Oricat de atasati am fi de laptopul de pe care lucram sau ne uitam la filme, vine o perioada in viata noastra in care trebuie schimbat, dar cand bugetul este limitat uneori este necesar sa fie reparat sau imbunatatit.
Acum sunt mai putini furnizori de solutii IT personalizate in piata precum erau acum 10 – 15 ani, dar vorba aia, au ramas doar cei mai buni. Din acestia este important sa ofere clientilor consultanta de specialitate, servicii de reparatii si intretinere pentru echipamente PC, Laptop, Server, Imprimante, Copiatoare si multe altele.
Indiferent daca ai un laptop de la Toshiba, Acer, Hp, Dell, Sony-Vaio, Apple, Asus, Lenovo, Fujitsu sau alt producator, incercati sa cautati service-uri autorizate pentru ca acei oameni au o competenta recunoscuta de catre producator.
Indiferent daca sunteti din capitala sau din provincie daca o sa va uitati pe internet dupa reparatii laptop bucuresti ar fi bine sa ajungeti la specialisti cu adevarat profesionisti. La fel si in cazul in care aveti laptopul in garantie si cautati un service autorizat pentru marci precum Toshiba, Acer, Hp, Dell, Sony-Vaio, Apple, Asus, Lenovo, Fujitsu sau nu mai aveti o garantie in termen.
Daca sunteti dintr-un oras in care nu exista service autorizat, puteti sa apelati la service-uri din alte orase si sa le trimiteti laptopul prin curier, dar aveti mare grija ca acesta sa fie ambalat corespunzator ca nu cumva in timpul transportului sa se intample ceva. De exemplu, daca le puneti in ambalajul original ar trebui sa fie totul in regula.
Tipurile de reparatii la laptopuri
Ecranul laptopului este una din componentele cele mai importante ale unui laptop si in acelasi timp una din cele mai fragile. Din acest motiv multi se confrunta cu probleme de genul. Cele mai intalnite interventii ce se efectueaza la display-uri sunt: inlocuire display, inlocuire conectori display, inlocuire sau refacere panglica de legatura dintre ecran si placa de baza. O astfel de problema am avut si eu cu un laptop HP, cineva mi-a varsat lichid pe el si acea panglica a facut o nu stiu ce depunere si a fost necesara o curatare dupa care nu am mai avut nici un fel de problema.
Placa de baza – cele mai intalnite reparatii ale placilor de baza sunt: service placi video integrate, reballing procesor video, inlocuire memorii video, refacere sistem de racire, update BIOS placa de baza. Astfel de interventii sunt foarte des intalnite dar odata cu astfell de reparatii ar fi bine sa faceti si un upgrade la memorii, nu la video dar cel putin niste RAM in plus nu a stricat nimanui.
Reparatii conectori laptop, unde cele mai intalnite situatii apar cand vine vorba de conectorul de alimentare, conectorul VGA, HDMI sau USB. Aceste probleme apar in urma utilizarii necorespunzatoare ale laptopului. De exemplu daca conectorul de alimentare face figuri, in unele pozitii functioneaza si in altele nu, riscati ca placa de baza sa se carbonizeze in zona conectorului de alimentare si dupa aia poate fi mai scump dar si mai greu de reparat. Si eu in trecut am avut o problema la HDMI, din pacate d ela folosire excesiva, nu aveam smart tv si puneam filme pe HDMI iar mufa respectiva cu timpul s-a slabit si a trebuit umblat pe acolo ca sa nu o pierd de tot.
Pentru cei cu laptopurile in garantie sau nu, uneori se recomanda o curatare de praf si schimbarea pastei de pe procesor, uneori aceste mici revizii ca sa le numim asa pot face minuni cand vine de durata de viata a laptopului dar si a performantei acestuia. Multi mai au problema cu incalzitul laptopului, dupa o anumita vechime acestea se incalzesc foarte tare si coolerul devine zgomotos, ei bine aceasta problema se poate remedia si nu costa mult.