0

Fuziune Vodafone – Liberty Global (UPC) in Olanda

De cateva luni se tot discuta despre o fuziune intre Vodafone si Leberty Global in Olanda, un subiect dezbatut mult dar neconfirmat in tot acest timp. De putina vreme totusi Vodafone si detinatorul UPC Romania, Liberty Global, au confirmat ca vor fuziona operatiunile lor din Olanda, ceea ce inseamna ca in acea regiune se vor putea vinde in pachete complete si serviciile de internet in banda larga dar, servicii de televiziune, date si voce.

Conform spuselor lui Vittorio Colao, directorul executiv de la Vodafone Group, scopul fuziunii este de a crea un jucator puternic pentru piata olandeza pentru clientii persoana fizica cat si pentru societati.

In acest moment, tranzactia este supusa aprobarii prealabile de reglementare din partea Comisiei Europene. Se preconizeaza ca tranzactia se va finaliza la sfarsitul anului 2016.

M-am portat de la Orange pe Vodafone

Sunt foarte curios in cat timp aceasta fuziune va avea radacini si in Romania pentru ca in situatia actuala, Vodafone nu da semne ca doreste sa investeasca in serviciile de furnizare de televiziune, mai ales ca Orange Romania a castigat in anul 2015 peste 200.000 d enoi abonati prin noul lor serviciu numit Orange Tv.

Ca un scurt rezumat pentru stirile ce vor urma pe acest subiect, in Olanda, Liberty Global detine Ziggo care este cel mai mare operator de cablu tv din tara lalelelor, iar Vodafone este operatorl de telefonie mobila situat pe locul secund dupa KPN. Toate aceste discutii si fuziuni vor crea o societate mixta in Olanda care sa cuprinda diviziile operationale ale Vodafone si Liberty Global, care este cel mai mare operator european de cablu. Brandurile Liberty Global includ: Virgin Media, UPC, Unitymedia Kabel BW, Telenet si VTR.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *