0

Cristaloterapia – beneficii asupra starii de bine

Cristaloterapia este o practica din ce in ce mai subestimata in zilele noastre. Omul modern are convingerea ferma ca niste simple pietre semipretioase nu au alta utilitate, decat cea estetica, dar acest concept este gresit, intrucat cristalele si-au dovedit utilitatea in nenumarate randuri.

Dincolo de stralucirea si frumusetea acestor pietre semi/pretioase (pietre care adesea sunt incrustate intr-o bijuterie) se ascund vibratii care „lucreaza” in beneficiul starii noastre de bine. In functie de natura acesteia si de culoare, ele ajuta la vindecarea anumitor boli, la sporirea increderii in sine, la alungarea energiilor negative, la energizarea organismului, echilibrarea spiritului, captarea succesului, inchegarea unei relatii de dragoste, alungarea cosmarelor sau alinarea durerilor nasterii.

Cum lucreaza acestea? Ei bine, cristalele sunt cele care ne activeaza resursele interioare, iar energia pe care o emana le confera acestora ‘’viata’’. Fiecare piatra semipretioasa are o vibratie unica, ce intra in rezonanta cu anumite forme de energie, care actioneaza in corpurile noastre si in meridianele energetice ale fiintei umane. De exemplu, poti sa incerci sa efectuezi un exercitiu simplu: aseaza un cristal pe un organ afectat, iar acesta va transmite niste vibratii specifice care au rolul de a impulsiona organul sa functioneze in parametri normali. Iar daca ti in mana un cristal, iti poti dubla propriul camp energetic.

Nu trebuie sa fii cristaloterapeut, ca sa te bucuri de prezenta acestor pietre. Este suficient sa detii personal astfel de obiecte, de preferat cate una de fiecare culoare, pentru ca pietrele semipretioase au caracteristici diferite, in functie de acest aspect. Dupa aceasta caracteristica, le-am putea clasifica astfel:

1)Pietre semipretioase rosii: jasp rosu, carneol, rubin, granat, rodocrozit, spinel rosu, coral rosu. Se spune despre ele ca sunt guvernate de planeta Marte si au calitatea de a spori energia. Confera purtatorului sau curaj, energie fizica, putere de afirmare, implinirea dorintelor proprii, victorie in conflicte

2)Pietre semipretioase roz: cuart roz, lepidolit, opal roz, ametrin, rodonit, coral roz, sugilit, safir roz, turmalină roz, jasp roz, calcedonie roz. Acestea sun guvernate de Venus, pietrele semipretioase roz emit o caldura tandra, o pace interioara ce atrage si iubirea pura. Se spune despre acestea ca sunt pietrele celor buni la suflet, a oamenilor indragostiti si puri in interior, aplaneaza conflicte si ajuta la exprimarea sentimentelor in forma lor sincera.

3)Pietre semipretioase galbene: chihlimbar, citrin, ochi de tigru, agat, diamant galben, safir galben, topaz galben, turmalina galbena. Sunt pietre guvernate de Mercur si deschid spre cunoastere si comunicare, spre informatie si relationare, spre dezvoltarea intelectuala si inter-conectare la nivel mental si spiritual cu lumea din jur.

4)Pietre semipretioase albastre si bleu: lapislazuli, beril-acvamarin, safir, zircon albastru, turcoaz, topaz bleu, azurit, sodalit. Dspre acestea se stie ca sunt guvernate de Jupiter si Uranus si intra deja intr-o lume de deasupra preocuparilor primare ale individului. Deschid accesul spre alte dimensiuni ale lumii sau ale spiritului si deschid calea spre viitor si spre implinirea personala.

Cu toate ca lista acestora este mult mai lunga (sunt pietre care fac parte din spectrul de culoare al violetului, negre, albe, verzi etc.), fiecare piatra in parte are un beneficiu anume. Daca vrei sa schimbi energiile din jurul tau, poti sa intri pe E-crystals.com, sa alegi un accesoriu cu piatra si culoarea favorita si sa il porti zilnic. Vei vedea ca schimbarea nu va intarzia sa apara!

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *