrastructurii cu rol general. In realitate, aceste sisteme nu sunt insa proiectate pentru valori optime in ceea ce priveste viteza de procesare, fluxul si capacitatea de stocare a datelor. De aceea, organizatiile care se bazeaza pe date au nevoie de infrastructura optimizata in acest sens, care sa le permita o stocare eficienta, protectie si punere in valoare fara o gestiune greoaie si costisitoare.

Design destinat aplicatiilor bazate pe date

Utilizarea datelor la adevarata lor valoare este acum posibila la orice scara si in conditii economice ideale, multumita serverelor destinate stocarii datelor, optimizate pe mai multe directii: capacitate, performanta, economie, densitate, posibilitati de depanare si suport. Echipate cu procesoare Intel® Xeon® Scalable din generatia a patra, serverele de stocare a datelor HPE Alletra 4000 se adreseaza intregului spectru de aplicatii bazate pe date – de la volume mari de date si arhive, pana la fluxuri mari de date, analiza in timp real si solutii de inteligenta artificiala si Machine Learning, HCI (hyperconverged infrastructure) si procese puternic bazate pe cache.

Scenariile de utilizare includ procesarea datelor in timp real, protectie impotriva atacurilor Ransomware, E-Discovery, supraveghere video, imagistica medicala, Machine Learning, analiza, continut destinat partajarii, consolidare si descarcare de date si multe altele.

Design securizat end-to-end

Utilizatorii serverelor de stocare a datelor HPE Alletra 4000 beneficiaza de securizare end-to-end a sistemelor si a datelor. Aceasta este garantata de HPE, prin securizarea lantului de furnizare si acopera toate stadiile, de la momentul pornirii sistemului si pana la scoaterea acestuia din uz. Indiferent ca este vorba despre componentele hardware sau despre cele software, despre procesul de fabricatie sau despre Cloud, serverele de stocare a datelor HPE Alletra 4000 sunt proiectate pe baza unui nivel de incredere zero, pentru a asigura securitate integrata, scalabila, fara compromis si o agilitate superioara.

Experienta Cloud intuitiva

Utilizatorii isi pot gestiona singuri serverele de stocare a datelor HPE Alletra 4000, folosind HPE GreenLake – o platforma Edge-Cloud din cadrul HPE GreenLake for Compute Ops Management. Datorita unei experiente Cloud intuitive, API-urile REST pot fi folosite pentru automatizarea unor operatiuni, care in alte circumstante ar fi deosebit de complicate.

Sistemele HPE Alletra 4000 pot fi folosite si pe baza de serviciu, prin intermediul HPE GreenLake. In acest fel, se scurteaza timpul necesar punerii in functiune, se elibereaza capital si resurse IT, se realizeaza un echilibru intre cheltuieli si necesitati si se imbunatatesc flexibilitate financiara si viteza de operare.

Exista doua modele disponibile: HPE Alletra 4110 si HPE Alletra 4120

HPE Alletra 4110

Alletra 4110 este un server in format 1U cu stocare NVMe, echipat cu doua procesoare Intel® Xeon® Scalable din generatia a patra si pana la 3TB memorie DDR5. Acesta este proiectat pentru aplicatiile cele mai solicitante in materie de performanta, precum volume de date pentru Machine Learning, baze de date distribuite si NoSQL, stocare definita software de inalta performanta si HCI (hyperconverged infrastructure).

HPE Alletra 4120

Alletra 4120 este un server in format 2U cu stocare NMVe hibrida, echipat cu 1 sau 2 procesoare Intel® Xeon® Scalable din generatia a patra si pana la 6TB memorie DDR5. El se adreseaza unor aplicatii bazate pe date deosebit de variate, precum volume de date pentru analiza, stocare definita software, protectie convergenta a datelor si arhivare.

Capacitate si performanta

Sistemele HPE Alletra 4000 suporta unitati SSD in formatele EDSFF (Enterprise and Data Center Standard Form Factor) si SFF. HPE Alletra 4120 suporta in plus unitati SAS/SATA LFF, care ofera densitati si capacitati de stocare mai mari.

  • HPE Alletra 4110 – pana la 20 unitati SSD NVMe  EDSFF sau SFF, cu pana la 315GB/s latime de banda PCIe Gen5
  • HPE Alletra 4120 – pana la 24 unitati LFF in fata si 4 unitati LFF, 12 unitati EDSFF sau 6 unitati SFF in spate, sau pana la 48 unitati SFF in fata si 12 unitati EDSFF sau 6 unitati SFF in spate, cu pana la 225.6GB/s latime de banda PCIe Gen5, 24Gb/s SAS, sau 6Gb/s SATA

Caracteristici aditionale

Cu ajutorul tehnologiei de ultima generatie, care include procesoare, memorie, capabilitati I/O, media si securitate, echipamentele HPE Alletra 4000 reprezinta o investitie excelenta in viitorul datelor.

Atat HPE Alletra 4110, cat si HPE Alletra 4120 asigura suport GPU si FPGA pentru accelerarea multor aplicatii variate. De asemenea, asigura un nivel ridicat de securitate, prin incorporarea unei incuietori fizice, Logical Configuration Lock, Secure Boot, criptare inteligenta FIPS 140-2, unitati de stocare cu auto-criptare si Secure Erase.

HPE Integrated Lights Out 6 (iLO 6) extinde protectia de la nivelul firmware-ului serverului la nivelul firmware-ului unitatilor de stocare si al interfetelor de retea. In plus, conexiunea dintre dispozitive si HPE GreenLake Cloud Platform  este securizata de un proces de autentificare bazat pe 5 factori, in timp ce datele sunt securizate de o solutie de criptare AES-256.

Proiectele bazate pe date se bucura de mai mult succes

Serverele pentru stocarea de date HPE Alletra 4000 sunt concepute pentru aplicatii de date, dispun de un design securizat si asigura o experienta de Cloud intuitiva. Acestea accelereaza proiectele bazate pe date si le permit organizatiilor sa le exploateze mai eficient, pentru a inova si a castiga avantaje competitive.

Pentru a afla mai multe despre sistemele HPE Alletra 4000, vizitati www.hpe.com/alletra4000, iar specialistii ELKO Romania va stau la dispozitie pentru a afla mai multe informatii despre linia de servere Hewlett Packard Enterprise prin email la: RO_HPE@elko.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *