0

Iubesti orasul Iasi?

Daca iubesti orasul Iasi atunci ai o ocazie unica de a te intalni pe 17 ianuarie (2015) cu mai multi pasionati ai Capitalei Moldovei. Se incing discutii din istoria orasului, politica timpurilor de mult apuse si multe altele. Pe langa asta este o ocazie unica de a vedea documente si imagini vechi ale orasului.

Putini dintre voi stiti ca Iasul este unul din cele mai vechi orase ale tarii fiind atestat din anul 1408, numit si Iasii, Targul Iesilor, Jassy sau Iassy. Daca ajungi prin iasi trebuie sa citesti acest mic ghid: De vizitat obligatoriu daca ajungi ca turist in Iasi.

Mai jos puteti citi comunicatul de presa trimis de catre Biblioteca Judeţeană „Gh. Asachi”:

Biblioteca Judeţeană „Gh. Asachi” invită publicul pasionat de istorie, sâmbătă, 17 ianuarie 2015, începând cu ora 11.00, la Sala de Lectură, la o nouă întâlnire a Clubului „Iubitor de Iaşi”. Tema întâlnirii: „Cealaltă faţă a Unirii” va fi susţinută de Corneliu Coman și este dedicată împlinirii a 156 de ani de la Mica Unire.

Ziua de 24 ianuarie a rămas în istoria românilor ca data la care s-a înfăptuit Unirea Principatelor Române. În urma acestui act, Iaşul a pierdut statutul de capitală, acest lucru având repercusiuni negative în viaţa socială şi economică a oraşului. Prezentarea acestor realităţi mai puţin cunoscute, cât şi tendinţele separatiste ale unor boieri moldoveni vor constitui subiectele expunerii acestei întâlniri.

Clubul „Iubitor de Iaşi” se adresează tuturor celor pasionaţi de istoria locală şi îşi propune, prin întâlniri periodice, să faciliteze creşterea nivelului de informare asupra trecutului oraşului nostru, cunoaşterea monumentelor oraşului, conexiunea persoanelor cu interese similare.

„Iubitor de Iaşi” se desfăşoară în cadrul proiectului „Culorile cărţii” al Bibliotecii Judeţene.
Vă aşteptăm sâmbătă, 17 ianuarie 2015, de la ora 11:00, la Sala de Lectură a Bibliotecii Judeţene „Gh. Asachi” Iaşi, Galeriile Comerciale Ştefan cel Mare, Nr. 8-10.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *