0

400 de seniori în IT se adună în aprilie la Iași pentru DevExperience

În perioada 21-24 aprilie 2018, It`s Wise organizează la Iași cea de-a treia ediție a evenimentului DevExperience, conferința internațională absolut normală de IT și singura conferință pentru seniorii în IT din Iași.

Anul acesta, conceptul ediției planează în jurul lui Elon Musk și a primei mașini în spațiu, ca un omagiu adus lucrurilor pozitive care pot fi făcute pentru omenire cu ajutorul tehnologiei. De aici și întrebarea pe care organizatorii o adresează participanților: „Want to go for a ride sometime in April? On Earth, obviously!

O altă noutate a ediției este tehnologia Digital Signage, o experiență multimedia modernă adusă de XSIGN și menită să îmbunătățească experiența participanților la eveniment, prin componente ca Live event agenda, Social wall, Event gamification, Partners wall, Live Q&A, Event registration sau Quick survey. Astfel, participanții vor avea mereu la îndemână informații utile și vor putea participa activ în cadrul evenimentului, prin discuții în social media, folosind platforma Q&A sau sistemul de survey.

DevExperience 2018 înseamnă patru zile pline cu evenimente de IT la Iași:

23 aprilie: Conferința – punctul central al evenimentului. Bilete aici.

21 aprilie: Community Events alături de companiile partenere, la Hotel Hilton by Hampton – workshopuri Hands on Experience, locuri limitate, acces liber pe bază de înscriere online:

 • AI Workshop: Using Neural Networks for predictions in .Net powered by Levi9;

 • CI/CD Workshop: Build. Deploy. Pray. Test powered by Levi9;

 • Performance testing: Charting the unknown powered by Mambu;

 • REST Api testing using RestAssured powered by Wantsome.

22 și 24 aprilie: Workshopuri de o zi – Cei care se înscriu la oricare workshop au prânzul inclus și, automat, acces liber la conferința de luni. Workshopuri DevExperience:

 • Build WhatsApp mobile app in a day with React Native – cu Vladimir Novick;

 • Building A Self-Sufficient System (advanced) – cu Viktor Farcic;

 • Getting started with Kubernetes – cu Ádám Sándor;

 • Driving Lessons for Test Automators – Seretta Gamba.

Conferința de pe 23 aprilie va avea loc la Hotel Internațional din Iași, se va desfășura în intervalul orar 09:00 – 18:00 și se va încheia cu nelipsita Geek Party. Evenimentul va aduna peste 400 de participanți și peste 20 de speakeri internaționali cu o mare experiență în IT și cu funcții importante în cele mai active companii de IT din lume. Printre speakerii conferinței, se numără și trei vorbitori de limba română cu povești una și una: Bianca Buisman, care a absolvit Liceul de Informatică la Iași, iar acum lucrează în Zurich, la Google; Corina Pip, Senior Test Automation Consultant în Cluj-Napoca și speaker la cele mai importante conferințe internaționale de IT din lume; Vlad Galu, plecat la fel ca Bianca Buisman din zona Moldovei și ajuns acum să lucreze ca Vice President Engineering la o importantă companie din Londra.

Conferința va începe cu două prezentări susținute de Yegor Bugayenko (CEO @Zerocracy & Autor The Elegant Objects) și Vlad Galu (VP Engineering @Globalsign), apoi participanții se vor împărți în cele 5 săli ale conferinței, în funcție de interesul fiecăruia:

 • QA: Viktor Slavchev (Senior QA & Testing Trainer & Blogger), Corina Pip (Senior Test Automation Consultant), Elisabeth Hocke (Agile tester, Change agent, Team glue), Seretta Gamba (Test Automation Consultant / Test Manager)

 • DevOps: Viktor Farcic (Senior Consultant @ CloudBees), Yury Petrov (Site Reliability Engineer @ Google), Ádám Sándor (Senior Engineer @ Container Solutions), Christos Matskas (Senior Azure Developer PFE @ Microsoft)

 • FrontEnd: Eva Lettner (Google Developer Expert, Front End @ trigo GmbH), Marcel Cutts (Cyberpunk enthusiast, Founder @ Asgard.tech), Sebastian Golasch (Software Developer @ Deutsche Telekom), Vladimir Novick (Software Architect, Consultant, Worldwide Speaker)

 • Future Tech: Sven Sauleau (OSS Enthusiast, Member @ BabelJS), Anastasiia Voitova (Security enthusiast & Product Engineer @ Cossack Labs), Bianca Buisman (Software Engineer @ Google), Mark West (Department Manager Data Science @ Bouvet)

 • Architecture: Nicolas Frankel (Software Architect, Author of Integration Testing from the Trenches), Patroklos Papapetrou (Software Engineer @ Elastic), David Schimtz (Principal Architect @ Senacor Technologies), Yegor Bugayenko (CEO @Zerocracy & Autor The Elegant Objects).

Ne dorim ca acest eveniment să crească și să devină mai bun în fiecare an. Ne dorim să oferim comunității locale evenimente de calitate și experiențe profesionale creative. Vrem ca industria internațională de IT să știe că Iași este orașul din România unde seniorii din IT din lumea întreagă se întâlnesc în fiecare primăvară să schimbe informații și modele de bune practici sub umbrela DevExperience. Acest lucru poate deveni posibil cu sprijinul fiecărui partener și participant care s-a alăturat și care se va mai alătura de acum evenimentului. Ne bucurăm că avem deja sprijinul multor companii importante de IT, a mass-mediei locale, a bloggerilor de tech și a firmelor locale care au dorit să contribuie la acest eveniment de amploare pentru Iași”, declară Iuliana Anton și Liviu Costea, organizatorii DevExperience.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *