1

Iasi, cel mai poluat oras din tara

Judetul Iasi este situat pe pozitia secunda ca numar de locuitori si lucrul asta in loc sa fie in avantajul regiunii, lucrurile nu stau chiar atat de bine. Agentia de Protectie a Mediului Iasi (APM) a declarat ca Iasul este cel mai poluat oras din Romania (dupa Bucuresti), motivele fiind lipsa arborilor (asta mi se pare o vrajeala de presa pentru ca Iasul la capitolul asta sta foarte bine, chiar daca astia au initiat masacrut teilor, in realitate situatia sta total diferit fata de cum se prezinta in presa), numarul mare de masini, traficul intens si numarul mare de santiere deschise plus faptul ca desi avem sosea de centura, camioanele tot prin oras trec.

Pe raza judetului Iasi, calitatea aerului este masurata in sase statii de monitorizare situate in zonele Podu de Piatra, zona Cantemir, Oancea, Copou, Tomesti si Ungheni. Rezultatele monitorizarii calitatii aerului in anul 2014 au aratat ca au existat 76 de depasiri ale valorii limita zilnice pentru protectia sanatatii umane la indicatorul de particule in suspens PM10 (pulbere in praf), iar perioada cea mai poluata din an este in martie – august la nivelul orasului si in septembrie – noiembrie in afara acestuia.

Pe langa nivelul de poluare, ingrijorator este si nivelul prafului din aer unde la Iasi este de 8 ori peste media din tara. Nu vad cum cel mai poluat oras din Romania poate fi capitala culturala europeana..

Uimitor este ca gradul de poluare este atat de mare, desi orasul Iasi este mai mult unul de consum decat de productie, daca aveam fabrici si uzine, oare rezultatele cum ar fi fost?

Sursa Foto

One Comment

  1. minciuni frustrate…cine e acest domn alupoaie desi permite sa arunce cu noroi in orasul iasi?!aceasta denigrare intentionata are alte scopuri,se vrea ca iasul sa fie scos din lupta desemnarii pt orasul capitala europeana…dar iasul merita sa fie capitala culturala europeana,…si probabil le este frica ca are un avantaj,si incearca pe astfel de cai sa.l denigreze…pana la urma tot mafia intereselor va desemna acel oras…..doar traim in romania,si nu trebuie sa ne dezicem…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *