0

Si covorul este important!

Cei care se gandesc sa isi deschida o afacere, trebuie sa faca toate demersurile ca la carte, sa amenajeze locul si sa nu uite sa cumpere un covoras pe masura afacerii. Site-ul sanito.ro ofera o gama vasta de covoare profesionale pentru orice tip de afacere. Fie ca vrei sa decorezi frumos un bar sau sa  amenajezi un birou, la sanito.ro le gasesti pe toate. Gama de covoare include covoare birou, covorase dezinfectante sau covorase Horeca. Desi covoarele par banale, acestea au o istorie la fel de veche precum picturile rupestre si au fost intotdeauna indragite in mai multe civilizatii. Istoria covoarelor se confunda cu insasi istoria omenirii, acestea fiind folosite inca din primii zori ai civilizatiei. Pe langa imbracaminte, pieile de animale erau utilizate ca si covoare pe podeaua colibei si a adapostului. Oamenii sedeau si dormeau pe aceste piei care ii protejau de frig in noptile racoroase. De asemenea, oamenii faceau covoare si carpete impletind fasii de trestie frageda. O piele de animal si un covor bun erau apreciate ca fiind cele mai de pret obiecte ale unei familii.

Cercetatorii au descoperit in scrierile vechi si antice anumite aspecte ale tesutului de covoare, aspecte ce permit stabilirea unui calendar al covoarelor si care explica materialele si metodele folosite. Fragmente si ramasite gasite in mormintele mesopotamiene si egiptene releva faptul ca mai multe metode de tesere a covoarelor erau foarte bine dezvoltate cu mai bine de 4000 de ani in urma. Alte dovezi atesta prezenta acestui mestesug in Orientul Mijlociu si in unele parti ale Asiei cu mult inainte de anul 2000 I.Ch. S-a ajuns la concluzia unanima ca nomazii din Asia au fost primii care s-au ocupat cu crearea masiva de covoare. Acestia cresteau in mod traditional oi si, la inceput, foloseau lana animalelor pentru a se proteja de frig. Cel mai probabil, mestesugul de a tese lana, a crea vesminte si a produce covoare s-a dezvoltat pentru a inlocui pielea dura a animalelor. Anul 1949 marcheaza un eveniment important in istoria covoarelor. Arheologul rus, Sergei Rudenko, a descoperit asa-numitul covor “Pazyryk”, in timpul unor lucrari arheologice la un sit din Siberia. Acesta este cel mai vechi covor cunoscut in ziua de astazi. Conservandu-se in gheata de-a lungul timpului, covorul si-a pastrat intacta fibra, culoarea si designul. Covorul dateaza din secolul 5 I.Ch., prezinta culori vii, detalii surprinzatoare si o tehnica manuala a nodului ce se foloseste si astazi.

In ziua de stazi putem gasi o multime de covorase interior, mai ales daca pelam la site-ul magazinului sanito.ro. Spre deosebire de alti furnizori, Sanito este recunoscut pentru calitatea produselor, nu numai textile, ci si a detergentilor si a dezinfectantilor care se pot cumpara online. Sanitor. Ofera o gama de produse Tork foarte utila la fiecare casa sau chiar si pentru medical sau Horeca. Nu regret nicio clipa ca am cumparat covorase profesionale de la Sanito.ro, deaorece calitatea si valoarea lor si-au spus cuvantul. Nu se murdaresc usor, absorb apa, iar la curatat este nevoie decat de aspirator!

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *