0

Top greseli pe care le putem face la alegerea unei masini de vanzare de pe piata second hand

Achizitionarea unei masini este intotdeauna dificila. Indiferent daca sunteti de la bun inceput in cautarea unui dealer specializat sau alegeti sa cumparati de la o persoana particulara, experienta poate fi coplesitoare, mai ales daca este pentru prima data. Intr-adevar, orice om isi doreste la un moment dat o masina nou nouta, insa un produs de pe piata de masini de vanzare second hand poate avea suficiente avantaje pentru a ne convinge.

 

Daca un vehicul are deja cativa ani, este probabil ca devalorizarea sa fi atins deja o cota inalta. Indiferent de cat a platit cine a cumparat masina de noua, noi vom plati doar o fractiune din acest pret pentru varianta second hand. Acesta este cel mai puternic motiv pentru care o masina rulata poate fi cea mai buna varianta.

 

Greseli pe care le putem face atunci cand achizitionam o masina second hand

 

Achizitionarea unei masini de vanzare second hand nu ar trebui sa ne dea mari batai de cap, insa exista anumite greseli pe care le putem face foarte usor:

  1. Omiterea unei inspectii complete

Cumparatorii de masini folosite ar trebui sa primeasca intotdeauna o masina verificata amanuntit, chiar daca platesc ceva in plus pentru acest beneficiu. Dealerii specializati ofera, de cele mai multe ori, din start acest beneficiu, insa pe piata particulara este obligatoriu sa nu cumparam niciodata una fara o inspectie completa.

 

  1. Omiterea unui test drive

Daca intentionati sa conduceti masina pentru multa vreme, este cel mai bine sa o luati initial la un test drive complet. S-ar putea ca masina sa fie ieftina si sa arate bine dar sa nu va convina unele aspecte tehnice care se pot analiza doar la un drum mai lung. Orice vanzator cu reputatie ofera posibilitatea de a lua masina la un test drive pentru a vedea rapid daca va place manevrabilitatea si daca se ridica la standardele impuse.

 

  1. Nu ati stabilit un buget de la bun inceput

Inainte de a incepe sa ne gandim la cumpararea unei masini second hand, trebuie sa ne luam timp pentru a ne analiza finantele. Cat de mult putem oferi unei plati in avans sau chiar pentru toata suma? Ce alte posibilitati de plata exista si cum se muleaza acestea pe bugetul nostru?

  1. Nu stim ce vrem

Evident ca nu trebuie sa cunoastem exact modelul, culoarea sau anul masinii, insa e recomandat sa avem o idee destul de buna despre ceea ce dorim atunci cand incepem prospectarea pietei de masini de vanzare. Trebuie sa ne gandim la ce fel de drumuri vom strabate cu masina, ce fel de functii suplimentare dorim sa aiba, cati oameni vor fi de obicei in masina si asa mai departe.

  1. Cumpararea dintr-o sursa nesigura

Exista o multime de comercianti de masini de vanzare second hand, deci exista si o diferenta mare in calitatea produselor si serviciilor oferite. Este cel mai bine sa verificam reputatia comerciantilor si sa alegem o masina de la cineva care ne inspira incredere.

 

Autogeist – lider in alegeri inspirate

 

Datorita varietatii foarte mari de modele, Autogeist este o alegere excelenta atunci cand cautam masini de vanzare de pe piata second hand. Autogeist ofera garantia calitatii si siguranta ca ne vom bucura de masini trainice si testate pana la cel mai mic detaliu. In cazul in care nu v-ati hotarat asupra unui automobil perfect, expertii v-au pus la dispozitie o serie de clipuri de prezentare in care ofera detaliile de care aveti nevoie pentru a va da seama care este masina mult visata.

 

In plus, Autogeist ofera posibilitatea de a achita atat cu banii jos, cat si prin leasing sau credit auto in cazul in care nu dispunem de suma integrala la momentul achizitiei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *