1

Cifrele SuperNet 4G de la Vodafone dupa wekeendul 13-14 Februarie 2016

Vodafone a publicat un prim raport cu privire la cele 2 zile de internet 4G gratuit si nelimitat oferit tuturor clientilor sai. Cifrele arata bine si putem vedea cu ocazia asta si orele la care romanii s-au bucurat de SuperNet 4G.

In wekeendul de Valentine’s Day 2016 s-a inregistrat trafic de date cu 36% mai mult decat in weekendul precedent, de 3 ori mai multe date 4G fata de weekendul similar. Perioada maxima de consum de date, varful mai pe intelesul tuturor a fost sambata intre orele 21:01 si 21:10, iar momentul la care au fost conectati cei mai multi utilizatori a fost Duminica, 14 februarie la ora 18:00.

M-am portat de la Orange pe Vodafone

In privinta tipului de utilizare a traficului de date a clientilor Vodafone in aceasta perioada, predomina continutul video, cu preponderenta YouTube, dar si site-urile de socializare si browsing.

Topul judetelor dupa consumul de date sunt:

Bucuresti – Ilfov, Prahova, Constanta, Timis, Brasov, Dambovita, Arges si Iasi.

statistici-internet-februarie-vodafone

– Weekend-ul de Internet nelimitat gratuit – 13-14 februarie 2016 – a generat un nou record de trafic, cu 36% mai mult decât în weekend-ul anterior (6-7 februarie 2016) şi cu 43% mai mult decât în primul weekend Supernet™ 4G (12-13 septembrie 2015).

– Traficul de date 4G a crescut, de asemenea, semnificativ, cu 23% faţă de weekend-ul precedent (6-7 februarie 2016), cu 66% faţă de primul weekend Supernet™ 4G (12-13 septembrie 2015)

– Faţă de weekend-ul similar de anul trecut (14-15 februarie 2015), traficul de date înregistrat în acest weekend (13-14 februarie 2016) a fost de trei ori mai mare, iar traficul de date 4G a fost de peste şapte ori mai mare.

– Judeţele din ţară care au condus în ceea ce priveşte consumul de trafic de date sunt Bucureşti-Ilfov, Prahova, Constanţa, Timiş, Braşov, Dâmboviţa, Argeş şi Iaşi. Perioada de vârf în ceea ce priveşte consumul de date a fost înregistrată sâmbătă, în intervalul 21:01 – 21:10

Vodafone doboară un nou record de trafic de date, prin cea de-a doua experienţă de Internet nelimitat gratuit, disponibilă în întreaga Românie, prin reţeaua sa performantă Supernet™ 4G

Sâmbătă şi duminică (13-14 februarie 2016), toţi utilizatorii Vodafone România – abonaţi, clienţi ai Cartelei Vodafone sau ai serviciilor de business, inclusiv utilizatorii serviciilor de telefonie mobilă ce utilizează alte reţele, au putut naviga pe internet, gratuit, fără niciun fel de limitări, în întreaga ţară.

Cea de-a doua experienţă gratuită de internet din România a generat un nivel record al traficului de date, ce a depăşit cu 36% valorile înregistrate în weekend-ul precedent (6-7 februarie 2016) şi cu 43% nivelul la care s-a ridicat traficul de date în weekend-ul Supernet™ 4G (12-13 septembrie 2015). Faţă de traficul de date înregistrat în reţea în weekend-ul similar din 2015 (14-15 februarie), traficul de date raportat în weekend-ul 13-14 februarie 2016 a fost de trei ori mai mare.

Traficul de date 4G a crescut, de asemenea, semnificativ, cu 23% faţă de weekend-ul anterior (6-7 februarie 2016), respectiv cu 66% faţă de weekend-ul Supernet™ 4G (12-13 septembrie 2015). Nivelul traficului de date 4G, înregistrat anul acesta, în weekend-ul 13-14 februarie, a fost de peste şapte ori mai mare decât în weekend-ul similar de anul trecut (14-15 februarie 2015).

“Suntem mândri de cea mai recentă performanţă a reţelei noastre, care demonstrează că Supernet™ 4G poate aduce nu numai o promisiune sau o garanţie, ci şi un prilej de a sărbători împreună. Este a doua oară când le oferim utilizatorilor de telefonie mobilă din România o experienţă de internet gratuit şi am observat că internetul face parte din viaţa din ce în ce mai multor români, într-un mod cât se poate de autentic. După un eveniment similar în septembrie 2015, rezultatele acestui weekend sunt deopotrivă impresionante: am observat o participare incredibilă în rândul utilizatorilor şi o creştere semnificativă a traficului de date şi, în acelaşi timp, am înregistrat parametri optimi în ceea ce priveşte performanţa reţelei noastre pentru activităţi de streaming, browsing şi social media. Cu fiecare record de trafic înregistrat reconfirmăm puterea reţelei noastre Supernet™ 4G, în termeni de viteză, securitate, acoperire şi calitate”, a spus Giovanni Chiarelli, Director, Technology, Vodafone România.

Judeţele care au condus în ceea ce priveşte consumul de trafic de date în timpul weekend-ului au fost Bucureşti-Ilfov, Prahova, Constanţa, Timiş, Braşov, Damboviţa, Argeş şi Iaşi. Sâmbătă (13 februarie 2016) s-a înregistrat şi perioada de vârf a consumului de date, în intervalul 21:01 – 21:10, iar ora cu cei mai mulţi utilizatori conectaţi simultan a fost 18:00, duminică, 14 februarie 2016.

Consumul de date din acest weekend s-a împărţit între video streaming, browsing şi social media. Consumul a fost distribuit uniform în rândul utilizatorilor Vodafone, în weekend-ul 13-14 februarie 2016.

Recent, Vodafone România şi-a evidenţiat capabilităţile superioare ale reţelei, certificată „Best in Test” de către P3 Communications, devenind primul operator care garantează un nivel optim al satisfacţiei pentru toţi utilizatorii săi, abonaţi, clienţi ai Cartelei sau ai serviciilor de business. Dacă, din orice motiv, un utilizator al serviciilor Vodafone România nu este complet satisfăcut de experienţa referitoare la servicii şi oferă feed-back în această privinţă, va fi recompensat cu o zi întreagă de Internet gratuit, începând din data de 16 februarie 2016. Mai mult decât atât, toţi utilizatorii Vodafone România pot beneficia de reţeaua certificată de către P3 Communications, garantată, prin trafic gratuit de date la Metroul din Bucureşti, între 8 februarie şi 31 martie 2016.

Comments

comments

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *