0

Casti bicicleta pentru o siguranta sporita in timpul mersului

Mersul pe bicicleta este o activitate placuta care imbina placutul cu o activitate sanatoasa. De foarte multi ani, in occident, oamenii folosesc bicicletele ca alternativa mai sanatoasa si mai prietenoasa cu mediul. Putem spune ca si in Romania acest curent a prins foarte bine si in Bucuresti, deoarece traficul tot mai intens a convins foarte multi studenti si anagajati sa renunte la transportul in comun si al masina personala in favoarea unei biciclete. Spre deosebire de un autovehicul bicicleta nu necesita mentenanta frecventa, iar piesele de schimb sunt relativ ieftine. De asemenea, nu exista niciun alt fel de taxa anuala sau periodica pentru a putea folosi bicicleta precum mijloc principal de transport. In perioada de pandemie bicicletele s-au dovedit a fi resurse foarte utile mai ales pentru cei care au dorit sa limiteze contactul cu alte persoane mai ales in transportul in comun. Bicicleta este o investitie sigura si de viitor, insa pentru a beneficia de un plus de siguranta este recomandat ca ciclistii sa investeasca intr-un accesoriu esential: o casa de biciclete. Casca este un accesoriu cu care ne-am obisnuit sa vedem mai degraba la motociclisti, insa si cei care merg cu bicicleta au nevoie sa fie protejati, deoarece poate exista riscul de a aluneca, iar in cazul unei coliziuni, casca poate sala vieti.

Cele mai bune casti bicicleta le gasim la magazinele de specialitate precum gofit.ro, un magazin specializat in produse pentru ciclism.

Ciclismul este o modalitate buna de a controla sau reduce greutatea, deoarece creste rata metabolica, creste muschii si arde grasimea corporala. Daca incercati sa slabiti, ciclismul trebuie combinat cu un plan de alimentatie sanatoasa. Ciclul regulat va stimuleaza si va imbunatateste inima, plamanii si circulatia, reducand riscul de boli cardiovasculare. Ciclismul va intareste muschii inimii, scade pulsul de odihna si reduce nivelul de grasime din sange.

Conditiile de sanatate mintala, cum ar fi depresia, stresul si anxietatea, pot fi reduse prin mersul regulat cu bicicleta. Acest lucru se datoreaza efectelor exercitiului in sine si datorita placerii pe care o poate aduce mersul cu bicicleta.

Beneficii de mediu:

Economiseste CO2. Chiar si o naveta scurta de aproximativ 5 km pentru a merge la job in fiecare zi poate adauga rapid peste 1000 de litri de benzina pe parcursul unui an si, in consecinta, poate contribui la emisiile de dioxid de carbon si la schimbarile climatice globale. Mersul pe bicicleta la serviciu nu necesita combustibili fosili si va poate ajuta sa va reduceti contributia personala la schimbarile climatice.

Toate anvelopele folosesc cauciuc, care de obicei provine din plantatii de cauciuc, acestea sunt de obicei plantate peste padurile tropicale care au fost taiate si arse. Dar anvelopele subtiri ale unei biciclete de oras folosesc mai putin cauciuc decat anvelopele auto, ceea ce ajuta la reducerea cererii de cauciuc si poate salva padurile tropicale de a fi transformate in plantatii.

Desi este adevarat ca ciclismul are multe beneficii, este important, de asemenea, sa stiti cum sa purtati echipamentul adecvat atunci cand efectuati acest sport. Printre cele mai importante, dintre imbracaminte exterioara si echipamente pe care ar trebui sa ne asiguram ca le avem in stare buna sunt casca si bicicleta.

De ce este purtarea unei casti este atat de importanta?

Imbunatateste siguranta ciclistului pe termen lung. Nu este doar important, ci si obligatoriu. In cazul unui accident, purtarea unei casti poate impiedica ranirea majora.

Ce rani previn castile?

In timp ce castile nu previn o leziune a creierului, ele reduc riscul unei leziuni cerebrale structurale cu pana la 85%. De asemenea, castile reduc riscul leziunilor fizice grave la nivelul capului, cum ar fi o fractura a craniului, impreuna cu alte leziuni structurale care pot aparea in leziunile cerebrale.

Cum functioneaza o casca?

O casca functioneaza in trei moduri:

-Previne contactul direct intre craniu si obiectul care afecteaza actionand ca o bariera mecanica intre cap si obiect;

-Raspandeste fortele impactului pe o suprafata mai mare, astfel incat acestea sa nu fie concentrate pe o anumita zona a craniului;

-Absoarbe energia de impact si reduce magnitudinea fortelor transmise craniului si creierului.

Cum se poarta corect o casca de bicicleta

Castile sunt disponibile in diferite dimensiuni, la fel ca palariile. Dimensiunea poate varia intre producatori. Atunci cand alegeti o casca noua, cel mai bine este sa o incercati inainte de a cumpara. Daca intentionati sa cumparati online, va recomandam sa va opriti mai intai la un magazin de biciclete si sa testati cateva modele. Capul fiecarei persoane are, de asemenea, o forma diferita, deci este mai bine sa alegeti o casca care sa vi se potriveasca cel mai bine si care nu are puncte de presiune. Asigurati-va ca purtati o casca de fiecare data cand iesiti al plimbare cu bicicleta. Pentru a selecta si a monta corect o casca de bicicleta, urmati instructiunile de montare. Poate dura ceva timp pentru a asigura o potrivire adecvata.

Masurati-va capul pentru dimensiuni aproximative. Incercati casca pentru a va asigura ca se potriveste perfect. In timp ce este asezata deasupra capului, asigurati-va ca casca nu se leagana dintr-o parte in alta. Tampoanele de dimensionare vin odata cu casti noi, folositi tampoanele pentru a va potrivi in siguranta la cap.

Amestecati sau potriviti tampoanele de dimensionare pentru un confort maxim.

Daca casca are un inel de potrivire universal in loc de tampoane de dimensionare, reglati dimensiunea inelului pentru a se potrivi capului.

Modelul de casca Giro Artex MIPS negru 2019 este unul dintre modelele cele mai oportune pentru cei care doresc o protectie de calitate in zona capului atunci cand ies la plimbare cu bicicleta!

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *