0

Anti-alunecare si rezistenta sporita – pardoseli cu cuart, alegerea anului 2019

Ce sunt pardoselile cu cuart? Dupa aplicarea unui strat de epoxid pe podeaua de beton, se imprastie cuartul zdrobit pe suprafata inca umeda. Cand se intareste epoxidul, cuartul se fixeaza in podea si devine un strat permanent, rezultand astfel aceste pardoseli cu cuart. Ulterior, peste pardoseli se poate aplica si un strat transparent.

Cuartul zdrobit se poate asemana cu nisipul, atunci cand este folosit la aplicatii strict functionale, sau poate fi un cuart special colorat pentru estetica. Bineinteles, uneori se pot adauga si alte minerale daca prin optiunea pentru pardoseli cu cuart se urmareste obtinerea unui stil vizual anume.

Beneficiile pardoselilor cu cuart

In locul finisajului tipic neted al epoxidului, pardoselile cu cuart au o textura care se traduce in suprafete unde gradul de alunecare este zero. Acest lucru este util in special in medii care au tendinta de a avea podele umede, cum ar fi baile, vestiarele, garajele sau spatiile industriale destinate unei game variate de activitati.

Dupa cum spuneam anterior, aceste pardoseli cu cuart pot fi alese atat pentru aspect, cat si pentru functionalitate. In zonele industriale, evident ca motivatia din spatele lor este preponderent functionala, insa asta nu limiteaza neaparat factorul estetic. Epoxidul si cuartul pot fi combinate pentru a obtine variante diferite, in functie de preferinte.

Avantajele pardoselilor cu cuart

Pe piata se poate observa cum pardoselile cu cuart se bucura de o crestere constanta in popularitate. Acestea reprezinta o alternativa mai buna la multe alte tipuri de pardoseli, lucru sesizat si aplicat de toti profesionistii din domeniu. Intr-adevar, in unele spatii este normal sa se opteze pentru alte tipuri, insa aplicarea de pardoseli cu cuart va atrage doar avantaje.

Multi oameni evalueaza pardoselile cu cuart pe baza nivelului ridicat de durabilitate in fata la uzura. Totusi, avantajele lor sunt mai multe:

 1. Rezistenta la contact, abraziune, socuri;
 2. Rezista foarte bine in timp, indiferent de gradul de utilizare al spatiului unde sunt amplasate;
 3. Poate fi aplicat in foarte multe locuri si este avantajos pentru multe spatii;
 4. Intretinere si curatare usoara;
 5. O buna izolatie fonica;
 6. Rezistenta la agenti chimici;
 7. Rezistenta la umezeala, ciuperci, bacterii;
 8. Efect total de anti-alunecare sporind siguranta angajatilor dintr-un anumit spatiu;
 9. Se comporta foarte bine la temperaturi extreme si la fluctuatii dese intre acestea;
 10. Se aplica rapid si usor de catre profesionisti fara a avea nevoie de conditii speciale;
 11. Nu este un conductor pentru electricitate, deci sporeste siguranta in astfel de spatii.

Aplicarea de pardoseli cu cuart este asadar un lucru foarte avantajos. Totusi, este important ca aplicarea sa se faca corect, de companii cu experienta. Astfel ne asiguram ca vom obtine materialele de cea mai inalta calitate si ca rezultatul final va fi unul extrem de durabil. Caracteristicile pardoselilor cu cuart trebuie neaparat sa fie sustinute de o aplicare profesionala.

 

Pardoseli cu cuart aplicate corect

Daca sunteti in cautarea unui expert in domeniul pardoselilor cu cuart sau daca doriti sa obtineti o opinie profesionala cu privire la tipul de pardoseala care este cel mai bine pentru un spatiu anume, specialistii de la Pardoseliindustriale.ro va stau la dispozitie.

Echipa Pardoseliindustriale.ro se mandreste cu o experienta vasta pe piata, ducand la bun sfarsit proiecte pentru foarte multe tipuri de spatii si industrii. Toate informatiile necesare va stau la dispozitie pe pardoseliindustriale.ro

 

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *