0

Pantofii cu toc sunt codul de îmbrăcăminte pentru birou

Imaginați-vă că intrați într-o zi de lucru, încrezătoare în sandale joase sau balerini, iar pentru angajatorul va cere să plecati și să vă întoarceti cu tocuri – sau doar să plecați.

Exact asta sa întâmplat cu Nicole Thorp. Angajatorul ei, Pricewaterhouse Coopers, i-a spus că trebuie să poarte pantofi cu toc de 10cm. Thorp a refuzat cererile lor și a fost trimisa acasă fără plată. Deși legală și în cadrul drepturilor societății, ea si-a propus sa schimbe acest lucru și a început o petiție. Acesta a cerut oamenilor să facă ilegal pentru o companie să solicite unei femei să poarte tocuri pentru a lucra.

Petiția a primit peste 150.000 de semnături și o atenție deosebita din partea presei și a mass-mediei sociale, devenind o mișcare. Sau, cel puțin, un hashtag. Introduceți #myheelsmychoice în Twitter pentru a găsi oameni din întreaga lume în solidaritate cu Thorp – de la femeile care împărtășesc experiențe asemănătoare, chiar si un șofer suedez care purta stiletto-uri roz  la locul de muncă pentru a dovedi un punct nu atât de subtil.

“Există o istorie în spatele tocurilor și daunele pe care le poate face femeilor”, spune Thorp într-un interviu video online. “Și există un element sexualizat pentru ei, spre deosebire de o cămașă și cravată pentru un bărbat.”

Pantofii cu toc sunt cultural înrădăcinati

Jurnalistul de modă și iconul stilului, NJ Goldston, locuiesc într-un loc unde alegerea nu sunt pantofii cu toc sau cei cu talpa joasa. În cazul în care tocurile sunt considerate stil de rigueur, un punct de intrare într-o societate de admirație reciprocă.

În lumea ei, mașina Dvs. se dublează ca un dulap în mișcare. Indiferent de cercul social sau cartierul dvs.  (cu excepția celor din comunitățile de plajă), tocurile sunt o modalitate de a spori o imagine mai obișnuită atunci cand nu aveti timp sa mergeti acasă și sa va schimbati după o zi lungă de muncă.

Femeile recunosc că, cultura din LA este îmbrățișată într-un aspect mai atletic. Recent, o femeie a fost invitata la un brunch de duminică în Malibu, unde încălțămintea mai obișnuită ar fi fost mai acceptabilă. Dar aceasta este excepția, nu regula. LA este un oraș în care evenimentele cer tinuta cu pantofi cu toc inalt Blacklory atunci cand când participați la un prânz sau la o petrecere.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *