0

Cât costă un sistem de irigaţii gazon?

2-sistem-irigatii

După ce ai pus seminţele pentru gazon în sol sau ai instalat rulourile de gazon poţi să treci la următoarea etapă: irigarea gazonului. Gazonul este oricum întins pe o suprafaţă mare de teren, aşa că nu vei putea iriga prin metode clasice şi vei avea nevoie de sisteme de irigaţii gazon. Sistemele de irigaţii pentru gazon nu sunt atât de costisitoare dacă ai curte mică sau suprafeţe mici de gazon.

Preţurile vor creşte odată cu suprafaţa pe care ai gazon, cu gazonul pe care îl ai şi cât de des trebuie udat, depinde şi cum trebuie udat. Este de la sine înțeles că un sistem de irigații de dimensiuni mai mari va avea un preț mai ridicat. Consultă o listă de prețuri pentru diferite opțiuni de kit aspersoare gazon pentru a te familiariza cu ofertele din piață. Cu cât grădina este mai mică, cu atât îngrijirea acestuia și prețurile aplicate sunt mai mici.

Cât costă un sistem de irigaţii gazon?

Sunt mai mulţi factori de care se ţine cont în stabilirea unui preţ pentru sistem. De exemplu, cum am amintit deja, depinde de suprafaţa de teren pe care ai gazon şi de caracteristicile solului, de caracteristicile zonei în care te afli. Dacă ai umbră mereu şi nu ai nici ploi vei avea nevoie de un sistem de irigaţie gazon automat şi cu debit mai mare ca să suplinească lipsa de apă. Dacă ai un sol care nu prea e fan umiditate vei avea nevoie de sistem de irigaţii gazon cu un debit mai mic, mai ales dacă apa în sol e reţinută foarte bine.

Preţul final al unui sistem de irigaţii gazon depinde şi de cât de mare vrei să fie sistemul, cât vrei să acoperi din suprafaţa grădinii, dacă vrei să mai uzi şi altceva decât gazonul. Aici preţurile variază mult în funcţie de câte piese au sistemele, ce cuprinde sistemul de irigare gazon, cât de complicată va fi schema sistemului final implementat la nivelul curţii.

Care sunt prețurile unui sistem de irigație pentru gazon?

În medie preţurile sistem de irigaţie gazon simplu vor fi între 150 şi 600 ron, dar avem şi kituri sistem de irigaţii programare automată pentru gazon şi grădini cu preţuri între 1.000 RON şi 10.000 RON, în funcţie de cât de mare e şi suprafaţa de irigat şi tipul irigării dorite.

Sistemul de irigaţie pentru gazon, preţul sau, va depinde şi de tipul irigării, dacă e prin aspersie, prin picurare, de ce calitate au piesele, de câte piese sunt, cât de multe accesorii vor fi necesare la o singură parte din sistem, cum se va întinde în toată grădina, pe toată suprafaţa gazonului.

La marile firme producătoare şi la marii comercianţi vor fi mereu reduceri la sisteme irigaţii gazon aşa că puteţi achiziţiona la preţuri bune sistemele pentru o irigare perfectă de fiecare dată.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *