0

Anvelopele all-season

Multe autoturisme noi sosesc la dealeri echipate cu anvelope pentru tot parcursul sezonului, deoarece acestea pot funcționa adecvat pe drumuri uscate sau umede sau pe drumuri care au o zăpadă ușoară. Cu toate acestea, ar trebui să vă gândiți la anvelopele pe tot parcursul sezonului ca la o soluție “de la toate celelalte meserii”. Anvelopele de anotimp pot funcționa adecvat pe trotuarul uscat și mai cald, dar nu vă vor oferi manevrabilitatea și nivelul de prindere al anvelopei de vară. Acestea pot avea o viață mai lungă decât anvelopele de vară sau de iarna și vă pot duce până la pârtiile de schi, atât timp cât drumul montan este acoperit doar cu zăpadă. Chiar și atunci, totuși, nu vor opri precum o pot face anvelopele de iarnă atunci când vremea se răcește.

Cea mai bună alegere într-adevăr vine în jos la bugetul dvs. si comoditate. Aflați câți bani puteți cheltui, cea mai rea vreme pe care o veți conduce și dacă doriți să deranjezi anvelopele de două ori pe an. Achiziționați anvelope pentru a acoperi acești factori.

De exemplu, daca locuiti intr-o zona  unde nu ninge constant si va achizitionati o masina noua, dar temperaturile de iarnă scad adesea sub 30 de grade. Pe cât de mult va doreati anvelopele de vară pentru performanțe maxime în condiții meteo, știti ca aveti nevoie si de un set  de anvelope de iarna. Nu aveti banii pentru două seturi de anvelope, așa că am optat pentru un set de anvelope Michelin Crossclimate all season . În lunile mai calde, au oferit suficientă aderență pentru a participa la câteva evenimente autocross și a fi distractiv pe stradă. În timpul iernii, s-au comportat bine când drumurile au ajuns la aproximativ un centimetru de zăpadă.

Puteți vedea anvelopele de anotimp cu “M + S” marcate pe peretele lateral. Aceasta înseamnă “noroi și zăpadă” și înseamnă că anvelopa a funcționat bine în zăpadă plină și noroi. Nu înseamnă că anvelopa are aceeași tracțiune în frig sau pe gheață ca o anvelopă de iarnă potrivită. Aceste anvelope sunt mai multe “sezooane plus” decât anvelopele de iarnă deplină, iar dacă nu doriți să obțineți o soluție pentru două seturi, ar fi bine să căutați un set de anvelope M + S.

Un ultim lucru: Doar pentru că aveți tracțiune integrală, nu înseamnă că aveti control deplin asupra roților. Obținerea puterii pentru toate cele patru roți cu siguranță ajută anvelopele pe tot parcursul sezonului să accelereze în zăpadă grea, dar nu face nimic pentru a vă ajuta să opriți sau virati. Dacă exista mai mult de câtiva centimetri de zapada în mod regulat unde locuiți, faceți o favoare, familiei și tuturor celor de pe drum: investiți in anvelope de iarnă bune.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *