0

Cauciucuri de iarna – cum le alegi pe cele potrivite?

Pentru multi, anvelopele sunt doar ceva necesar pentru a trece o inspectia auto si pentru a ajunge dintr-o parte in alta. Pentru altii, anvelopele sunt esentiale pentru performantele optime ale vehiculului, precum si pentru ca vehiculele lor sa arate bine. In ceea ce priveste performanta vehiculului, un set de patru anvelope noi pot schimba rapid perspectiva soferului de a vedea ca acestea sunt extrem de importante. Anvelopele noi reprezinta o amintire rapida a ceea ce echipa de proiectare a automobilelor a avut in vedere atunci cand au fabricat vehiculul. Anvelopele potrivite pot face ca vehiculul sa functioneze conform prevederilor.

Avantajele unor cauciucuri de iarna

Exista, de asemenea, avantaje logistice: pentru anvelopele de iarna, nu se pune problema locului in care veti depozita temporar setul de pneuri de care nu aveti nevoie. Cu toate acestea, aceste avantaje in mare parte practice nu sunt de niciun folos pentru evaluarea performantei tehnice a acestor anvelope. Intrebarea despre cum difera de anvelopele iarna, de cele de vara si de cele all season la fel de importanta ca achizitionarea unor anveope noi, mai ales atunci cand vorbim despre cele de iarna.

Anvelopele de zapada, cunoscute si sub denumirea de anvelope de iarna, sunt anvelope proiectate pentru utilizare pe zapada si gheata. Anvelopele de zapada au un design al benzii de rulare cu goluri mai mari decat cele de pe anvelopele conventionale, crescand tractiunea pe zapada si gheata. Astfel de anvelope care au trecut un test specific de performanta a tractiunii de iarna au dreptul de a afisa pe peretii laterali un simbol „Fulgi de zapada”.

Controlul masinii se imbunatateste o data cu experienta, tocmai de aceea tinerii sunt se confrunta cu un risc de doua ori mai mare de a avea un accident rutier in comparatie cu soferii experimentati. De asemenea, soferii care au mai putina experienta trebuie sa acorde o atentie speciala si anvelopelor. De aceea cele mai noi anvelope ofera mereu o aderenta buna, iar inovatiile zilnice ofera un sentiment mai bun de control si siguranta pe drumurile foarte alunecoase. Alegerea tipului potrivit de anvelope pentru conducerea verii este o modalitate prin care un sofer poate observa o crestere a tractiunii si o stabilitate exceptionala a masinii.

Atunci cand va folositi masina zilnic, anvelopele bune sunt absolut esentiale pentru cel mai inalt nivel de siguranta posibil.

Necesitatea unor noi anvelope

Nu exista nicio modalitate absoluta de a determina viata unei anvelope. Multe anvelope sunt acoperite cu garantie limitata pana la un anumit kilometru, dar uzura anvelopelor va depinde foarte mult de obiceiurile de conducere, de functia vehiculului, de intretinere si de suprafetele rutiere pe care se ruleaza. Un set de anvelope de calitate ar trebui sa dureze cativa ani daca sunt intretinute corespunzator.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *