0

Cum să pregătești ușor un pui la cuptor delicios? Ce pași trebuie să urmezi?

Pregătirea unei mese gustoase și delicioase nu este deloc dificilă, dacă gospodinele au rețetele potrivite, cu ajutorul cărora să încânte papilele gustative ale persoanelor dragi. De exemplu, atunci când au nevoie să pună pe masă foarte repede ceva bun, ele au posibilitatea de a face un pui la cuptor, pe care să îl servească împreună cu o garnitură simplă. Este vorba despre un fel de mâncare pe care îl poate realiza oricine, întrucât nu necesită foarte multe ingrediente și nici nu trebuie făcuți foarte mulți pași în acest sens!

Ingrediente necesare

Pentru început, gospodinele trebuie să știe care sunt ingredientele pe care trebuie să le caute în supermarket, atunci când merg la cumpărături, pentru a găti un pui gustos la cuptor:

 • un pui grill întreg;
 • 50 de mililitri de ulei;
 • ceapă medie;
 • 4 căței de usturoi;
 • 3 frunze de dafin;
 • jumătate de măr tăiat în felii potrivite;
 • coriandru;
 • rozmarin;
 • boia de ardei dulce;
 • 2 linguri de vin alb sec;
 • sare, piper.

Cum trebuie marinat puiul?

În ceea ce privește marinarea puiului, gospodinele trebuie să curețe mai întâi carnea foarte bine atât în interior, cât și în exterior. Ulterior, ele trebuie să amestece rozmarinul, coriandrul, boiaua de ardei dulce, sarea, piperul și 15 mililitri de ulei, până când obțin o pastă consistentă. Cu ajutorul acesteia, puiul trebuie uns atât în interior, cât și în exterior cu ajutorul unei pensule. Ulterior, carnea trebuie lăsată la marinat în frigider pentru minim 2 ore.

Pregătirea cuptorului

În timp ce puiul stă la marinat, recomandat este ca gospodinele să pregătească cuptorul. Dacă dispun de un cuptor electric, atunci trebuie să îl preîncălzească pentru 2 minute la o temperatură de 180 de grade. În paralel, ceapa tăiată anterior în bucăți cât mai mici trebuie pusă într-o sticlă de bere de 0,5 litri, împreună cu doar 5 boabe de orez, 3 frunze de dafin și puțină apă caldă, până când sticla se umple. Mai apoi, sticla trebuie pusă într-o tavă de cuptor și completată cu un pahar și jumătate de apă caldă, o jumătate de măr tăiat felii și 2 linguri de vin alb, preferabil sec. Tot aici trebuie puși și cățeii de usturoi.

Pregătirea puiului, înainte de a fi băgat la cuptor

Un alt pas pe care gospodinele trebuie să îl facă este acela de a unge puiul foarte bine în interior și exterior cu 35 de ml de ulei. Mai apoi, trebuie să îl fixeze cu ciocănele în jos pe sticla anterior pregătită.

Pui la cuptor – în cât timp este gata?

În ceea ce privește perioada în care puiul trebuie să stea la cuptor, o oră și jumătate ar trebui să fie suficientă. Indicat este, însă ca gospodinele să îl verifice din 10 în 10 minute și să îl ungă cu amestecul din tavă cu ajutorul unei linguri. Atunci când puiul este gata, el trebuie lăsat să se odihnească aproximativ 10 minute.

Gospodinele pot folosi o gamă largă de garnituri atunci când pregăstesc pui la cuptor: de la orez, până la piure, cartofi copți sau salate, toate sunt excelente pentru a acompania delicioasa carne!

Sursa foto: https://pixabay.com/photos/chicken-whole-chicken-food-organic-4578116/

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *